Statisu zeleno svjetlo da gradi u Miločerskom parku

Kompanija „Adriatic properties“, grčkog biznismena Petrosa Statisa moći će da gradi novi hotel „Kraljičinu plažu“, heliodrom, proširi vile u Miločerskom parku, adaptira administrativnu zgradu i večeraj naspram grada hotela „ Sveti Stefan“ u apartmane, izgradi garažu, dječje igralište, teniske terene... Sve ovo stoji u urbanističko tehničkim uslovima (UTU), koje je Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo Vladinoj firmi Hotelsko turističkom preduzeću „Miločer“ i Adriatic properties - u za 29 lokacija od Pržna do Svetog Stefana, na 35 hektara koliko objedinjuje budući hotelski rizort „Miločer“.

„Dostavljaju se UTU za izradu tehničke dokumentacije za objekte hotelskog rizorta „Miločer“ na 29 lokacija u zahvatu Prostornog plana posebne namjene za obalno područje , „Urbanističko arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer““, piše u dokumentu vladinog resora.
Detaljno je napisano sta se na kojoj od 29 lokacija može graditi.


Tako na lokaciji broj 1, predviđena je gradnja novog hotela sa pet zvjezdica, koji će imati osam etaža i to četiri nadzemne - prizemlje i četiri sprata, i tri podrumske i suterenske etaže. Ukupna visina hotela će biti 22 metra ,a hotel će imati ukupno 294 ležaja i potpuno uklopljen u zeleni ambijent Miločerksog parka.


Na lokacijama 2, 3, 4, 5 i 6, na kojima se nalaze vile u Miločerksom parku kako piše u urbanističko tehničkism uslovima predviđa se rekonstrukcija i proširenje postojećih objekata „da bi se obezbijedio povećan kapacitet u cilju postizanja većeg kvaliteta i dodatnih sadržaja postojećih usluga“. Vile će zadržati kamenu fasadu i prepoznatljiv izgled, a predviđa se da svaka od njih ima i bazen.


Na lokaciji 7, gdje se nalazi restoran „Kraljičina stolica“, nijesu predviđene intervencije, dok je na lokaciji 8 predviđena trofostanica. Intervencije nijesu predviđene ni na spa centru u zaleđu Kraljičina plaže, ni na „Vili Miločer“, pumpnoj i trafostanici koje se nalaze na lokacija od 9 do 13.
Predviđeno je proširenje kapaciteta postojećeg objekta „Beach bar" ( lokacija 14), koji se nalazi uz obalu, okružen maslinjakom.
Između miločerske i svetostefanske uvale ( lokacija 15) predviđena je gradnja heliodroma sa paviljonom.


Novoizgrađenu strukturu čini odgovarajuća pista kružnog oblika za polijetanje / slijetanje i objekata paviljonskog tipa sa recepcijom sa prijem putnika . Paviljon je pozicioniran na trasi postojeće pješačke staze iz pravca Vile Miločer, a projektom je predviđen nastavak pješačke veze preko nove staze ka Svetom Stefanu“, pišet u UT uslovima, izdatim na osnovu „Urbanističko arhitektonsko rješenje hotelskog rizorta Miločer“, koje je prije tri godine aminovala Vlada.
Nema intervencija i na postojećem restoranu „Pod malsinom“ ( lokacija 16), dok neposredno uz šetalište uz morsku obali na ulazu u Sveti Stefan( lokacija 17) projektovan je „park- dječje igralište“ . Na postojećoj gasnoj stanici, objektu za komunalni otpad, pumpnoj stanici, dizel agregatu ( lokacijama od 18 do 21) takođe neće biti intervencija.


Postojeća administrativna zgrada ( lokacija 22), se „seli“ u hotel „Kraljičinja plaža. Prizemna zgrada dobiće jedna sprat i u njoj će biti adaptirana tri dvoetažna smještajne jedinice za potrebe grad hotela „Sveti Stefan“, koje će imati zasebne ulaze.


Na lokaciji 23 projektoivana su dva teniska terena, dok na mjestu stare administrativne zgrade biće izgrađen novi kompleks.
Projektovane su nove smještajne jedinice za potrebe grad hotela i Poslovni centar na mjestu postojećeg tržnog centra. Projektovani sadržaji su pozicionirani tako da formiraju poseban trg svojevrsnu „svetostefansku terasu“. Predviđeno je šest apartmana površine oko 200 kvadrata, koji su orjentisani kao novom trgu. Kongresni centar je tretiran kao visoko luksuzni i čine ga hol sa info pultom, multifunkcionana dvorana za 300 osoba, konferens sala sa aperitiv barom i otvorenom zelenom krovnom terasom pogodnom za organizovanje koktela“, stoji u UT uslovima.


Na mjestu postojeće zgrade u kojoj su vešeraj ui kuhinja( lokacija 25) predložena su tri dvoetažna apartmana od 250 kvadrata za potrebe grad hotela, dok je na lokaciji 26 projektovana garaža na tri nivoa sa 150 parking mjesta i vešerajem u suterenu za potrebe hotela. Na lokaciji 27 zadržava se gasna stanica, dok na lokaciji 28 predviđen je otvoreni parking. Predviđan je rekonstrukcija i proširenje postojećeg restorana „ Pod murvom“ ( lokacija 29) koji se nalazi na samoj svetostefanskoj plaži.

 

foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti