Taksisti su pozvali danas nadležne da se napokon uvede red i ukazali na korupciju u saobraćajnoj policiji

Montenegro taksi Budva pozvali su danas nadležne da se napokon uvede red i ukazali na korupciju u saobraćajnoj policiji

Šest taksi udruženja i još 20 individualnih taksista iz Budve okupljenih oko NVO Montenegro taksi Budva pozvali su danas nadležne da se napokon uvede red u toj djelatnosti.

Uz naglasaka da je prošlo ljeto problem kulminirao, te da je poslednji trenutak da se nešto uradi, takaisti su ocijenili da je njihova profesija degradirana i da više niko blagonaklono ne gleda na taksiste.  A problema je mnogo, i kako su kazali jedino u saradnji sa Opštinom i policijom može se riješiti.

Takasisti navode da je prisutna korupcija među soabraćajnjom policijom, da komunalni inspektori ne rade svoj posao, a vrhunac je i nekolegijalnost i želja velikih taksi udruženja da stvore monopole.

 Predsjednik NVO Jovan Popović pozvao je sve taksiste da im se pridruže, kako bi bili što "jači" i kao relevantan partner pregovara sa Opštinom. Prema njegovim riječima Opština je prihvatila da se formira radna grupa koja bi koncipirala opštinsku odluku, a kojom bi se tačno definisala taksi stajališta, gdje mogu preuzimati putnike, a takođe da se postigne i jedinstven cjenovnik, kako ne bi dolazilo do medijskih natpisa da je budvanski taksista naplatio vožnju 300 eura.

 Oni smatraju da je preduslov svega uvođenje rigorozne kaznene politike, kojom bi se svakom ko prekrši ustanovljen cjenovnik oduzimalo vozilo ili zabranjivao rad, što bi naposletku i uvelo red. Takođe smatraju da je neophodno da se u Budvu na ljeto dovedu tri saobraćajna inspektora sa strane koji bi neselektivno kontrolisali sve takaiste, a isto tako promijenila sadašnja struktura saobraćajnih policajaca na ulicama.

Vezane vijesti:

§  BUDVA – grad taksija

§  Kaznili 64 taksista

§  DOBRONAMJERNI savjeti BRATA BRACA iz Dubrovnika

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja