Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na roadshow prezentaciji u četiri poljska grada

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore kao partner AviaReps roadshow-a na sjeveru Poljske ima priliku da kroz destinacijske prezentacije predstavi Crnu Goru turističkoj privredi Poljske. U periodu od 4-7. juna destinacija se predstavlja u Gdanjsku, Ščećinu, Poznanju i Lođu.



Učešće na poljskom roadshow-u ima za cilj povećanje vidljivosti i prisustva Crne Gore na poljskom tržištu, upoznavanje poljske turističke privrede sa našom destinacijom, uspostavljanje novih kontakata kao i produbljivanje saradnje sa dosadašnjim partnerima u cilju veće zastupljenosti crnogorske ponude u programima putovanja. Prezentacijama su prisustvovale neke od najznačajnijih agencija sa tržišta Poljske: „Nekermann“, „Itaka“, „Wega“, „Rainbow“ i „Nat“ koji je novi turoperator i zainteresovan je za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

Ovo je prva u nizu aktivnosti koje NTO CG sprovodi u saradnji sa AviaReps-om, globalnom mrežom koja radi na povezivanju sektora turizma i vazduhoplovnih kompanija. U septembru će uslijediti učešće na AviaReps roadshowu u gradovima na jugu Poljske kao i on-line trening za učesnike sa oba roadshow-a. Nakon toga, za učesnike kojima Crna Gora bude najinteresantnija biće organizovano studijsko putovanje u Crnu Goru koje će obuhvatiti radionicu sa crnogorskom turističkom privredom, kao i obilazak destinacije. U organizaciji ovog događaja će se kao partneri pridružiti „Balticas“ i nacionalna poljska avio kompanija „LOT“ koja će učesnicima obezbijediti avio-karte.

Iz godine u godinu, sve je veći broj turista iz Poljske koji biraju Crnu Goru kao turističku destinaciju. U 2017. Crnu Goru je posjetilo 5,9 odsto više turista iz Poljske, dok je rast broja noćenja veći za 4,4 odsto. NTO CG u cilju što boljeg pozicioniranja Crne Gore kao turističke destinacije na poljskom tržištu u narednom periodu, zajedno sa strateškim partnerima, lokalnom turističkim organizacijama i crnogorskom turističkom privredom planira organizovanje studijske posjete renomiranih medija, kao i učešće na sajmu turizma „TT Warsaw“.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti