„Crvena Stijena in Cultural and Ecological Context“ u Muzeju grada Budve

Promocija knjige „Crvena Stijena in Cultural and Ecological Context“, urednika prof. Bob Vejlona sa Univerziteta u Mičigenu biće večeras u 20 časova održana u Muzeju grada Budve (JU Muzeji i galerije Budve) u Starom gradu.

Izdavači ovog zbornika radova su Narodni Muzej Crne Gore i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti. Na promociji će govoriti akademik Pavle Pejović, mr Mitra Cerović, arheolog Narodnog Muzeja Crne Gore i Nikola Borovinić, arheolog iz Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Razgovor sa učesnicima će voditi Dušan Medin, diplomirani arheolog i master menažer u kulturi i Itana Lalović, etnolološkinja i antropološkinja.


Ovaj događaj se realizuje u okviru manifestacije međunarodnog karaktera „Dani evropske baštine“, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Umjetnost dijeljenja“.
Događaji u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ u Budvi i Crnoj Gori se realizuju u periodu od 21. do 30. septembra i njima koordinira Dušan Medin.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja