Kasa Budve naredne godine 36 miliona eura

Kasa opštine Budva naredne godine biće „teška“ 36 miliona eura, što je sedam i po miliona manje nego ove godine. Sekretarijat za finansije na čijem je čelu Petar Odžić (SDP) sačinio je oprezno nacrt budžeta, koji će danas u 10 časova na javnoj raspravi biti predočen građanima i svima zainteresovanima u petrovačkoj Crvenoj komuni, dok će sjutra u 11 časova u skupštinskoj sali u Budvi biti organizovana javna rasprava.

Sudeći po nacrtu budžeta , u koji su „Primorske novine" imale uvid, ovo je nakon duži niz godina razvojni, ako se ima u vidu da će na investicije biti potrošeno 11 miliona eura. Time se janso stavlja do znanja, da je osnovni cilj stabilizacija finansija, koji je zacrtala aktuelna gradska vlast, u velikoj mjeri realizovan.


Naredne godine, najviše novca očekuje se da će se u kasu sliti od naplate poreza, i to čak 17.1 miliona eura, od taksi 690 hiljada, dok od raznih naknada 9.4 miliona eura, od kojih na ime komunalija 7.1 miliona eura. Od prodaje opštinske imovine inkasiraće se 2.5 miliona eura ispuniti.


Kada je riječ o potrošnji, u kapitalne izdatke biće izdvojeno 11 miliona eura, od kojih za izgradnju lokalne infrastrukture 5.7 miliona eura, u građevinske objeket tri miuliona eura. Na otplatu dugova planirabno je da se utroši šest miliona eura. Podsjećamo da je ove godine vraćeno gotovo 25 miliona eura nalsijeđenih dugova.


Opština će za plate zaposlenih koji su na budžetu izdvojiti 5.7 miliona eura, dok će institucijama , nevladinom i javnom sektoru na račune prebaciti čak sedma miliona eura. Tako JU „ Grad tetatar“ će dobiti milion eura, JU „Muzeji i galerije“ 1.15 miliona eura, RTV Budva 870 hiljada Sportsko rekreativni centar „ Budva 700 hiljada eura, Biblioteci 390 hiljada eura, Mediteranskom sportskom centru 415 hiljada , sportskim klubovima 850 hiljada, institucijama kulture 400 hiljada , za obrazovanje 330 hiljada, političkim partijama 266 hiljada, za bzdravstvenu zaštitu 90 hiljada, , jednokratnu socijalnu pomoć 110 hiljada.


Svi zainteresovani , građani, preduzeća, institucije, moći će da daju svoje prigovore, sugestije na javnim raspravama, koje će biuti organizoavne u Petrovcu u ponedeljak u 11 časova u Crvenoj Komuni i u utorak u 10 časova Budvi u skupštinskoj Sali.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja