SZO objavila privremeno uputstvo za sektor smeštajnih kapaciteta

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je privremeno uputstvo za sektor smještajnih kapaciteta, sa akcentom na kolektivne smještajne kapacitete.

Kako se navodi, dokument Operativna pitanja za upravljanje COVID-19 u sektoru smeštajnih kapaciteta sačinjen je na bazi postojećih dokaza koji se odnose na prenošenje COVID-19 i namijenjen kao uputstvo za objekte kolektivnog smještaja poput hotela i sličnog smještaja, a kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenih i klijenata.

 

Individualni, tzv. privatni držaoci smještajnih kapaciteta pozvani su da prate smjernice iz dokumenta u najvećem mogućem obimu.

U dokumentu se takođe navodi da predložene mjere treba prilagoditi lokalnom kontekstu, te da može pomoći vlastima nadležnim za javno zdravlje u pripremi odgovora na događaje koji se vezuju za javno zdravlje, a odnose se na hotele i druge oblike smještajnih kapaciteta.

Cio izvještaj dostupan je na linku u nastavku https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331638/WHO-2019-nCoV-Hotels-2020.1-eng.pdf

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja