Brodogradilište u Bijeloj izdato u zakup

Vlada je juče usvojila Informaciju u vezi dodjele koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke na području KO Bijela, donijela Odluku o dodjeli koncesije i prihvatila Ugovor o koncesiji između Vlade Crne Gore i Konzorcijuma Adriatic Marinas doo i B.V. Holding Maatschappij Damen.

Ukupni planirani iznos za investiciju u prve tri godine iznosi 20 miliona eura, pri čemu se koncesionar obavezuje da osigura adaptaciju, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje brodogradilišne luke za obavljanje poslova savremene međunarodne luke sa naglaskom na izgradnju i opravku jahti i megajahti, čamaca za odmor i razonodu i sportskih čamaca u periodu od 30 godina. U raspravi je istaknuto da je zajednički strateški cilj u osnovi ovog projekta stvaranje nove održive i profitabilne djelatnosti sa potencijalom za budućnost, u okviru čiste i održive industrije. Nova djelatnost se nadograđuje na viziju Vlade da transformiše zemlju u destinaciju za nautički turizam koja će biti aktivna tokom cijele godine. U skladu sa Poslovnim planom na početku rada kompanije MYS planirano je 35 zaposlenih, a nakon isteka perioda od 5 godina 300 do 400 zaposlenih sa punim radnim vremenom.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja