Porto Montenegro domacin svjetske RC44 regate

Jedriličarski klub Porto Montenegro biće domaćin prestižne svjetske RC44 regate, koja je zakazana od 10. do 14. aprila 2019. godine.

Jedrilice RC44 su lagane konstrukcije, izrađene u cijelosti od karbona, s snažnom konstrukcijom jedara, koja su predviđena za snažne vjetrove. Akvatorijum Boke Kotorske savršeno se uklapa u sve predispozicije regate, i biće sjajna kulisa za ovaj format jedrilica.

Ono sto je svakako zanimljivost za ovu regatu je da je pravilo da 50% posade svake jedrilice čine profesionalni jedriličari, sa statusom nosioca američkog kupa ili Olimpijade, a 50% amateri u ovom sportu. Ova jeriličarska tura omogućava svima da budu pod mentorstvom najboljih jedriličara i nauče „finese“ u savlađivanju vjetra.

RC44 Porto Montenegro Cup 2019 je fantastična prilika da se započne nautička sezona na Mediteranu – utrka će se nakon Porto Montenegra nastaviti na još nekoliko atraktivnih jedriličarskih destinacija u Evropi, u slikovitom Rovinju u Hrvatskoj na dva dana, a atraktivnom ostrvu Marstrand u Švedskoj, itd. Cjelokupna agenda 2019 RC44 Racing Tour-a biće objavljena u nadolazećim mjesecima, navodi RC44 jedriličarska asocijacija.

Zadovoljstvo je da sezonu jedrenja u Porto Montenegru započnemo regatom ovog kalibra – Jedriličarski klub Porto Montenegro intenzivno je radio na atraktivnom kalendaru regati tokom svih prethodnih godina, i zadovoljstvo je biti domaćin svjetskim jedričarskim imenima, istakao je direktor marine Porto Montenegra Tony Browne.

RC44 je profesionalna jedrilica za regatne utrke, za čiji su dizajn zaduženi jedriličar Russel Coutts, koji je čak pet puta osvojio American's Cup, i nautički arhitekta Andrej Justin – jedrilice su sjajne konstrukcije, oblika trupa, sa svim profesionalnim performansama koje su idealne za jedriličare.Njegov inovativni i tehnički dizajn predstavlja uzbudljiv novi hibridni izazov jedrenja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja