Bulevar od Jaza do tivatskog aerodroma

Vlada je juče usvojila Informaciju o zajedničkoj realizaciji projekta izgradnje bulevara i cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici Jaz – Aerodrom Tivat. Kolika je važnost izgradnje bulevara, najbolje svjedoče fotografije od juče, kada je put između Budve i Tivta bio paralisan usljed jakih padavina.

"Realizacija ovog projekta će poboljšati putnu infrastrukturu između Aerodroma „Tivat“ i glavnih turističkih destinacija u zemlji. Planirana vrijednost projekta iznosi 25 miliona eura za koji su finansijska sredstva obezbijeđena od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), dok je izrada Glavnog projekta u završnoj fazi. U diskusiji je navedeno da se kao prioritet nameće hitno iniciranje aktivnosti na izgradnji planiranog drugog cjevovoda od Budve do Tivta u dužini od oko 16 km, kojim će se podići trenutni kapacitet regionalnog vodovodnog sistema. Zaključeno je da udruživanjem dva značajna državna subjekta u zajedničkoj implementaciji razvojnih planova sa EBRD, Uprava za saobraćaj Crne Gore i Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ će obezbijediti simultanu realizaciju projekta u cilju postizanja većeg kvaliteta izvedenih radova, skraćenja rokova izgradnje ova dva infrastrukturna projekta od nacionalnog značaja i obezbijediti uštedu koja se procjenjuje na iznos od najmanje 3 miliona eura", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

 

Foto: Mladen Jevtić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja