Svjetska zdravstvena organizacija zbog korona virusa održala hitan sastanak

'Ova epidemija sada predstavlja globalnu opasnost'

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je na hitnom sastanku epidemiju koronavirusa proglasila globalnom opasnošću. Sastanak WHO-a, odnosno Odbora za izvanredne situacije, sazvan je dan nakon što su se njegovi čelnici vratili iz Kine koju su pohvalili zbog dosadašnjeg odgovora na epidemiju, ali su pritom izrazili i 'veliku zabrinutost' zbog širenja virusa s čovjeka na čovjeka u nekoliko drugih zemalja.

Novi stepen uzbune znači da se koronavirus smatra velikom opasnošću za javno zdravlje na međunarodnoj razini. Dosad je potvrđena zaraza 8.100 ljudi i oko 170 smrtnih slučajeva.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja