Predavanje prof. dr Mila Lompara “Stefan Mitrov Ljubiša i Petar II Petrović Njegoš”

JU Narodna biblioteka Budve organizuje predavanje prof. dr Mila Lompara na temu “Stefan Mitrov Ljubiša i Petar II Petrović Njegoš” u srijedu, 16. maja sa početkom u 20 sati. Predavanje će biti održano u holu Akademije znanja, a ovo je jedan u nizu programa kojima ove godine obilježavamo 140 godina od smrti Stefana Mitrova Ljubiše.

Milo Lompar je rođen 1962. godine u Beogradu. Završio je Grupu za jugoslovenske i opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, gdje predaje Srpsku književnost XVIII i XIX vijeka i Kulturnu istoriju Srba. Predsjednik je Zadužbine Miloša Crnjanskog. Bio je generalni direktor Politike (2005—2006). Objavljene knjige: O završetku romana (Smisao završetka u romanu „Druga knjiga Seoba“ Miloša Crnjanskog) — Nagrada Stanislav Vinaver, 1995; Moderna vremena u prozi Dragiše Vasića; Crnjanski i Mefistofel (O skrivenoj figuri „Romana o Londonu“)— Nagrada Đorđe Jovanović, 2000; Apolonovi putokazi (Eseji o Crnjanskom) – Nagrada Laza Kostić, 2004; Moralistički fragmenti; Negde na granici filozofije i literature (O književnoj hermeneutici Nikole Miloševića) – Nagrada Nikola Milošević, 2009; O tragičkom pesniku (Njegoševe pjesme); Njegoševo pesništvo; Duh samoporicanja (prilog kritici srpske kulturne politike), Duh samoporicanja – U senci tuđinske vlasti, Šesto, dopunjeno i konačno izdanje – Nagrada Pečat vremena, 2012. i Povratak srpskom stanovištu? (intervjui).

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja