Krapović: Preispitujemo ugovor sa Lovćen filmom

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović objasio je da sporni bilboridi na kojima su objavljeni slike srpske vojske koja je oslobodfila Budvu, nijesu vlasništvo Opštine već privatne kompanije "Lovćen film" koja gazduje bioskopom Cadmus cineplex.

"Bilboridi su dati kao dio posla koji je odobrila tadašnja Skupština opštine, kada su Lovćen filmu dati i drugi reklamni prostori i brojne druge olakšice i subvencije. Taj ugovor se sada preispituje", kazao je Krapović.


On naglašava da ugovor neće biti raskinut zbog bilborda, niti će se lokalna uprava baviti oglašavanjem i skidanjem.


"Oni imaju te reklamne prostore, imaju pravo da oglašavaju na njima šta god hoće dok god te ne remeti zakon, moral. Naparavno postoje druge instance u državi koje se bave tom problematikom, pa neka izvole i neka donesu odgovorajuće odluke", istakao je prvi čovjek Budve.


On je naglasio da su bilbordi koje je izgradio Lovćen film, a za to angažovao kompniju Copyright dati su od strane Skupštine opštine kada su u njoj bili u većini odbornici DPS, aranžamn je potpiso tadašnji gradonačelnik Lazar Rađenović, a projekt je vodila menadžerka Milena Marović Bogdanović koji su isto članovi DPS-a.


On je kazao da je proces oko utvrđivanja validnosti ugorvora sa Lovćen filmom u završnoj fazi.

"Postoji ogromna nesrazmjera u odnosu ono što je dobio Lovćen film od strane OPštine Budva i ono što je uložio. Oni su vrlo vjerovatno za ove tri godine kompletnu investiciju isplatili. Mi ne želimo da budemo uprava koja staje na put razvoju kinematografije. Bioskop je nešto što ovaj grad treba, naravno i ta svar kao i mnoge druge se moraju postaviti na zdrave osnove. Ovo što sada imamo nijesu zdrave osnove", naglaiso je Krapović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja