Dogorjelo im: Mještani blokiraju 10. aprila magistralni put Budva - Cetinje

Mještani Brajića, Pobora, Mažića, Lapčića, Stanišića i Markovića sela u zaleđu Budva blokiraće 10. aprila magistralni put Budva Cetinje. Njihovi predstavnici danas su se sastali sa gradonačelnikom Budve Draganom Krapovićem i predsjednikom Skupštine opštine Đorđijem Vujovićem, od kojih su dobili punu podršku da se uputi poslednje upozorenje Vladi, Ministarstvu saobraćaja i Direkciji za soabraćaj, kako bi se dionica Budva – Brajići završila.

Tražimo sastanak sastanak sa direktorom Direcije za soabraćaj Savom Paračom. Danas ćemo Upravi policije podnijeti zahtjev za obustavu saobraćaja , na dionici Budva - Brajići, u utorak 10. april u periodu od 8 do 9 časova. Ukoliko oni izađu u susret i krenu radovi mi smo spremni da od radikalne mjere odustanemo. Nećemo više dozvoljavati da se stvari odvijaju na ovakav način.“ kazao je nakon sastnaka predstavnik mještana Aleksandar Saša Franeta.
Gradonačelnik Budve Krapović poručio je da ono što je urađeno na trasi Cetinje Budva je do te mjere aljkavo izvedeno i do te mjere štetno po interese Budve, da je to frapantno


Radovi su trebali da budu završeni još prije godinu dana. Firme „Hidrokop" i „Tehnoput“ koje izvode radove, već duži vremenski period su u blokadama od nekoliko stotina hiljada do milion eura. Nijesu mogle da dobiju te poslove po zakonu", kazao je Krapović i naveo je da je indikativno da upravo ove dvije firme punom parom rade na izgradnji bulevara u Podgorici.


Krapović je apelovao na Vladu, resorno ministarstvo i Direkciju za soabraćaj da se konačno uozbilje i da taj projekt dovedu do kraja.
Ovako dalje više ne ide, turistička sezona je počela“,smatra prvi čovjek Budve.


Šef parlament Vujovića poručio je premijeru Dušku Markoviću da se okrene Budvi i da se ne igra sa građanima i privredom.


Svima je jasno, posebno građanima, da je na sceni političko kažnjavanje Budve. Da se ovo dešava u Podgorici, odgovorno tvrdim da bi put bio završen za par mjeseci“, poručio je Vujović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti