Tron company platio 120 hiljada eura za komunalije

Građevinska kompanija Tron company zaključila je u decembru dva ugovora sa opštinskom Službom za naplatu komunalija za gradnju dvije turističke vile u naselju Komoševina na brdu Spas.

Ugovori u koje se Primorske novine imale uvid odnose za gradnju dvije vile sa prizemljem i dva sprata od po 944 kvadrata bruto građevinske površine. Imajući u vidu da komunalije za kvadrat izgrađđenog prostora za ovu građevinsku zonu iznose 129 eura, obraćunato im je ukupno da moraju platiti 150 hiljada eura, ali kako opštinska odluka predviđa popust od 20 odsto za one koji izmiruju obavezu odmah, to je iznos umanjen na 120 hiljada eura.


Posjećamo, građevinska kompanija je nedavno otkupila od Opštine 377 kvadrata zemlje za 98.607 eura, kako bi kompletirala parcele. Zemljišni kompleks od 5.600 kvadrata Tron company je trgovao prije godinu od Prve banke.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja