Sjednicu nastavljaju 28. septembra

Šef parlamenta Đorđije Vujović zakazao je nastavak prekinute 18. sjednice lokalnog parlamenta za 28. septembar.

Sjednica je prekinuta nakon što je došlo do neizglasavanja radovana Bauka i Martina zenovića za direktore Komunalnog preduzeća i gradskog muzeja. To je bila posljedica "tihog rata" na relaciji Demokrate - Demokratski front.

Upravo na toj sjednici novoimenovani potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović je inicirao da Crnogorska neće glasati ni za jedan program rada i finansijski izvještaj kulturnih ustanova, preduzeća i javnog servisa, ukoliko direktori u svojim ugovorima o radu imaju spornu klazulu da im se u slučaju smjene isplate čak 24 bruto zarade.

Na kraju se ispostavilo da takvu klauzulu je jedino u svome ugovoru ima direktorka Ju Muzeji i galerije Lucija Đurašković.

Ostaje da se vidi da li će odbornički saziv u nastavku zasijedanja glasti za program rada ove kulturne ustanove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja