Naslovi

Petak, 26. Januar


Vijesti: Ko želi - može kući sa najviše 20.000 eura
Gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je zaposlene u loklalnoj administraciji da u roku od dva mjeseca podnesu zahtjev, ako žele da uz otpremnine napuste posao.
Budvanska administracija i dalje je preglomazna trenutno je zaposleno 360 radnika i za mjesečne zarade izdvaja se više od pola miliona eura.

Monitor: Decenija plaćanja bratske gramzivosti
Budvanin Stevo Radača, tast nekadašnjeg gradonačelnika Raj ka Kuljače, tuži Prvu banku zahtijevajući da mu vrate 2,1 milion eura koje su njemu i njegovoj porodici, kako tvrdi, na prevaru oduzeti nakon hapšenja njegovog zeta 2010. godine. Prema tužbi, u koju su Vijesti imale uvid, proizilazi da su Radačina ćerka i unuci bez novca oročenih na njihovo ime u Prvoj banci ostali nakon što je njihova ušteđevina, protivno njihovoj volji, položena kao zalog za kredit koji je banka dala njima nepoznatoj osobi.

 

Vijesti: Driblaju Deja za građevinsku dozvolu
Budvanski Sekretarijat za urbanizam obustavio je postupak izdavanja građevinske dozvole Dejanu Savićeviću, nakon što je proslavljeni fudbalski as dostavio dopis da odustaje od rekonstrukcije restorana Vidikovac".
Aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore odustao je od rekonstrukcije restorana iznad plaže Mogren, nakon što mu je iz Opština prethodno saopšteno da mu ne mogu izdati dozvolu jer je na snazi moratorijum na gradnju.

 

CDM: Direktorima zdravstvenih ustanova plate četiri puta veće nego ljekarima

Vijesti: Vlada protiv crvenog surlaša
Portal analitika: Za pet godina je uništena 561 palma
Najviše ih je posječeno u Budvi 159

Vijesti: Klub Maksimus založen za kredit
Budvanska kompanija "Top Hill", koja gazduje najpopularnijim diskotekama na ovom dijelu Jadrana, proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, založila je pod hipoteku kotorski elitni noćni klub Maximus na ime kredita od 138 hiljada eura.


Oglas: Radno mjesto
BUDVA JU OŠ STEFAN MITROV LJUBIŠA Adresa: DOSITEJEVA BB
Tel.: 033/451-480; 033/451-980
Raspisuje konkurs za:
1. NASTAVNIK/CA MATEMATIKE, 1 izvršilac, na određeno, radno vrijeme kraće od punog
2. NASTAVNIK/CA LIKOVNE KULTURE, 1 izvršilac, na određeno, radno vrijeme puno
3. NASTAVNIK/CA MATEMATIKE, 1 izvršilac, na određeno, radno vrijeme duže od punog


JU DRUGA OSNOVNA ŠKOLA BUDVA Adresa: UL BABALONIJA BR 19
Tel.: 033/458-058
Raspisuje konkurs za:

1. NASTAVNIK/CA MATEMATIKE, 1 izvršilac, na određeno, radno vrijeme puno

 

Četvrtak, 25. Januar

 

Vijesti: Stanove bi da grade, hram na čekanju
Mitropolija crnogorsko-primorska (MPC) zatražila je od budvanskog Sekretarijata urbanističko-tehničke uslove (UTU) za gradnju na zemljištu pored crkve Sv. Petke.
Važećim Detaljno urbanističkim planom ?Podkošljun?, na crkvenoj parceli od 4.518 kvadrata kraj gradske zaobilaznice, predviđena je gradnja stambeno-poslovne petospratnice od najviše 7.948 kvadrata.

Večernje novosti:
RADNIKE hotela "Kvin" u Bečićima, koji već danima štrajkuju u Budvi jer su ostali bez posla, primili su predstavnici budvanske opštine. Prvo je s njima razgovarao potpredsednik Opštine Veselin Marković, a potom i predsednik Skupštine opštine Đorđije Vujović.
Budvanska vlast, kako je saopšteno, u potpunosti razume njihove probleme i u granicama svojih mogućnosti je spremna da pomogne. Opština će se založiti za organizovanje razgovora doskorašnjih radnika "Kvina" sa vlasnikom, mađarskom OTP grupom, oko rešavanja njihovih problema.
Predsednik opštine Dragan Krapović je obećao i jednokratnu pomoć za tridesetak radnika pomenutog hotela koji od vlasnika traže da im se isplate zaostale zarade, kao i otpremnine s obzirom na to da mnogi od njih rade i više decenija u turizmu i ugostiteljstvu.


CDM: I danas višesatna isključenja struje
U Budvi, od devet do 15 sati, bez struje biće hotel Admiral i okolno područje.

CDM/Dnevne novine: Direktor budvanskog Vodovoda službenim vozilom otišao na Kopaonik?
U Budvi se ovih dana govori da je Vladimir Vujović v.d. direktor Vodovoda Budva, bio na odmoru na Kopaoniku i da je otputovao sa kompletnom porodicom službenim automobilom “renault kangoo”, koji je dobijen prije nekoliko mjeseci od IPA fondova.
Prema informacijama Dnevnih novina, Vujović je na Kopaoniku boravio u apartmanskom naselju Konaci, a Budvani su slikali njegov službeni automobil na parkingu ispred recepcije.

Dnevne novine: DPS će predložiti Vladi da se sankcioniše širenje lažnih vijesti putem medija
z
Vijesti: Oglas: Radno mjesto
KOMPANIJA MEGAPROMET D.0.0. BUDVA
ZBOG ŠIRENJA SVOJE POSLOVNE MREŽE RASPISUJE KONKURS za sljedeća radna mjesta

Poslovođe 3 Izvršioca
Šefovi smjene 6 izvršllaca
Mesari 10 Izvršiiaca
Roštiljdžije 4 izvršioca
Prodavci 30 izvršiiaca
Radnice na sektoru delikates 20 Izvršiiaca
Magacioneri 20 izvršiiaca
Higijeničarke 4 izvršioca

 

Srijeda, 24. Januar

 

Vijesti: Vratićemo Budvi status metropole
Nadamo se da je period teškog finansijskog stanja i nelikvidnosti iza nas i da ćemo, uz dodatni napor i domaćinski pristup prema javnom dobru, obezbijediti da Opština Budva dođe ponovo na nivo metropole turizma koji joj po svemu i pripada, kazao je sekretar za finansije Petar Odžić (SDP). On ističe da je uvjeren da će i najveći problem za tekuću likvidnost budžeta odnos sa njemačkom kompanijom WTE koja gazduje postrojenjem za tretman otpadnih voda, biti riješen.

Pobjeda: Opštine dobijaju dovoljno novca da brinu o palmama
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pokrenulo je postupak izmjene zakonskih rješenja sa prijedlogom da se od 50 odsto sredstava koje prenose lokalnim upravama Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja, 20 procenata prenese direktno komunalnim preduzećima u tim opštinama, radi efikasnijeg obavljanja poslova održavanja čistoće, zelenih površina i bujičnih kanala u zoni morskog dobra.
Razlog za to je, objašnjava direktor Predrag Jelušić, činjenica da se primorskim opštinama od naknade za korišćenje morskog dobra prenose znatna sredstva, ali da komunalni red u zoni morskog dobra nije na zadovoljavajućem nivou.

CDM: I danas isključenja struje u više opština
U Budvi će, od devet do 13 sati, bez struje biti potrošači iz naselja Lapčići, Pobori, Gornji Pobori, Duletići, Stanišići i Brajići.

Vijesti: Klubovi u blokadi a imenjaci igraju
Novi Odbojkaški klub Budvanska rivijera Budva u blokadi je mjesec dana zbog 16 hiljada eura, a njegov prethodnik OK Budvanska rivijera BD u blokadi je osam godina zbog 58 hiljada eura.Prošle godine se desio izuzetak jer je kažnjen Rukometni klub Budvanska rivijera jer je u toku sezone zbog izbjegavanja duga osnovan novi sa istim imenom koji je nastavio takmičenje i osvojio prvenstvo.

Dnevne novine: Milošu Maroviću majka otplaćivala rate kredita
Vijesti: Čašćavali, Milo, Brano, Bekuta...
Zastupnici osuđenog Miloša Marovića dostavili su Višem sudu spisak od 125 zvanica sa svadbe tog Budvanina, predlažući da svatovi kažu sa koliko su novca čašćavali mladence.

 

Utorak, 23. Januar

 

Vijesti: Sveto Marović ih je ucjenjivao da ne traže Acu novac?
Tast Rajka Kuljače, Budvanin Stevo Radača, tražio je od Prve banke da mu vrati 2,100.000 eura, koje su mu, kako tvrdi, oduzeli na prevaru.

Dan: Traži da mu se vrati 8.800
Sudija kotorskog suda Sandra Ćurišić juče je odložila ročište po tužbi bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, koji je zbog duga u iznosu od 7.970 eura tužio nekadašnjeg sekretara Sekretarijata za investicije Opštine Budva Dragana Marovića i više lica koji su bili obuhvaćeni presudom Apelacionog suda za slučaj "Zavala"

Pobjeda: Vlada platila ratu kredita od 2,9 miliona dolara
Vlada je prošle sedmice ponovo platila ratu kredita za kupovinu dva broda Crnogorske plovidbe kineskoj Eksim banci, dok je Barska plovidba iz sopstvenih sredstava otplatila zadnju ratu kamata.

Večernje novosti: Privatizacija uprkos uspehu
NAJVEĆI crnogorski hotelijer "Budvanska rivijera" u godini koja je ostala za nama poslovao je najbolje u svom dugom trajanju. Ipak, i dalje se priča o namerama Vlade da ovu kompaniju privatizuje, tako što će hoteli u Budvi i Petrovcu dobiti nove vlasnike, dok će svetostefanski i miločerski hotelski dragulji, koji su izdati stranom partneru na višedecenijski rok, ostati u vlasništvu države.

Vijesti: Petra Lučića zatrpala lavina
Dnevne novine: LUČIĆ STRADAO TOKOM SANKANJA
Dan: Zatrpala ga lavina

Vijesti: Pizana na ljeto bez ležaljki i suncobrana

 

Ponedeljak, 22. Januar



Vijesti Poslovni prostori umjesto 230.000?
Budvanski Mediteranski sportski centar (MSC) ponudio je Odbojkaškom klubu Budvanska rivijera" vansudsko poravnanje, prema kojem bi im na ime duga od gotovo 230.000 eura za korišćenje dvorane prepisali tri poslovna prostora. Prebijanjem duga za poslovne prostore od ukupno skoro 160 kvadrata, na najbolji način bi se riješio problem dugovanja, potvrđen pravosnažnom presudom Privrednog suda, kaže direktor Nikola Vučićević.

Vijesti Preuzeće parking kod Stare autobuske

Dan: Vlada diskriminiše opozicione opštine

Dan: Možura godišnje košta 350 hiljada
Nepostojanje deponije za odlaganje bilo .koje vrste otpada, komunalnog, građevinskog ili specijalnog, predstavlja glavni problem poslovanja preduzeća, saopštio je za "Dandirektor doo Komunalno Kotor Mladen Lučić. On je rekao da je Opštini Kotor upućen apel za prevazilaženje ovog problema, jer je činjenica da se smeće iz Kotora odvozi na deponiju "Možura u Bar "više nego problematična.
- Naš zahtjev je da se napravi deponija na teritoriji opštine, da li će ona biti regionalnog tipa, recimo za Budvu, Kotor i Tivat, što bi bilo dobro kada bi se našao lokalitet koji bi zadovoljio potrebe ove tri opštine. Znate što znači s kamionom punim smeća, posebno u ljetnjem periodu, ići do Bara i nazad, gdje su velike mogućnosti da dođe do zastoja i raznih problema u transportu, tako da se po tom pitanju hitno nešto mora raditi upozorava Lučić.

Dan: Postali važan dio kulturne scene
Za budvanski NIP Art press, koji se godinama uspješno bavi organizovanjem kulturnih događaja u Budvi 2017. bila je još jedna uspješna poslovna godina, ocijenio je izvršni direktor NIP Art presa-a, novinar i publicista Ranko Pavićević. On je istakao da je Art Press tokom prošle godine realizovao 45 različitih programa i manifestacija, uglavnom iz domena kulture i informisanja.

Pobjeda: Jelušić: Radi se idejno rješenje za Sutomore
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore iniciralo je izmjenu modela raspodjele prihoda od naknade za korišćenje morskog dobra da bi, kako se ističe, primorske opštine kvalitetnije ispunjavale ugovorene obaveze.

Dan: Od Marovića ni para, ni zatvora
Prvo su zaključeni i prihvaćeni sporazumi sa kaznama koje su smiješne u odnosu na nastalu štetu, onda je Svetozaru Maroviću umanjena kazna, da bi na kraju njemu i Milošu bilo omogućeno da napuste državu i izbjegnu preblage kazne, kazao je Veselin Radulović

Vijesti: Nema legalizacije divlje "Suzane"
SPOR KOMŠIJA NA BUDVANSKOM GLAVNOM BULEVARU
Hotel "Suzana" vlasništvo je Gorana Pribilovića, rođenog brata aktuelne ministarke javne uprave Suzane Pribilović
Budvanin Gojko K. Božović saopštio je Vijestima da se protivi legalizaciji dijela hotela Suzana na glavnom gradskom bulevaru, tvrdeći da će na taj način biti direktno ugrožen.

 

Vijesti: Kroz Grad, Budva

MUZEJI I GALERIJE
Muzej grada Budve - Stalna postavka iz arheološke i etnografske zbirke Spomen-dom "Stefan Mitrov Ljubiša" - Izložba "Crnogorski filmski plakat" Momira Matovića. Predstavljena je 41 reprodukcija filmskih plakata, koje je vezuju za rad čuvenog budvanskog filmskog pre-duzeća "Zeta film"

Spomen-dom "Reževići" - Stalna postavka "Zavjetni darovi Paštrovića" iz riznice manastira Reževići

Spomen-dom "Crvena komuna" - Izložba slika i ikona "Marko K. Gregović - 150 godina od rođenja (1867-2017)" i dokumentarna izložba fotografija Spomen obilježja na teritoriji budvanske opštine

CADMUS CINEPLEX
Doušnik (radni dan: 15:00, 20:10, vikend: 15:00, 20:10),
Ferdinand (radni dan: 15:30, vikend: 11:00, 15:30),
Legenda o Kolovratu (radni dan 17:50, 20:30, vikend: 13:10, 17:50, 20:30), Mali vampir (radni dan 15:50, 17:40, vikend 12:00, 15:50, 17:40)
Patuljci sa naslovnih strana (radni dan 19:30, 21:30, vikend 13:50, 19:30, 21:30),
Pravo vrijeme (radni dan 15:40, 20:20, vikend 13:30,15:40,20:20),
Smanjivanje (radni dan 22:50, vikend 22:50),
Velika igra (radni dan 17:20, 22:30, vikend 12:10, 17:20, 22:30),
I to je život (radni dan 18:00, 22:40, vikend 11:10,18:00, 22:40)

Dan: Budva zakucana za dno
Budva - Primorac 7:11 (3:2, 2:2, 1:3, 1:4)

 

foto: Aleksandar Aleksić

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti