Vlada aminovala turističku taksu za Tivat

Vlada je juče usvojilka odluku o uvođenju izletničke takse koju će turisti plaćati Turističkoj organizaciji Tivta. Riječe je o turistima koji u okviru organizovanih grupa posredstvom turističkih agencija, drugih pravnih lica ili preduzetnika registrovanih za obavljanje turističke djelatnosti posjećuju turističke lokalitete izuzetnih prirodnih ili kulturno istorijskih vrijednosti na području opštine Tivat.

Izletničlka taksanaplaćuje se svakom posjetiocu u iznosu od jedan euro. Ova taksa je prihod To Tivat i koristi se za podsticanje, organizovanje i realizaciju promotivnih aktivnosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja