Evolution u Petrovcu

Galatea Gallery iz Podgorice i JU Muzeji i galerije Budve priređuju Izložbu slika akademskog slikara Đorđa Rašovića pod nazivom „Evolution” u okviru manifestacije međunarodnog karaktera „Dani evropske baštine”, koja se ove godine realizuje pod sloganom „Umjetnost dijeljenja”. Postavku u Galeriji „Marko Krstov Gregović”

u Petrovcu u subotu 29. septembra 2018. godine u 20 sati otvoriće potpredsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović.
Đorđe Rašović je rođen 05. 06. 1987. godine u Podgorici. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti (FLU) Cetinje 2010. godine (Stepen Bachelor - BA), a 2011. godine (Stepen Specijaliste - Spec. Art). Član je napisaoULUCG-e od 2010. godine. Izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Živi i stvara u Podgorici.
Pored ove imao je pet samostalnih izložbi: Umjetnički paviljon ULUCG Podgorica, Galerija „Klub” Centra savremene umjetnosti Podgorica, Galerija Stara zgrada Jugooceanije Kotor, Galerija Ljetnikovca „Buća” Tivat i Galerija „Marko Krstov Gregović” Petrovac.
Dobitnik je i sljedećih nagrada: Druga nagrada na festivalu Cest is d’ best - Internacionalna izložba zastavica Zagreb (Republika Hrvatska) 2017. godine i Nagrada na Prvom međunarodnom trijenalu autoportreta i portreta Memorijalne galerije „Dušan Starčević” Smederevska Palanka (Repubilka Srbija) 2018. godine

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja