U Kamenovo ulažu 88 miliona eura?

„Atlas grupa“ biznismena Duška Kneževića planira u uvali , iznad plaže Kamenovo da gradi luksuzno turističko naselje „Kamenovo“, koje će objedinjavati dva hotela i 14 vila u kojima će ukupno biti 300 ležaja. Firma „Rekreaturs“, članica Kneževićeve korporacije koja gazduje zemljišnim kompleksom od 33 hiljada kvadrata na mjestu nekadašnjeg kosovskog odmarališta u ovaj projekta ulaže 88 miliona eura.

Investicioni projekta predviđa osim gradnje hotelsko rezidnecijalnog kompleksa , proširivanje plažer, kao i stavljanje u funkciju kamenog dijela obale, te gradnje privremenih objekata sportsko rekreativnih i zabavnih sadržaja


Firma „Rekreaturs“, članica Atlas Grupe, na lokalitetu Kamenovo raspolaže sa 33.209 kvadrata zemlje. Planski dokument Držana studija lokalcije (DSL) “Dio Sektora 46- Kamenovo“ za ovaj prostor usvojen je u julu 2014. na osnovu kojeg je iste te godine Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo četiri urbanističko tehničkih uslova (UTU) za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju Turističkog naselja „Kamenovo.
Na prvoj urbanističkoj parceli od 8.572 kvadrata predviđena je gradnja hotela/ kondo hotela , koji će zauzeti polovinu parcele, a čija će ukupna bruto građevinska površina biti 14.878 kvadrata.


Površina podzemne garaže, servisnih prostorija i tehničkih sistema objekta se ne obračunavaju u BRGP. Hotel će imati prizemlje i četiri sprata , ukiupno 93 smještajne jedinice sa 186 ležaja, a hotel će imati i 148 parking mjesta. Predviđeno je da obejakat ima ulazni hol i recepciju, restoran za cjelodnevno objedovanje, restoran a la carte/ bistro sa terasom, internacionalni restoran sa terasom, multi funkcionalnu kongresnu i sale za sastanke i događaje, komercijalne sadržaje, te terene za tenis , koji će biti na krovnoj etaži ili u okviru urbanističke parcele.Hotel će raspolagati president apartmanom, apartmanima tipa „studio“, de luxe, suite , kao i standardnim i de luxe hotelskim sobama . Hotel je projektovan da ima 4- 5 zvjezdicva, tako da će raspolagati i spa&welnessom.
U okviru druge urbanističke parcele, predviđen je takođe hotel, ali manjeg kapaciteta.
Na parceli od 1.486 kvadrata biće izgrađen hotel, ukupne BRGP 2.378 kvadrata. Hotel će takođe imati četiri sprata, 15 smještajnih jedinica sa 30 ležaja, dok je planirana izgradnja 24 parking mjesta. Ukoliko se projektuje ravan krov, daje se mogućnost formiranja prohodne krovne etaže sa bazenom, sportskim terenom ili krovnom baštom. Objekat će se projektovati na nivou standarda za kategoriju 4-5 zvjezdica.
Na trećoj urbanističkoj parceli od 8.187 kvadrata planirana je gradnja 14 vila, čija će ukupna BRGP biti 4.900 kvadrata.
Vile će biti suteren prizemlje, ili prizemlje jedan sprat, sa ukupno 84 ležaja, a planirano je da bude 28 parking mjesta. Maksimalna BRGP pojedine vile je 350 kvadrata. Svaka vila će imati terasu minimalne površine od 45 kvadrata i bazen.Arhitektura vila će biti reprezentativna, uklopljena u ambijent mediteranskog zelenila i pejzaža.
Firma „Rekreaturs“ dobila je urbanističko tehničke uslove za izgradnju plažnih pratećih sadržaja u funkciji kupališta.
Površina pješčane plaže je oko 13.000 kvadrata i po namjeni je javna. Povećanje širine plaže će se obezbijediti metodom prihranjivanja nasipanjem rastresitog autohtonog materijala. Širina plaže je između 35 i 60 metara. U kapacitiranju prostora i sadržaja centralne zone plaže koristiće se normativ od osma kvadrata po kupaču. Planirana površina plaže obezbijediće potrebe za goste Turističkog naselja „Kamenovo“ i za dnevne posjetioce imajući u vidu da se radi o javnoj plaži. Dozvoljava se postavljanje ugostiteljskih ,plažnih barova i sanitarno- higijenskih objekata, sportskih rekvizita i plažnog mobilijara. Preporuka je postavljanje montažno- demontažnih drvenih platformi, maksimalno dvije, za plažni bar površine po oko 100 kvadrata. Terasa i šank mogu biti od drvene konstrukcije natkriveni trskom ili platnom“, preporuke su prilikom projektovanja.
Urbanističko tehnički uslovi za izradu tehničke dokumentacije za uređenje stjenovite plaže predviđaju postavljanje ugostiteljskih ,plažnih barova, kafe restorana, kao i sanitarno- higijenskih objekata.
Na pojedinim mjestima se mogu organizovati terase iznad mora opremljene plažnim mobilijarom. U sklopu uređenja plaže je planirano pristanište za čamce i jahte.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti