DUP Bečići preživio, u Petrovcu moratorijum

Nesloga unutar vladajuće koalicije bila je sinoć očigledna, nakon što poslije žučne šestoipočasovne rasprave, lokalni parlament nije izglasao odluku o stavljanju van snage detaljnog urbanističkog plana "Bečići", jer je za njegovo obaranje glasalo 13 odbornika - osam demokrata, tri iz Crnogorske, jedan URA/SDP i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Protiv obaranja bilo je takođe 13 odbornika - kompletan sastav DPS, SD, i odbornik DF Janko Dimić.

Plan je ostao na snazi jer je preostalih šest odbornika, četiri iz DF i dva nezavisna Goran Pejović i Valentina Tadić, bili uzdržani.

Ovo je novi raskol unutar koalicije.


Planski dokument DUP " Petrovac centar" oboren je, a gotovo kompletni parlament bio je za to da se ne dozvoli dalje betoniranje ovog primorskog mjesta.

U danima koji slijede znaće se kakva je sudbina koalicije, jer je odluka o obaranju DUP "Bečići" ocijenjena kao jedna od glavnih u proteklih tri godine , koja je trebala da pokaže da se vladajuća koalcija zaista bori za očuvanje prostora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja