Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG za specijalističke studije: 35 mjesta na budžetu, 125 samofinansirajućih

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore na specijalisičkim studijama ove godine ima ukupno 35 mjesta na budžetu i 125 samofinansirajućih, na dva studijska programa.

Prema riječima prodekanice za nastavu ovog fakulteta prof. dr Ivone Jovanović studenti imaju mogućnost pohađanja specijalističkih studija na akademskom studijskom programu (SP) Turizam i primijenjenom studijskom programu Hotelijerstvo.

„SP TurizamImage će moći da upiše 20 studenta na budžetu i 90 samofinansirajućih, dok na SP Hotelijerstvo ima mjesta za 15 studenata na budžetu i 35 samofinansirajućih. Visina naknade za studiranje za samofinansirajuće studente iznosi 250 eura po semestru“, kazala je prodekanica Jovanović.

Pravo prijave na Konkurs na specijalističke studije, dodaje ona, imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita iz srodnih oblasti nauka. Kandidat za upis mora imati aktivno znanje jednog svjetskog jezika.

„Za upis na specijalističke studije na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG, tradicionalno vlada veliko interesovanje. Nakon završenih specijalističkih studija koje obuhvataju i izradu i odbranu specijalističkog rada na temu koju student odabere iz predmeta obuhvaćenog nastavnim planom studija, student dobija kvalifikaciju specijaliste iz oblasti Turizma odnosno Hotelijerstva“, kazala je Jovanović.

Ona je dodala da je nastavni plan specijalističkih studija na oba studijska programa istaknut na sajtu Fakulteta.

Konkurs za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore objaviće se, podsjetimo, krajem septembra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja