Budva donira respirator

Opština Budva doniraće respirator Opštoj bolnici Kotor u vrijednosti od 26.000€ kako bi se u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji pomoglo najugroženijima od koronavirusa, hroničnim bolesnicima, starijim pacijentima i drugim ranjivim grupama, a za koje naš zdravstveni sistem mora biti spreman i čiji životi mogu biti ugroženi.


Respiratori, aparati za vještačko disanje, najvažniji su dio medicinske opreme u borbi sa pandemijom ove vrste te se lokalna uprava, na inicijativu predsjednika Opštine Marka Carevića, odlučila da na ovaj način pomogne kotorskoj bolnici, prema trenutnim mogućnostima.

Opština Budva poziva još jednom sve građane da se u ovoj situaciji ponašaju odgovorno, poštujući mjere i preporuke nadležnih organa, posebno mjere socijalne distance i izolacije.

U ovoj situaciji, zajedničkim i odgovornim činjenjem i nečinjenjem, možemo učiniti puno i zaštititi ranjive grupe od infekcije.

Organi uprave i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje nastaviće da prate razvoj situacije, preduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tima i koordiniraju svoje aktivnosti kako bi se širenje ove epidemije zaustavilo, sa ciljem i željom da se život naših građana, ali i svih građana svijeta pogođenih ovom pandemijom, što pRije vrati u normalu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja