Pregled naslova

Ponedeljak, 5. Februar

Uz nedeljnu fotografiju bečićke plaže našeg Ivana Čučuka, jutro poslije oluje, donosimo pregled naslova:

Vijesti: Koju mali pekne, ta ne pretekne
Maska Palma import, sa porukom Koju moj mali pekne, ta ne pretekne, osvojila je prvo mjesto na maskenbalu 49. Praznika mimoze koji je preksinoć održan u Mediteranskom centru Instituta Igalo.
Bio je to duhoviti komentar na pojavu palminog surlaša koji je desetkovao palme na hercegnovskoj rivijeri.

Vijesti: Građani više neće plaćati tuđe dugove
Ustavni sud proglasio je neustanom odluku budvanskog Vodovoda iz 2016. godine kojom su građani Budve, osim za potrošenu vodu, plaćali i 3,63 eura takozvane takse na vodomjer.
Lokalna Skupština je još septembra 2014. aminovala odluku Vodovoda da se uvede naknada za komunalno pružanje usluga i korišćenje i održavanje vodovodne mreže, koja je tada iznosila 8,09 eura.

Dan: Kulturni pejzaž Budve koji nestaje
Dokumentarna foto-izložba "Kulturni pejzaž budvanskog priobalja autora arhitekte Slobodana Boba Mitrovića iz Budve i arheologa Dušana Medina iz Petrovca na Moru, inače kustosa budvanskih Muzeja i galerije otvorena je u galeriji tivatskog Ljetnjikovca Buća-Luković. Odnosno, u izložbenom prostoru novoosnovane Javne ustanove Muzej i galerija Tivat.

Dan: Budva od finansijskog kolapsa do finansijskog plusa
Da se iz finansijske blokade i nelikvidnosti može snažno ući u zonu finansijskog plusa, najbolje govore budžetski pokazatelji Opštine Budva. Naime, nakon naizmjeničnih blokada računa, budžetskih deficita i stalnog rasta duga Opštine, kao posljedica vladavine prethodne lokalne uprave, nova lokalna vlast od momenta stupanja na dužnost uspjela je sanirati finansijsku katastrofu, a sve to putem uvođenja reda, posvećenog rada i mudrog budžetiranja. Tako je vraćeno oko 9 miliona eura duga stare vlasti, a Opština je u novu godinu ušla sa 7 miliona eura na računu. * To je najupečatljiviji cokaz finansijskog ozdravljenja Opštine Budva, ali to je i osnov za kreiranje javnih popitika koje će poboljšati kvalitet života svih građana i povećati blagostanje zajednice.


DAn: Nećemo smanjivati kamate
U Crnoj Gori već nekoliko godina imamo veoma izražen trend smanjenja kamatnih stopa i one su danas na istorijskom minimumu. Shodno tome, u tekućoj godini ne očekujem dalje smanjenje kamatnih stopa. Pripadamo grupi banaka sa povoljnim kamatnim stopama, kazao je Marojević
Konačnu riječ o eventualnoj privatizaciji Komercijalne banke AD Beograd daće njeni akcionari, kazao je u intervjuu za "Dan" glavni izvršni direktor Komercijalne banke AD i član Odbora direktora Mirko Marojević povodom spekulacija o prodaji te banke.
- Čeka se predlog modela privatizacije, koju radi privatizacioni savjetnik. Svakako da je budućnost i perspektiva ove banke širenje u regionu. U tom smislu planirana je i dalja značajnija uloga i razvoj Komercijalne banke u Crnoj Gori. Upravo zato se i sjedište Komercijalne banke seli iz Budve u Podgoricu, jer će na taj način banka raditi još efikasnije i kvalitetnije na zadovoljstvo svih klijenata - naveo je Marojević.

Večernje novosti: TRAŽE MESTO BOGOMOLJI
PREDSTVANICI stranke Crnogorska najavili su da će uskoro Skupštini opštine Budva predati zahtev za određivanje lokacije i poklanjanje opštinske parcele na kojoj će biti izgrađena bogomolja Crnogorske pravoslavne crkve. To bi bila prva crkva CPC u Budvi, ukoliko grad usliši zahtev.

Večernje novosti: TRAŽE SOCIJALNI PROGRAM
PRIVREDNI sud Crne Gore pokrenuo je stečajni postupak u budvanskoj firmi "Kvin menadžment", u vlasništvu biznismena Branka Dikija Kažanegre, a 42 preostala radnika ostala su bez posla i na ulici.

Vijesti: Oglas: Obuka za turističkog vodiča
FAKULTET ZA BIZNIS I TURIZAM BUDVA objavljuje: OGLAS za obuku za polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča
Prijave na konkurs za pripremu i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča podnose se na formularu koji se dobija na Fakultetu za biznis i turizam Budva, zgrada Akademija Znanja Budva ili na saitu: www.fbt-budva.com

Dnevne novine: Oglas: Javni poziv o davanju u zakup prostorija DOO Akademija znanja u komercijalne svrhe

Vijesti: Kroz grad

MUZEJI I GALERIJE:
Muzej grada Budve Stalna postavka arheološke zbirke (antička i srednjovjekovna Budva); Stalna postavka etnografske zbirke (Budva, Paštrovići i zaleđe);

Konzervirani antički mozaik iz vile urbane u Budvi u lapidarijumu Muzeja;

Moderna galerija -Izložba slika i crteža Jovana

Jova Ivanovića (1932-2017); Spomen dom "Stefan Mitrov LjubišaDokumentarna izložba "Crnogorski filmski plakat" (autor postavke Momir Matović);Spomen dom ,,Reževići Stalna postavka "Zavjetni darovi Paštrovića" iz riznice manastira Reževići; Stalna etnografska postavka o životu Paštrovića do polovine XX vijeka; Spomen dom "Crvena komuna" Stalna postavka (dokumentarna izložba) o prvoj komunističkoj opštini na Jadranu; Izložba slika i ikona Marka Krstovog Gregovića povodom 150 godina od rođenja (1867-1941); Dokumentarna izložba "Spomen-obilježja na teritoriji budvanske opštine" (autori postavke Dušan Medin, Dobrila Vlahović i Vesna Gigović);

CADMUS CINEPLEXX: Velika igra, Mali vampir, Bratstvo lopova, Doušnik, U četiri zida života, Pravo vrijeme Cijena života, Putnik, "Lavirint: Lijek smrti, "Patuljci sa naslovnih strana, Mali veseljak: Brod spasilac, projekcije počinju od 11.20 do 22.30.

PONEDJELJAK, 3. FEBRUAR
Nastup Bojana Delića u lounge baru Millenium, početak od 21 sat, ulaz slobodan

UTORAK, 4. FEBRUAR
Veče društvenih igara, Kancelarija za mlade Budva, početak od 14 časova, ulaz slobodan

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti