Rješena politička kriza u Budvi?

Predstavnici budvanske vladajuće koalicije ( Demokrate, DF, SNP, DEMOS, URA, SDP i bivši Liberali) pozvali su opozcionu Crnogorsku da uđe u vlast.

"U trenutku kada je zbog neodržavanja sjednice SO funkcionisanje grada naozbiljnije dovedeno u pitanje, a Budvi prijeti poniženje u vidu prinudne uprave, obraćamo se odbornicima Crnogorske u lokalnom parlamentu da se priključe koaliciji koja vrši vlast i našem koalicionom sporazumu, te da tako doprinesu izlasku grada iz krize. To bi podrazumijevalo aneks postojećeg koaliciononog sporazuma, kojim bi se definisale pozicije i status Crnogorske. Imajući u vidu javne istupe i programska načela Crnogorske u kojima dominira dobrobit grada i građana, a što predstavlja i naše opredjeljenje, obraćamo se odbornicima sa punim povjerenjem da smo svi odlučni da se borimo za istu stvar", navodi se u saopštenju koalicije.

U saopštenju se dodaje da bi ulazak Crnogorske u koaliciju na vlasti, nakon što je grad poslije katastrofalne uprave DPS-a konsolidovao svoje finansije i funkcionisanje, može za Budvu značiti dodatni kvalitet u pravcu unapređenja jednog broja segmenata privrednog i društvenog života.

"Takođe, smatramo da su se stekli uslovi da i gospodin Džaković učestvuje u radu SO i da svi zajedno u narednomperiodu učinimo sve da Budva bude ono što treba i zaslužuje da bude. Nikome u ovoj koaliciji nisu bitne fotelje i političke pozicije, a naš poziv je finalna potvrda takvih naših stavova i opredeljenja", zaključuje se u saopštenju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja