Arheologija pamćenja i arhitektura znanja – put kroz fascinantnu istoriju civilizacije

Nekoliko desetina đaka iz podgoričkih, budvanskih i cetinjskih osnovnih škola prvi su posjetioci interaktivne izložbe „Arheologija pamćenja i arhitektura znanja“, autorke prof.dr Gordane Medine. Zajedno sa umjetnicima, Ivanom Radovanović, Katarinom Švabić, Milivojem Đukićem, Vanjom Tomović i Rankom Vučurovićem, autorka izložbe đake vodi u jedinstvenu avanturu buđenja radoznalosti i upoznavanja sa facinantnom istorijom drevnih civilizacija.

Ova multimedijalna izložba je susret različitih umjetničkih interpretacija, slika, ideografa, skulptura. Sve to, kako su koordinatori izložbe objašnjavali djeci, samo je bio jedan od načina da naši preci ostave poruke, odnosno kodove.


Strah od zaborava je tražio kodiranje, kao što i danas stremimo da sopstvene kodove pošaljemo u svemir i sebe tehnološki nadogradimo za novu evoluciju u koju smo uskočili - odlazak u svemir.
Posjetioci izložbe, uz pomoć domaćina, uče o mitovima i legendama, traže izgubljenu Atlantidu, čitaju kalendare i razna pisma (uključujući pismo iz Vinče), upoznaju se sa egipatskom civilizacijom.

Ne propustite ovu fantastičnu izložbu!

Mjesto: Kolektor, Savez arhitekata CG, 8. marta b.b (Zgrada bivšeg Titexa)
Datum: 9-12. oktobar
Vrijeme: 10:00-18:00

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja