Carević u posjeti Komunalnom preduzeću

U cilju uvida u rad i problema sa kojima se suočava lokalno Komunalno preduzeće, predsjednik Opštine Budva Marko Carević obišao je njihovu ispostavu u naselju Vještica.

Predsjednik Opštine Marko Carević je bio u posjeti Komunalnom preduzeću prilikom koje se upoznao sa glavnim problemima operative, voznog parka i radionice, a koji predstavljaju bazu rada samog preduzeća.

Direktor Komunalnog preduzeća Radovan Bauk je rekao da se ovo preduzeće već godinama unazad suočava sa brojnim problemima.

"Kolege i ja samo upoznali predsjednika sa problemima, počev od prilaznog puta prostora gdje smo trenutno locirani, a gdje je jedan od problema i parking prostor za vozni park, zbog limitiranosti prostorom limitirani smo u samom obavljanju posla, ne možemo da postignemo da odradimo sve ono što je predviđeno i sve ono što bi trebalo" kazao je direktor Komunalnog preduzeća gdin Radovan Bauk.

On je takođe kazao i to da su predsjednika Opštine upoznali sa problemima koji ih očekuju sa angažovanjem sezonske radne snage kao i sa dotrajalom opremom, koju bi trebalo obnoviti.

Pored navedenih, aktuelan problem jeste i zabrana korišćenja privatne deponije za kabasti otpad na Cetinju koji traje već 20 dana i trenutno se radi na njegovom rješavanju.

Sa druge strane, predsjednik Opštine Budva je zadovoljan radom, uzevši u obzir uslove ove javne ustanove.

"Zaista mogu reći da sam zadovaljan, obzirom na sve probleme na koje mi je ukazao direktor, lokaciju i ostale okolnosti koje prate rad komunalnog preduzeća kao nažalost i mnoge stvari koje nijesu strateški razvijane u našoj opštini, tako je i sa komunalnim preduzećem koje je žila kucavica života u gradu.

Želio sam lično da se uvjerim kakvi su uslovi za rad ove komunalne jedinice i da sve kapacitete prepoznamo dodatno, a sve u cilju pripreme turističke sezone" istakao je predsjednik Opštine Budva gdin Marko Carević.

Nakon ove posjete predsjednik opštine Budva obećao je Bauku da će se ubuduće starteški pristupati rješavanju problema, kao i da će se njima pozabaviti udruženo sa ostalim opštinskim organima.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja