Napokon se uvodi radna disciplina u Opštinu

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović juče je donio je Naredbu o prisustvu na radu, kojom je propisano da opštinski činovnici najkansije do 8.15 časova moraju biti na svom radnom mjestu, a koje napuštaju u 16 časova.

„Ovom naredbom uvodi se obaveza svih zaposlenih u Opštini Budva da svoj dolazak i odlazak sa posla, odnosno dnevno prisustvo na radu evidentiraju upisivanjem u liste evidencije, zbog privremenog stavljanja van snage elektronske evidencije prisustva na radu“, navodi se u naredbi koju potpisuje Krapović.


Svi organi lokalne uprave ( sekretarijati, službe, agencije,, centri, uprave) , kako se navodi, obavezni su obezbijediti evidentiranje dolazaka/odlazaka zaposlenih, na način što će starješina svakoga organa obezbijediti liste za upis/ispis odvojeno.


„Lista dolazaka zaključuje se svakoga radnog dana potpisom starješine najkansije do 8.15, a lista odlazaka u 16 časova. U slučaju spriječenosti zaposleni je dužan da obavijesti neposrednog rukovodioca najkasnije u roku od 24 časa od nastanka okolnosti koji su razlog spriječenosti dolaska na posao, o čemu se sačinjava službena zabilješka. Svako nepoštovanje naredbe, smatraće se neopravdanim izostajanjem sa posla, odnosno povredom službene dužnosti“, stoji u naredbi.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti