Promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras u 19h biće održana promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić. Na promociji u Biblioteci govoriće mr Natalija Đaletić urednica i izavač novoosnovane izavačke kuće Boka F, zatim novinar Vanja Kovačević i autorka.


Sonja Tomović Šundić – filozof, estetičar, antropolog i univerzitetski profesor. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu diplomirala na smjeru za filozofiju. Na istom fakultetu je magistrirala 1990. g., a doktorsku disertaciju pod nazivom Produktivna moć recepcije u savremenim estetičkim teorijama odbranila je 1999. godine. U akademsko zvanje redovnog profesora Univerziteta Crne Gore, na predmetima Politička antropologija, Estetika, Filozofija i Studije roda, izabrana je 2010. godine. Objavljene knjige i studije:Njegoševo poetsko bogoslovljenje (1991), Od književnog djela ka čitaocu (1994), Problem recepcije u savremenim estetičkim teorijama (1996), Studije i ogledi iz antropologije (2004), Danilo Kiš, između Lovćena i Zida plača (2005), Njegoš, pjesnik i mislilac (2006), Književno-antropološki portret (2007), Petar I, vladar crnogorski (2008), Borhesova književna mitologija (2009), Etika ljudskih prava (2010), Slikarstvo Petra Lubarde (2010), Identitet i vrijednosti (2011), Petar Prvi, monodrama (2015), Njegoševa filozofija čovjeka (2016), Njegošev doživljaj ljepote (u štampi).


Izdavačka kuća Boka F izlazi na scenu bibliotekom Izabeta Eriko Crnojević, koja će govoriti poetskim glasom savremenih pjesnika. Prvi glas kojim Izabeta progovara, i prvi poetski svijet koji Ti daruje, jeste glas čudesne pjesnikinje Sonje Tomović Šundić. Namjera Boke F kao izdavača jeste da kvalitet napisanog bude osnovno mjerilo po kojem ce se knjige publikovati, a I dizajn knjiga je posebna vrsta umijeća.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja