1,2 miliona skinuto u seriji blokada opštinskog računa, a još 2 čeka pravosnažnost poslednje presude

Crnogorska komercijalna banka prinudno je od Opštine Budva naplatila 400 hiljada eura, čime je nastavljena serija blokada opštinskog računa na ime dugova koje je ostavila prethodna gradska uprava predvođena DPS - om.


A prinudna naplata nakon što je Apelacioni sud donio presudu u korist banke, koju je prije dvije godine sudski dobila građevinska kompanija Gugi commerce, tražeći od CKB da joj vrati spornu sumu, koju je davne 2008. pozajmila budvanskoj Opštini za vraćanje kredita.


Samo u proteklih mjesec sa opštinskog računa skinuto je gotovo 1.2 miliona eura na ime sudskih presuda na ime brojnih ugovora koje je tokom decenije vlasti DPS uprava zaključivala sa brojnim firmama i pojedincima.


Serija blokada počela je sredinom marta , kada je streljački klub „Snajper“ skinuo sa opštinskog računa 250 hiljada eura na ime ugovora o zakupu zemljišta u selu Kuljače, gdje je planirana izgradnja streljačkog centra. Gradnja nikada nije realizovan, zbog neriješenih imovinskih odnosa sa mještanima, koje navodno Opština nije znala, a klub je u uređenje parcele, što je sud utvrdio potrošio 220 hiljada. Prije deset dna račćun je blokirala i kompanija „Copyright“ koja ej naplatila dug, 230 hiljada eura na ime ljetnjeg programa od prije 11 godina, koji Televiza Budva nije relizovala. I bioskop „ cadmus cineplex“ sredinom sedmice aktivirao je mjenice i naplatio 200 hiljada eura , pozivajući se na ugovor koji je Opština zaključila sa „Lovćen filmom“ o subvencioniranju bioskopa. 

 

A po poslednjoj presudi kotorskog Osnovnog suda, Opština Budva dužna je da isplati 1,2 miliona,

a firma Smart It" Miloša Marovića 385.000 eura, kompaniji Megapromet" Miodraga Miša Mitrovića,koga su prevarili prilikom kupovine 26.000 kvadrata zemlje na Jazu.
Presuda dolazi nakon gotovo dvogodišnjeg sudskog spora koji je pokrenuo Mitrović vlasnik lanca supermarketa, kako bi dokazao da ga je prevarila organizovana kriminalna grupa na čelu sa Svetozarom Marovićem.


Ako presuda postane pravosnažna, Mitroviću će, sa kamatama, biti isplaćeno više od dva miliona eura.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti