Nastava u petrovačkoj školi odvija se u hladnim učionicama

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović pozvao je ministra prosvjete Damira Šehovića da hitno obezbijedi elementarne uslove za izvodjenje nastave u petrovačkoj OŠ”Mirko Srzentić”.


" Kako sam obaviješten od roditelja djece iz Petrovca da u osnovnoj školi "Mirko Srzentić" ne radi grijanje, te da se održava skraćena nastava dužan sam da sa širom javnošću podijelim zabrinutost.
Ovim putem apelujem na nadležno ministarstvo i na gospodina Damira Šehovića da u što skorijem roku obezbijedi i poboljša elementarne uslove za boravak djece u školi i neometano odvijanje nastave.
Naime, činjenica da republički nivo kontinuirano neposvećuje potrebnu pažnju našim obrazovnim institucijama i da je ovo više nego zabrinjavajuće s obzirom na to da živimo u 21.vijeku i da ova škola nema osnovne uslove za rad.


Takođe, ističem činjenicu da je opština Budva budžetom izdvojila oko 150.000 eura za poboljšanje uslova za rad u vaspitno obrazovnim institucijama.
Ne uzimam za zlo što gospodin Miodrag Šćepanović kao direktor ove škole nije prisustvovao Sjednici Skuštine na kojoj je razmatran Izvještaj o radu JU OŠ "Mirko Srzentić" u 2018-2019 godini što je bila prilika da upozna javnost sa postojećim problemom.


Obratio sam se zahtjevom predsjedniku opštine Marku Careviću da u okviru mogućnosti i nadležnosti izdvoji sredstva za plaćanje nafte za grijanje JU OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu., naveo je u saopštenju Radović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja