Naplaćeno 3.8 miliona od boravišne takse - oboren rekord iz 2018.

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva za 12 mjeseci naplatila je nevjerovatnih 3.8 miliona eura na ime boravišne takse i time premašila za sto hiljada eura rekord koji je postignut prošle godine.

To je za "Primorske novine " potvrdio sekretar za finansije i vd direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) navodeći da je premašen rekord iz 2018. za čak više od 300 hiljada eura


On je kazao da je zaključno sa 28. decembrom naplaćeno tačno 3.808.682.20 eura, što je za 311 hiljada eura više nego u istom periodu 2018. godine.
Od ukupnog iznosa na naplatu boravišne takse za privatni smještaj se odnosi 1.764.457.90 eura. da je ostvaren odlična rezultata svjedoče i uporedni podaci iz 2018. kada je zaključno sa 28. decembrom naplaćeno 3.496.750.31 , od čega se 1.638.135.35 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.
Očekuje se da će naplata na ime boravišne takse biti još veća, jer su Budvu tokom novogodišnjih praznika posjetile na hiljade turista.

foto: Mladen Jevtić

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja