Фестивал књижевности за дјецу почиње у петак

Осми по реду фестивал књижевности за дјецу „Мале морске пјесме и приче“,у организацији ЈУ Народна библиотека Будве и НВО Драмски студио Будва, одржаће се  2. и 3. априла ове године, уз поштовање свих епидемиолошких мјера и уз присуство  ограниченог  броја  дјеце. На тај начин желимо да одржимо континуитет једне дивне манифестације, која  траје већ осам година и која има умјетнички и едукативни карактер.

Овим фестивалом ћемо обиљежити 2. април, Међународни дан књиге за дјецу, и тим поводом додјелити награде добитницима овогодишњег и прошлогодишњег Конкурса фестивала. Изложбом фотографија БЛИЦ ОД ПАЛУБЕ ауторке Анастасије Кнежевић Фестивал ће почети у петак 2.априла у 17 часова у амфитеатру Ц8 Академиије знања. Након тога услиједиће свечана додјела награда МАЛИ/А ОД ПАЛУБЕ као и књижевни програм који ће трајати до 19 часова. У програму учествују:Татјана Куљача, Сандра Ђурбузовић, Вера Мачић, Радмила Кнежевић, Станка Рађеновић Станојевић и чланови Драмског студија Будва.

У суботу, 3. априла у периоду  од 12 до 14 часова у биоскопу Cadmus Cineplex, сали бр. 3 биће изведена позоришна представа МОРКО МОРСКИЋ  Драмског студија Будва по тексту и у режији Радмиле Кнежевић,у којој глуми Василије Кнежевић. Након представе биће реализована књижевна  радионица ШАПНУЛО МИ ЈЕ МОРЕ, а радионицу ће водити: Милош Борета, Мирјана Дајичић, Сања Вилус.

Фестивал се сваке године одржава уз подршку и сагласност  Министарства просвјете и  стручну препоруку Завода за школство, чиме се остварује завидна сарадња са свим основним школама у земљи.

                                                                                                                                                                                         

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti