Pokrenuli deset sudskih postupaka

Imajući u vidu da nakon sprovedene tenderske procedure, određeni broj izabranih ponuđača nije pristupilo zaključenju ugovora ili nije izvršilo plaćanje po osnovu zaključenog ugovora, Radna grupa JP Morskog dobra je intenzivirala aktivnosti na u cilju izmirenja obaveza po osnovu korišćenja prostora za naznačene godine.

Javno preduzeće je pokrenulo ukupno 10 sudskih postupaka prema zakupcima za naplatu neizmirenih obaveza za 2016. godinu.

Rok za izmirenje duga za korišćenje lokacija za 2017. godinuističe 05. septembra 2018. godine, nakon čega će uslijediti utuženja za naplatu dugovanja za 2017. godinu.

U toku je priprema Programa za naredni petogodišnji period (2019-2023 g.), pa je neophodno da korisnici, koji do sad nijesu to uradili, što prije izmire svoje obaveze i zaključe Ugovor/Anex, kako ne bi prestao pravni osnov za korišćenje lokacija i postavljanje objekata.

Javno preduzeće će inicirati brisanje lokacija iz Plana za koje ne bude imalo regulisane ugovore sa zakupcima i isplaćena dugovanja po osnovu zakupa.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti