Hakaton „Mobilno plaćanje – plaćanje budućnosti“

M:tel digitalna fabrika u saradnji sa Ministarstvom nauke organizuje Hakaton „Mobilno plaćanje – plaćanje budućnosti“ koji će trajati od 10 do 12. oktobra. Hakaton, koji se organizuje u okviru ovogodišnjih Dana nauke, biće održan u prostorijama M:tel digitalne fabrike, u Podgorici, u Ulici Vuka Karadzića 2-6. Za učešće na Hakatonu kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem forme na sajtu digitalnafabrika.me.

Fond za nagrade iznosi čak pet hiljada eura, od čega pobjednici dobijaju dvije i po hiljade eura, dok je za drugo mjesto predviđena nagrada od hiljadu i po eura, odnosno hiljadu eura za treće mjesto. Kreatore najbolje ideje ipak očekuje navrjednija nagrada, jer će biti u prilici da ih kompanija M:tel angažuje radi unapređenja servisa mobilnog plaćanja imajući u vidu da je M:tel prvi telekomunikacioni operator koji je implementirao plaćanje računa putem mobilnog telefona.

O nagradama odlučivaće žiri u sastavu: direktor Sektora za Strategiju i procjenu rizika M:tela Aleksandra Radojević, projekt menadzer Ministarstva nauke Saša Ivanović i izvršni direktor ICT Huba iz Beograda Kosta Andrić.

Hakaton predstavlja takmičenje gdje tim ljudi planira, dizajnira i razvija projekat, bilo da li je to igra, aplikacija, web stranica ili nešto sasvim drugo, za kratak vremenski period, obično od 24 ili 48 časova.

Kako je cilj Hakatona kreiranje digitalnog rješenja, poželjno bi bilo da prijavljeni timovi imaju programere, dizajnere, ljude iz svijeta biznisa i preduzetnike.

Uslov za učešće je da svi prijavljeni članovi imaju preko 18 godina i da tim broji najmanje tri člana.

Prijave za Hakaton traju do 5. oktobra, a detaljne informacije dostupne su na sajtu M:tel digitalne fabrika kao i putem društvenih mreža.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja