Uz pjesmu “Hajde noćas mi dođi, svega mi donesi” smo ušli u novu 2019tu godinu

Prve tri noći u Budvi bile su samo fantastična uvertira za ono što je uslijedilo sinoć, kada je sa spektakularne bine ispred zidina Starog grada zapjevao desetinama hiljada posjetilaca Dino Merlin, treći put za proteklih 20 godina i treći put napunio glavni gradski trg do poslednjeg mjesta.


“Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete da očekujete nešto potpuno novo” – najavio je juče Dino i održao obećanje. Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dina, veselog, raspoloženog za kontakt sa publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao preko dva sata i zaista “dao sve od sebe”.
Uz pjesmu “Hajde noćas mi dođi, svega mi donesi” i raskošni vatromet ušli su budvanski posjetioci većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore u Novu 2019. godinu. Priliku da se sinoć predstave novogodišnjoj publici prvi put su dobili “Jack Lupino & Leftovers” bend iz Budve, a nakon njih su nastupili rock doajeni – grupa “Aerodrom”, podsjećajući nas na dobre, stare hitove.


Cjelokupan program na glavnom gradskom trgu počeo je već u petak, 28.12. u 21 sat, kada su se brojnoj publici predstavili lokalni momci iz hip – hop sastava „Most wanted“. Atmosferu je dodatno zagrijao “Who see”, poznati crnogorski dvojac, a kulminacija večeri je bila nastup “Beogradskog sindikata”, kada su mnogobrojni fanovi uz zapaljene baklje pjevali kao jedan!


Već sjutradan je uslijedila potpuna promjena muzičkog žanra, ali i još veći broj posjetilaca. Drugi dan budvanskog muzičkog spektakla, povodom velikog jubileja, dvadesete godine od kada se organizuje javni doček na trgu, počeo je nastupom etno grupe “Zora” iz Bara. Bard narodne muzike Halid Bešlić održao je potom koncert o kojem će se dugo pričati, dok je Marija Šerifović samo nastavila u duhu dobre energije i kvalitetne interpretacije. Mnogobrojni gosti su iste večeri prokomentarisali da je upravo ova noć bila kao Nova godina.


Nešto potpuno novo u Budvi, a vjerovatno i u Crnoj Gori tokom prazničnih dana, desilo se treće noći, 30. decembra, u nedjelju, kada su ispred drevnih zidina atmosferu prvo zagrijali lokalni DJ-evi Urketone i John K, posle kojih je na binu izašao tursko-holandski producent i DJ Burak Jeter. Poznati DJ iz Amesterdama uspio je tokom puna dva sata da prenese odličnu energiju sa bine na publiku koja je ispunila gradski trg.
Na binu je oko ponoći izašao britanski DJ i producent Daren Emerson, bivši član sastava "Underworld", jednog od najznačajnijih u istoriji elektronske muzike i noć je dostigla vrhunac.


Dnevni programi u Budvi i Petrovcu uglavnom su bili namijenjeni najmlađim posjetiocima koji su uživali u pozorišnim predstavama Dramskog studija iz Budve, glumaca Gradskog pozorišta iz Podgorice i “UV Dance-a” iz Beograda, ali i nešto starijima koji cijene zvuk gradskih orkestara i primorskih klapa.


Već danas u 13 sati operske arije će oplemeniti prvi januarski dan, jer će se održati deseti tradicionalni koncert klasične muzike, u izvođenju Mediteranskog revijskog orchestra, pod dirigentskom palicom Radovana Papovića. Nastupiće sopranistkinje Emilija Minić, Marijana Šovran, Lana Asija Dabović i baritone Marko Kalajanović.
Veče nam od 21 sati donosi rock žurku, a za očekivati je da bend “Akademia”, “Partibrejkers” i “Van Gogh” još jednu hladnu noć u Budvi učine vrelom.
Hoteli koji su otvoreni tokom praznika bilježe popunjenost od skoro 90%, u privatnom smještaju su uglavnom gosti iz svih zemalja regiona.
U Turističkoj organizaciji opštine Budva smatraju da se višemjesečni trud isplatio, da je program koncipiran na pravi način da zadovolji široki auditorijum i različitu starosnu strukturu posjetilaca, ali da se pri tom, ni u jednom nastupu nije izgubilo na kvalitetu, što i jeste bila namjera.


“Cilj organizovanja ovakvih manifestacija je privući što veći broj posjetilaca da tokom zimskih mjeseci posjete Budvu i borave u njoj, na taj način stvarajući i njegujući već prepoznati brend Budve – najbolje novogodišnje destinacije u regionu”, istakla je direktorka Turističke organizacije Maja Liješević i dodala da istovremeno moramo voditi računa o kvalitetu svih segmenata naše ponude, koji ni u kom slučaju ne smije biti lošiji, već nasuprot tome, još bolji, kao i o odgovornosti svih koji su domaćini brojnim posjetiocima, od kojih je većina emotivno vezana za Budvu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja