Nakon pola vijeka Opština pravi popis svoje imovine

Opština Budva formiraće komisiju koja će napokon popisati cjelokupnu imovinu kojom raspolaže, ova , jedna od najbogatijih loklanih uprava na Jadranu. Praktično nakon pola vijeka, konačno će se znati, šta sve to Opština ima od nekretnina, bilo stamebnih ili poslovnih objekata, zemljišnih parcela....

Potpredsjednik Opštine Veselin Marković najavio je da će tokom januara biti formirana posebna opštinska komisija koja će se baviti kompletnom nepokretnom imovinom Opštine Budva, na cijeloj njenoj teritoriji.


To će biti zahtijevan i težak posao jer se u taj dio decenijama nije ulazilo. Još imamo puteve koji se vode na bivše vlasnike zemlje na kojoj su napravljeni, što nam stvara probleme u funkcionisanju. Ući ćemo ozbiljno u taj projekat i očekujem da ćemo nakon teškog rada na kraju 2018. u najznačajnijem dijelu imati regulisane i uknjižene sve objekte i nepokretnosti koji su u vlasništvu Opštine. Isto tako imaćemo da pojedina imovina koja se sada vodi na Opštinu, a ne bi trebalo, jer je prodata, biti preknjižena na stvarne vlansike, koji će na tu imovinu plaćati porez“, kazao je Marković.

 

foto : Jugoslav Belada

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja