A.A. (1992) iz Tivta, oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Budvani G.J. (37) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je jutros u Budvi, u ranim jutarnjim časovima upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,01 g/kg.

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Budva je 18. jula u 02.20 časova obaviještena da se ispred jednog noćnog kluba nalazi lice sa povredama.

Budvanska policija uhapsila je Podgoričanina S.K. (37) koji se sumnjiči za nasilje u porodici.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović juče je u hitnom postupku izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana M.N. (41 ), državljaninu Albanije.

Budvanska policija uhapsila je D.N. (46) iz tog grada, protiv kojeg je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Beranac G.V. (42 ) u hitnom postupku je oglašen krivim pred Sudom za prekršaje u Budvi i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanu kaznu u iznosu od 120 eura.

Državljani Srbije R.R. (44) iz Aranđelovca, oglašen je pred Sudom za prekršaje u Budvi krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Magdalena Mijić izrekla je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana I.M. (29) iz Berana jer je sinoć u Budvi upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,36 g/kg alkohola u organizmu.

D.S. (1978) iz Pljevalja sa boravkom u Budvi oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

P.S. (1995) iz Brčkog, BiH, oglašen je krivim zbog toga što se 01.05.2024.godine u večernjim časovima na saobraćajnici u Igalu nije zaustavio na znak ‘Stop’ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili su slobode lice osumnjičeno za tri teške krađe.

Lj.M. (24) iz Ulcinja osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući planske aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, identifikovali i procesuirali dva lica, državljanke Bosne i Hercegovine zbog krivičnog djela krađa.

Dežurnom sudiji u Sudu za prekršaje u Budvi, Odjeljenju u Herceg Novom, juče je priveden Nikšićanin R.V (33) , koji je zatečen da u saobraćaju na putu upravlja sa vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva obaviješteni su juče oko 10.00 časova da je na autobuskoj stanici u tom gradu došlo do fizičkog sukoba dva nepoznata lica nakon čega se jedno od njih udaljilo sa lica mjesta.

Tivćanin R.G . (48) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

R.R. (59) iz Tivta oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Okrivljeni Ž.P. (1978) iz Cetinja osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojne droge kokain,“ kazao je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Nikšićanin M.V. (42 ) oglašen je krivinlm i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od maksimalnih 60 dana.

Budvanska policija uhapsila je juče motociklistu kod koga je uprilikom kontrole pronašla više od 20 grama kokaina.

Dana 02.03.2024.godine N.V. (2003) iz Nikšića osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu u iznosu od 150€ jer je dana 01.02.2024.godine u mjestu Kalimanj, opština Tivat zatečen kako pretiče kolonu vozila, nakon čega je zaustavljen i alkotestiran, kojim prilikom mu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu u količini od 2,32 g/kg.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ponovo je predalo sudu optužnicu protiv pripadnika tzv. policijskog narko kartela, koja im je bila vraćena na doradu- prenose Vijesti.

Državljanin Albanije S.P. (31) oglašen je krivim i u hitnom postupku i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Tokom vikenda - petka, subote i nedjelje na crnogorskim putevima evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo teške, a 12 lica lake tjelesne povrede.

J.V. (1981) iz Tivta oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Ulcinjanin E.M. (40 ) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od maksimalnih 60 dana.

Budvanska policija uhapsila je L.Š. (33) iz Budve koji se potraživao zbog krivičnog djela zelenaštvo.

Sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić oglasila je krivim i osudila na kaznu zatvora u trajanju od 16 dana i novčanu kaznu u iznosu od 210 eura Tivćanina D.L. (54)I jer je utvrđeno da je u mjestu Radovići, opština Tivat upravljao neregistrovanim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,65 g/kg.

Sutkinja Magdalena Mijić je dana 13. i 14. marta 2024.godine u odvojenim - hitnim postupcima oglasila krivima i osudila na kazne zatvora u trajanju od po 15 dana okrivljene:  N.S (1989) iz Podgorice, D.Č (1972) i V.S. (1979), oba iz Budve.

Dana 13.03.2024.godine sutkinja odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić je oglasila krivim državljanina Republike Kosovo S.Sh (1964) jer je u hitnom postupku utvrđeno da je na međudržavnom magistralnom putu Ulcinj-Skadar, u mjestu Pistula upravljao vozilom brzinom od 139 km/h, na dijelu puta na kom je brzina ograničena na 60 kn/h, pri čemu je izvršio i preticanje kolone vozila.

Državljanin Bi H G.O. (37) osuđen je pred odjeljenjem Suda za prekršaje u Kotoru na kaznu zatvora u trajanju od 11 dana jer je prethodne večeri upravljao vozilom u mjestu Dobrota, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,17 g/kg.

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim drumovima evidentirala 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, dok je 13 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Okrivljeni K.I. (1981) iz Budve oglašen je krivim zbog izazivanja dvije saobraćajne nezgode, napuštanja lica mjesta nezgode i odbijanja alkotestiranja.

Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Budva, Jedinice za borbu protiv droga su preduzimajući službene mjere i radnje na suzbijanju ulične prodaje opojnih droga, a postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice I.I. (25) iz Budve.

Budvanska policija je u saradnji sa službenicima Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju juče uhapsila tri međunarodno tražena lica.

H.S. (41 ) iz Bara oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanom kaznom u iznosu od 120 eura.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da su budvanski policajci juče u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi kontrolisali V.M. (20) iz Kotora, koji je u trenutku kontrole na sebi imalo zaštitni prsluk – pancir.

Podgoričanin M.N. (30) oglašen je krivim zbog posjedovanja narkotika i osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 2000 eura.

Budvanska policija podnijela je kričnu prijavu protiv sugrađanina N.B. (26) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

D.F. (1977) iz Mojkovca oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Budvanska policija tokom vikenda uhapsila je šest vozača u okviru pojačane kontrole saobraćaja, po pitanju alkohola i opojnih droga.

Budvani S.K. (25 ) oglašen je pred Sudom za prekršaje u Budvi krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanom kaznom u iznosu od 150 eura.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su juče, sprovodeći pojačane kontrole, lišili slobode R.P. (63) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Budvanin V. V. (29) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora ubtrajanju od 15 dana i novčanom kaznom od 300 eura.

Okrivljenj H.Ž. (1980) iz Sarajeva, oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer prethodne večeri nije stao na znak ‘Stop’ koji su prilikom kontrole saobraćaja na propisan način istakli pripadnici Uprave policije OB Budva.

Dana 02.02.2024.godine okrivljeni M.Č (1993) iz Cetinja oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je prethodne večeri u Budvi, nakon što je preliminarnim ‘droga’ testom utvrđeno da je koristio opojnu drogu kokain, odbio da se u zdravstvenoj ustanovi podvrgne analizi urina.

Tivćanin G.P. (38) osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Odjeljenje u Ulcinju: Vozio neregistrovano vozilo bez vozačke dozvole, odbio alkotest, a potom vrijeđao službenike Uprave policije, pa kažnjen sa ukupno 3500 €.

R.M. (1963), B.Ž. (1993), E.N. (1979), M.A. (1983) i V.A (1986), svi iz Bara osuđeni su na kazne zatvora u trajanju od po 15 dana, jer su u danima vikenda zatečeni da upravljaju vozilima pod dejstvom opojnih droga.

Dežurna sutkinja Odjeljenja u Baru je oglasila krivim i osudila na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana V.H (57) iz Bara.

Barani MR. (30), E. B.(26), N.K. (40) i Ulcinjani Lj.M (23) i L. M. (25) danas su u pet odvojenih postupaka oglašeni krivima i osuđeni na kazne efektivnog zatvora u trajanju od po 15 dana.

Dana 10.01.2023.godine okrivljeni L.R. (1993) iz Tivta osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 40 dana.

Sud za prekršaje u Budvi je za prvih 8 dana 2024.godine zaprimio 60 predmeta koji su rađeni u hitnoj proceduri.

Ruski državljanin K.I (1993) oglašen je krivim i osiđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana zbog prekršaja iz čl.7.st.2 Zakona o javnom redu i miru u produženom trajanju.

Budvanska policija uhapsila je Podgoričane S.I. (32) i L.D. (18) koji se sumnjiče za krivično djelo - teška krađa.

Baranin V.Č (40 ) iz oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

Službenici RCB "Jug" - OB Budva izveli su dana 15 i 16.12.2023 godine (petak i subota) u vremenu od 23:00 do 04:00 časova lokalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja "Alkohol" na području Budve.

Kotoranin M.U. (28 ) oglašen je krivim pred Sudom za prekršajem u Budvi i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana.

Ulcinjanin E.Č (37) zbog upravljanja vozilom pod narkoticima osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Hercegnovljaninu R.P. (46) je pred Sudom za prekršaje u hitnom postupku zbog prijetnji supruzi izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, nakon čega je sudija Andrija Vojvoduć odlučio da se odmah uputi u UIKS Spuž na izdržavanje kazne.

Okrivljeni P.D. (1971) iz Bara kažnjen je u hitnom postupku sa 15 dana zatvora zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Dežurna sutkinjja suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić izrekla je Kotoraninu L. M. (37) u hitnom postupku kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

Sud za prekršaje u Budvi je za period od 1. januara do 20. novembra ove godine imao ukupno u radu 581 predmet iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, od čega su riješena ukupno 403 predmeta ili 70 odsto. To je u saopštenju naveo predsjednik Suda za prekršaje u budvi Marko Ðukanović.

Turski državljanin O.I.I. (39) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je dana 26.11.2023.godine u 02.53h u ulici Mediteranskoj u Budvi upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.20 g/kg.

Turski državljanin D.T.B (41 ) oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Okrivljeni N.K (1993) iz Čačka, republika Srbija oglašen je krivim u hitnom postupku zbog omalovažavanja policijskog službenika OB Budva - oštećenog M.B. i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 675 €.

Dana 19.11.2023.godine okrivljeni E.M (1994) iz Ulcinja sa boravkom u Baru osuđen je u na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Dana 19.11.2023.godine okrivljeni D.F (1977) iz Mojkovca oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu u iznosu od 120€.

Policijski službenici su 7. novembra na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica kontrolisali lice P.M. (46) koje je ušlo na teritoriju Crne Gore, kada su utvrdili da je za njim raspisana potraga od strane Odjeljenja bezbjednosti Bar u maju 2023. godine, iz razloga što su u ranijem periodu pripadnici barske policije podnijeli krivične prijave protiv ovog lica zbog sumnje da je izvršio šest krivičnih djela izazivanje panike i nereda, dok je zbog istog krivičnog djela protiv njega podnijeta još jedna krivična prijava 7. novembra.

Dana 16.11.2023.godine okrivljeni D.S. (48) iz Nikšića, sa privremenim boravkom u Herceg Novom, u hotnom postupku je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog izvršenog nasilja u porodici.

Okrivljeni B.Đ (1988) iz Berana, sa boravkom u Budvi osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

A.A (1979) iz Bara je u hitnom postupku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Službenici Sektora za brobu protiv kriminala podnijeli su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv turskog državljanina M.D. (41) zbog sumnje da je utajio porez, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Dana 13.10.2023.godine S.M (1977) iz Bara, kažnjen je pred odjeljenjem u Baru za prekršaj iz čl. 10 stav 2 Zakona o javnom redu i miru kaznom zatvora u trajanju od 40 dana, a za prekršaj iz člana 8 istog zakona kaznom zatvora u trajanju od 20 dana, nakon čega mu je sutkinja Dubravka Mažić odredila jedinstvenu  kaznu zatvora u trajanju od 60 dana (maksimalna kazna zatvora u prekršajnom postupku).

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednost Budva su sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Jermenije.

Dana 08.10.2023.godine okrivljeni J.Š (1978) iz Budve u hitnom postupku je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana zbog počinjenog nasilja nad bivšom vanbračnom suprugom.

Okrivljeni M.C (1981), državljanin Turske oglašen je krivim u hitnom postupku zbog dva saobraćajna prekršaja (upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji 1,30 g/kg alkohola u organizmu bez važeće vozačke dozvole) na ukupno 360€ novčane kazne.

Dežurna sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je okrivljenog M.Z. (25 ) iz Mojkovca u hitnom postupku osudila na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Službenci Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, od učenika osnovne škole oduzeli više komada metalnih noževa i pirotehnička sredstva, te protiv zakonskog zastupnika maloljetnika podnijeli prekršajnu prijavu.

Dežurna sutkinja odjeljenja u Baru Dubravka Mažić je u hitnom postupku R.E (1973) državljanki Kazakstana izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

D.K. (1979) iz Kotora je u hitnom postupku oglašen krivim i kažnjen kaznim zatvora u trajanju od 16 dana.

Tivćanin I.B. (63) je u hitnom postupku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je sinoć upravljao vozilom na teritoriji Tivta pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,04 g/kg.

Podgoričanin D.M (26) je nakon odluke u hitnom postupku pred Sudom za prekršaje u Budvi sproveden na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 10 dana.

Dežurni sudija odjeljenja u Baru Alija Musličić danaj je izrekao S.K. (37) iz Bara kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Državljanin republike Srbije E.B (1997) osuđen je u hitnom postupku novčanom kaznom u izbosu od 350€, jer je 01.09.2023.godine u večernjim časovima u Buljarici kod pronadjena manja količina opojne droge marihuana, namijenjena ličnoj upotrebi.

Albanski državljani D.B. (35) iz Skadra, osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,96 g/kg.

Okrivljeni P.S. (39) iz Danilovgrada, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od maksimalnoh 60 dana zbog prijetnji upućenih bivšoj supruzi.

Dana 22.08.2023.godine okrivljeni P.B. (1978) iz Budve je u hitnom postupku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je upravljao motociklom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,20 g/kg.

U Sud za prekršaje u Budvi - Odjeljene u Herceg Novom sinoć je priveden okrivljeni K.E. (28) iz Srbije, zbog prekršaja iz zakona o javnom redu i miru.

Baranin M.M (24) je u hitnom postupku kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana.

Tivćanin G.R. (47) iz kažnjen je zatvorom u trajanju od 31 dana jer je juče oko 20 časiva upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji of 3,57 g/kg.

Okrivljeni B.A (2005) državljanin republike Srbije kažnjen je jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 2000€ zbog izvršenog nasilja u porodici.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić izrekla je Z.E. (44), državljaninu Ukrajine jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 2000 eura.

Sudija suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović izrekla je L.M. (40 ), iz Nikšića kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Sutkinja odjeljanja u Kotoru Ivana Vukasović je okrivljenom D.K. (1981) iz Tivta izrekla kaznu zatvora u trajanju od 16 dana jer je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 4.02 g/kg u organizmu. Odlukom mu je zabranjena vožnja u narednih 4 mjeseca.

Državljanka Ukrajine S.K (24) kažnjena je pred Sudim za prekršaje u Budvi novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura jer je prethodne večeri u Budvi upravljala vozilom u visokoj koncentraciji alkohola.

Tivćanin R.B (46 )osuđen je pred Sudom za prekršaje u Budvi na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od 18 dana, jer je prethodne večeri nakon 21 čas upravljao teretnim motornim vozilom u koncentraciji od 2,35 g/kg alkohola u organizmu.

Budvanska policija je u ulici Slovenska obala kontrolisala J.J. (42) državljanina Republike Srbije, i kod njega pronašla manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović je u hitnom postupku izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom srpskom državljaninu S.D. (48) iz Beograda.

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva uhapsili su osobu koja se sumnjiči za krivično djelo vanbračna zajednica s maloljetnikom.

Budvanin M.I. (40 ) oglašen je pred Sudom za prekršaje u Budvi krivim i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 15 dana i novčana kazna u iznosu od 150 eura.

Budvanska policija identifikovala je sve aktere tuče u Rafailovićima , protiv kojih će biti podnijete prekršajne prijave.

Državljanin Turske T.F. (33 ) oglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 300 eura zbog toga što je sinoć u apartmanu u Starom gradu Budva utvrđeno da je posjedovao manju količinu opojne droge marihuana namijenjene ličnoj upotrebi.

Državljanin Ruske Federacije N.A. (36 ) kažnjen je pred Sudom za prekršaje u Budvi u hitnom postupku jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 30 dana.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, a postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.K. (22) iz Podgorice sa boravkom u Budvi.

Ruski državljani T.I. i S.M. kažnjeni su danas pred Sudom za prekršaje u Budvi u hitnom postupku sa ukupno 600 eura jer su sinoć u parku kod turističkog naselja ‘Slovenska Plaža’ zatečeni da konzumiraju marihuanu.

Kuvajtski državljanin M.A (37) je u hitnom postupku pred Sudom za prekršaje u Budvi kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2000€ jer je prethodne večeri na Jadranskom putu upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u visokoj koncentraciji kojom prilikom je izazvao i saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Sud za prekršaje u Budvi danas je u hitnom postupku izrekao novčane kazne A.M.A. (34) državljanin Saudisjke Arabije, J.Đ (26) iz Zete, D.J (30) iz Nikšića i V.K. (21) iz Budve u iznosima od po 450 eura jer su prethodne večeri upravljali vozilima u koncentracijama od 1,02 do 1,24 g/kg alkohola u organizmu.

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi- odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović izrekla je u hitnom postupku okrivljenom Kotoraninu D.M. (42) kaznu zatvora u trajanju od 21 dana.

Budvanska policija uhapsila je Iliju Pavlovića 34) iz Budve uhapšen je sinoć zbog sumnje da je zajedno sa Kemalom Kadićem (46) i Mirzom Kadićem (22) iz Bijelog Polja ukrao oko 2.000 eura, tri mobilna telefona i druge lične stvari. Za dvojicom Bijelopoljaca se još traga. To se dogodilo na zemljanom parkingu kod hotela “ Park”.

Tokom prethodnog vikenda , kako je saopšteno iz Uprave policije, na crnogorskim putevima evidentirano je 50 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je osam lica zadobilo teške, a 19 lica lake tjelesne povrede.

Državljanin Srbije  D.R (34) iz Užica, kažnjen je pred Sudom za prekršaje u Budvi kaznom zatvora u trajanju od 15 dana jer je sinoć upravljao vozilom u koncentraciji od 2,63 g/kg alkohola u organizmu.

Beograđanin M.H. (41) juče je pred Sudom za prekršaje u Budvi u hitnom postupku sankcionisan kaznom zatvora u trajanju od 50 dana na koju je upućen odmah po izricanju odluke.

Sutkinja Katarina Vijačić Vuksanović je dvojici stranih državljana u hitnom postupcima izrekla kazne zatvora u trajanju od po 15 dana.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične distribucije narkotika, lišili slobode D.V. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Budvanin N.M. (31) kažnjen je pred Sudom za prekršaje u Budvi kaznom zatvora u trajanju od 16 dana, jer je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,64 g/kg.

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevim evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok je 30 osoba zadobilo lake tjelesne povrede.

Danas u hitnom postupku okrivljeni M.S (1977) iz Skopja, državljanin republike Sjeverne Makedonije oglašen je krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 20 dana jer je u ranim jutarnjim časovima upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.23 g/kg.

Državljanin Turske D.T.B (41 ) kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 500 eura jer je prethodne večeri zatečen sa zamotuljkom opojne droge kojain bruto mase 0.14 g.

Danas je pred Sudom za prekršaje u Budvi, okrivljeni M.T. (1975) iz Budve osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 16 dana, jer je prethodne večeri u Budvi upravljao vozilom u koncentraciji od 2,56 g/kg alkohola u organizmu.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, postupajući po anonimnoj prijavi građana, lišili slobode T.B. (22) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na štetu dvoje svoje djece, koja su stara dvije i četiri godine.

M.K. (1984) iz Novog Sada, republika Srbija osuđen je dana 13.05.2023.godine u hitnom postupku pred sudom za prekršaje u Budvi - odjeljenju u Kotoru na novčanu kaznu u iznosu od 420€, jer je prethodne večeri upravljao vozilom u saobraćaju u koncentraciji od 1,11 g/kg alkohola u organizmu.

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi Magdalena Mijić je u hitnom postuku izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 dana okrivljenom C.P. (1986) iz Skadra.

Okrivljeni M.D. (50) iz Zete danas je u hitnom postupku pred Sudom za prekršaje u Budvi osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi Ivana Vukasović u hitnom postupku oglasila je krivim B.B. (18) iz Tivta zbog prekršaja iz čl.13 Zakona o javnom redu i miru i izrekla mu kaznu zatvora u trajanju od 10 dana.

Dana 06.05.2023.godine u hitnom postupku okrivljeni G.S. (1995), državljanin republike Srbije, rođen na teritoriji Republike Kosovo, sa trenutnim boravkom u Ulcinju, kažnjen je pred sudom za prekršaje u Budvi novčanom kaznom u iznosu od 1.500€.

Dana 01.05.2023.godine, okrivljeni S.G (1981) iz Beograda, republika Srbija u hitnom postupku pred Sudom za prekršaje u Budvi kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2000€.

Nakon okončanog dokaznog postupka, danas je sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom, Andrija Vojvodić, izrekao je okrivljenom Đ.B. (33) iz Herceg Novog, kaznu zatvora u trajanju od 25 dana.

Okrivljeni M.L. (35) iz Gusinja kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 15 dana, jer je juče u kasnim večernjim časovima, na teritoriji opštine Tivat upravljao teretnim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,35 g/kg alkohola u organizmu.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su od 1. aprila vršili pojačanu kontrolu vozača po pitanju alkohola i tom prilikom zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključili 23 vozača.

Sud za prekršaje u Budvi je dana 05.04.2023.godine u hitnom postupku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 700€ okrivljenom H.N. (1974) , državljaninu Republike Turske.

Pripadnici policije su u Budvi lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo trgovina ljudima.

Sud za prekršaje u Budvi je danas u dva odvojena hitna postupka sankcionisao okrivljene M.N. (43) i M.D. (42) obojicu iz Budve zbog počinjenih prekršaja iz oblasti zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su u zadnjih 7 dana vršili pojačanu kontrolu vozača po pitanju alkohola i tom prilikom zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključili 26 vozača.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon višemjesečne aktivnosti koja je sprovedena sa službenicima Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i finansijskih istraga, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su izvršile tri krivična djela.

Dana 02.03.2023.godine u dežurni sudija Suda za prekršaje u Budvi je hitnom postupku okrivljenom I.N iz Bara (2003) izrekao novčanu kaznu u iznosu od 900€.

Dana 26.02.2023.godine dežurnom sudiji suda za prekršaje u Budvi privedena su 2 lica zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2 g/kg alkohola u organizmu.

Dežurni sudija suda za prekršaje u Budvi izrekao je okrivljenom T.F (1985), državljaninu Republike Albanije kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, jer je dana 09.02.2022.godine oko 22,30 časova upravljao vozilom u koncentraciji od 2,52 g/kg alkohola u organizmu.

Sudija suda za prekršaje u Budvi-odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić danas je u hitnom postupku okrivljenom M.D. (40) iz Kotora izrekla kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

Dežurni sudija suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u  Baru Alija Musličić, jutros je u hitnom postupku,  izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom Đ.N. (32) iz Nikšića.

Pred Sudom za prekršaje u Budvi, jutros je u 6 hitnih predmeta izrečeno 3.000€ novčanih kazni.

Pred sudom za prekršaje u Budvi u tri odvojena hitna postupka izrečeno je 1.000,00€ na ime novčanih kazni.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva i Sektora za borbu protiv kriminala uhapsili su danas, u zajedničkoj akciji ciljanog traganja, lmeđunarodno traženo lice M.G. (37) državljanina Republike Turske. To se navodi u saopštenju Uprave policije.

Državljanin Turske N. T. (22) sat i po iza ponoći je na Jadranskom putu u Budvi u blizini ‘Sajma” u alkoholisanom stanju, pri koncentraciji od 1,13 g/kg alkohola u organizmu, izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Dežurna sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović je u hitnom postupku okrivljenom srpskom džavljaninu P.V. (32) sa privremenim boravkom u Budvi, izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

M.K. (1971) iz Kotora je u hitnom postupku oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu u iznosu od 75€.

Sud za prekršaje u Budvi je za prvih 11 mjeseci imao u radu ukupno 493 predmeta iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilje u porodici.

Okrivljeni M.R. (2003) iz Kotora je u hitnom postupku oglašen krivim zbog 3 počinjena prekršja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 1.055,00€.

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi- odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović je okrivljenom Makeev Konstantinu drzavljaninu Ruske federacije izrekla kaznu zatvora u trajanju od 16 dana i novčanu kaznu u iznosu od 60€.

Sudija za istragu Osnivnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 Veliboru Cimbaljeviću (33) koji se sumnjiči da je prije dva dana prilikom hapšenja nanio povrede policajcija budvanskog Odjeljenja bezbjednosti. On je upućen u spuški Istražni zatvor. Na teret mu se stavljaju krivična djela nasilje u porodici i napad na službeno lice.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović je dana 06.11.2022.godine u hitnom postupku okrivljenom H.O. (1986) državljaninu Ukrajine izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Dva policajca iz Budve povrijeđena su prilikom sprovođenja službenih radnji, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz Uprave policije.

Po zvaničnim podacima Ministarstva finansija, Sud za prekršaje u Budvi je za period od 01.januara do 30 septembra 2022.godine, naplatio ukupno 1.216.019,15€ na ime izrečenih novčanih kazni i troškova postupka. To je saopštio predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović i naglasio da odnosu na prethodnu godinu, radi se o povećanju od oko 40 odsto,  odnosno za cijelih  330.000 eura.

D.M. (2001) iz Petnjice, po zakonskoj kategoriji ‘mladi vozač’ upravljao je vozilom brzinom od 177 km/ h na magistralnom putu Podgorica - Bar, u mjestu Sozina, na kojem dijelu puta je ograničenje brzine 80 km/h.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Baru Alija Musličić je okrivljenom M.N  (1993) drzavljaninu republike Kosovo zbog voznje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,87 g/kg alkohola u organizmu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i zabranu upravljanja vozilima na teritoriji CG u trajanju od 4 mjeseca.

Zbog izazivanja saobraćajne nezgode u alkoholisanom stanju u Mediteranskoj ulici u Budvi, kotoraninu A. P. (1986) pred sudom za prekršaje u Budvi izrečena je kazna zatvora u trajanju od 15 dana i novčana kazna u iznosu od 120 eura.

Dana 18.09.2022.godine Sud za prekršaje u Budvi je u hitnom postupku okrivljenom M.V. (1988) iz Berana, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 45 dana

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je u hitnom postupku Kotoraninu P.M. (35) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 30 dana počinjenjog nasilja u porodici.

Dežurni sudija Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Baru, Alija Musličić je dana 07.09.2022.godine u hitnom postupku okrivljenom G.L. (1988) iz Zemuna, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana  zbog voznje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.76 g/kg.

Dana 05.09.2022.godine dežurni sudija Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Baru Alija Musličić je u hitnom postupku oglasio krivim A.Dž. (1984) iz Podgorice i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Za tri dana trajanja muzičkog festivala ‘Sea dance’, koji je održan od 26-28 avgusta, zbog počinjenih prekršaja iz nadležnosti Suda za prekršaje u Budvi, privedeno je ukupno  40 lica u hitnom postupku.

Budvanska  kriminalistička policija uhapsila je  S.K. (23), A.B. (16), L.V. (17) i L.K. (20) koji se sumnjiče da su 25. jula podmetnuli eksploziv na bankomatu na gradskom bazenu. Kako je saopšteno policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru protiv ovih lica podnijela krivičnu prijavu.

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda. Nije bilo smrtno stradalih lica, jedno lice je zadobilo teške, a 15 lica lake tjelesne povrede.

Dana 23.08.2022. godine u sud za prerkšaje u Budvi, odjeljenje u Herceg Novom, dežurnom sudiji Andriji Vojvodiću, priveden je okrivljeni J.S. (54) iz Herceg Novog.

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je okrivljenom D.I (1974) iz Budve kaznu zatvora u trajanju od 15 dana zbog vožnje motocikla pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.55 g/kg alkohola u organizmu.

U dva odvojena - hitna postupka pred Sudom za prekršaje u Budvi izrečene su kazne zatvora.

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinj, Baru, Kotoru i Herceg Novom je u toku jula mjeseca zaprimio 383 predmeta u tzv ‘hitnom postupku’. To se navodi u saopštenju predsjednika Suda Marka Đukanović.

U danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih lica. Pet lica je zadobilo teške, a 22 lica su zadobila lake tjelesne povrede.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović ozrekka je Nikšićaninu M.P. iz Nikšića (62 ),jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zbog narušavanja javnog reda i mira.

Državljanin Srbije  K.I (37) iz Beograda  oglašen je krivim i kažnjen zatvorom u trajanju od 15 dana jer je sinoć oko 18.30 časova u Budvi na Jadranskom putu zatečen da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.45 g/kg alkohola u organizmu.

Sudija suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanisić je u hitnom postupku  kaznila novčanim kaznama u iznosima od po po 270 eura okrivljene: C.B (2001), C.S.  ( 2002), C.B. (2000), C.E.(1999), C.B. (1980), S.M. (1972), N.L .(1998)   i N.A. (1999), svi iz Tivta.

Okrivljenom P.L. (1962) iz Nikšića sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je u hitnom postupku izrekla kazna zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu u iznosu od 240 eura.

Dana 01.08.2022.godune okrivljenom Z.V. (1977) iz Budve izrečena je kazna zatvora u trajanju od 15 dana.

Dana 28.07.2022.godine okrivljeni R.B (1982) iz Berana, u hitnom postupku osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 dana.

Predsjednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je u dva odvojena predmeta izrekao kazne zatvora u trajanju od po 15 dana dvojici državljana republike Srbije: M.A. (1978) iz Kruševca i L.J. (1958) iz Bačke Palanke.

U danima vikenda na crnogorskim putevima je evidentirana 51 saobraćajna nezgoda, u kojima su smrtno stradele dvije osobe, sedam lica je zadobilo teške tjelesne povrede, a 25 osoba je zadobilo lake tjelesne povrede.

Sutkinja suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović jizrekla je S.Č (41 ), državljaninu Bosne i Hercegovine kaznu zatvora u trajanju od 15 dana u koju mu je uračunato.

Policijski službenici su u Budvi, postupajući po saznanjima iz medija, u odnosu na novinara i publicistu Milomira Marića preduzeli aktivnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Dežurni sudija Suda za prekršaje u Budvi izrekao je u hitnom postupku Budvanki  M.P. (41)  novčanu kaznu u iznosu od 2.000 eura.

Predsjednik Suda za prekršaje u Budvi, Marko Đukanović je u hitnom postupku okrivljenom R.R. (1980) iz Aranđelovca, Republika Srbija izrekao kaznu zatvora u trajanju od 16 dana.

Sud za prekršaje u Budvi za prvih 6 mjeseci 2022.godine ukupno je naplatio 730.000 eura novčanih kazni i troškova prekršajnog postupka, što je povećanje u odnosu na uporedni dio prošle godine od skoro 200.000 eura ili oko 30 procenata. To je saopštio predsjednik Suda Marko Djukanović.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenje u Herceg Novom Andrija Vojvodić izrekao je kaznu zatvora od 60 dana Bjelopoljcu Z. A. (37) zbog vrijeđanja , prijetnji i fizičkog napada na vanbračnu superugu, kao i mjeru zabrane prilaska u trajanju od šest mjeseci.

Dana 28.06.2022.godine sud za prekršaje u Budvi ruskoj državljanki Z.V (1986) sa privremenim boravkom u Budvi izrekao je kaznu u iznosu od 250€ zbog prekršaja zanemarivanja u vaspitanju i podizanju svog djeteta iz čl. 37.st.1.tač.1 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

Dana 23.06.2022.godine D.I (2002) državljanin republike Srbije I Y. E.D. (2001) državljanka repubike Turske su u dva odvojena predmeta, u hitnim postupcima kažnjeni novčanim kaznama u iznosima od po 350€.

Predsjednik Suda za prekršaje u Budvi, sudija Marko Djukanović izrekao je  Budvaninu R.Š. (59) kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu u iznosu od 120 eura.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović je u hitnom postupku Podgoričaninu K.R. (33) izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana zbog dva prekršaja iz oblasti zakona o javnom redu i miru.

Sutkinja suda za prekrsaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je dana 08.06.2022. godine u hitnom postupku okrivljenom M.D. iz Kotora (1981) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 50 dana.

Sud za prekršaje u Budvi je za prvih 5 mjeseci zaprimio oko 7500 predmeta, što je u odnosu na isti period 2021.godine povećanje od preko 60%, pa je za očekivati da ova godina bude rekordna po broju predmeta od osnivanja suda.

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Nivom je za prva tri mjeseca 2022.godine imao je u radu preko 8000 predmeta, od kojih je oko 3000 predmeta riješeno.

Dana 27.04.2022.godine u hitnom postupku predsjednik suda - sudija Marko Đukanović je okrivljenom D.T (1980) državljaninu republike Turske izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 1.465€.

Dana 20.04.2022.godine sudija Nadija Hasanbegović je u hitnom postupku okrivljenom L.S. (1966) iz Budve izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,17 g/kg alkohola u organizmu.

Tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirana je 31 saobraćajna nezgoda. Dva lica su smrtno stradala, pet lica je zadobilo teške, a devet lica lake tjelesne povrede.

U teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se juče dogodila na magistralnom putnom pravcu Podgorica – Cetinje, u mjestu Jankovića krš, u kojoj su učestvala dva putnička motorna vozila, nažalost, smrtno su stradale tri osobe dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 36 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam osoba zadobilo teške tjelesne povrede, a devet lake tjelesne povrede.

U danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 42 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, a 20 lica je zadobilo lake tjelesne povrede.

Tokom vikenda na crnogorskim putevima Uprava policije je evidentirala 34 saobraćajne nezgode u kojima su tri učesnika zadobila teške tjelesne povrede dok je 10 osoba zadobilo lake tjelesne povrede.

Sudija suda za prekrsaje u Budvi odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je dana 10.03.2022. godine  okrivljenom K.M. iz Kotora (1967) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 16 dana.

Budvanska policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv osobe koja se sumnjiči za utaju poreza i doprinosa.

Dana 01.03.2022. godine, u jutarnjim časovima u Sud za prekršaje u Budvi, Odjeljenje u Herceg Novom, od strane Uprave policije CB Herceg Novi, prinudno je doveden okrivljeni H.A (43), državljanin R. Albanije, kome je na teret stavljeno da je narušio javni red i mir, tako što je počinio prekršaj iz člana 10 stav 2 Zakona o javnom redu i miru.

Dana 04.03.2022.godine u hitnom postupku sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović izrekla je okrivljenim Y.K (1993) i R.Y (1984), drzavljankama Ukrajine za po dva prekrsaja iz čl.11.st.1 Zakona o javnom redu i miru novcane kazne u iznosu od po 1300,00 €.

Sud za prekršaje u Budvi, u prvih 8 mjeseci 2021 godine postupao sa 12 sudija, da bi od 03.08.2021.godine prestankom funkcije ranijoj predsjednici suda funkcionisao sa 11 sudija.

Sudija Marko Đukanović je u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom Š.H (1990) državljaninu Kosova sa boravkom u Budvi.

Agencija za zaštitu životne sredine podnijela je juče Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela za koje se goni po službenoj dužnosti, a u vezi sa slučajem krijumčarenja lava.

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a sedam lica lake tjelesne povrede.

Službenici Uprave policije su u Budvi lišili slobode tri osobe, jednu zbog ubistva u pokušaju a dvije zbog učestvovanja u tuči.

Sudija suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović, izrekao je okrivljenom Z.M. (1976) iz Nikšića kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 210,00€.

Dana 04.01.20222.godine sudija odjeljenja za prekršaje u Baru Alija Musličić u hitnom postupku, okrivljenom P.S. (1976) iz Bara izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,48 g/kg i nezaustavljanja na znak STOP policijskog službenika.

Službenici Uprave policije su rasvijetlili slučaj paljenja vozila koji se dogodio nedelju u ranim jutarnjim časovima u ulici Vojislavljevića u Podgorici i lišili slobode bezbjednosno interesantno lice B.V. (23) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Dana 13.12.2021.godine sudija Marko Đukanović je u hitnom postupku prema sedmoro državljana Indije izrekao jedinstvene novčane kazne u iznosima od po 400€.

Dana 10.12.2021.godine sudija Ivana Vukasović izrekla je okrivljenom Č.B.  iz Bara (1977) kaznu zatvora u trajanju od 20 dana i novčanu kaznu u iznosu od 210€.

Dana 15.11.2021.godine sudija Marko Đukanović je u hitnom postupku okrivljenom E.L. (1991), državljaninu Ruske federacije izrekao kaznu zatvora u trajanju od 31 dana u koju mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u prostorijama za zadržavanje.

Dana 09.11.2021.godine sudija suda za prekršaje u Budvi- odjeljenja u Kotoru  Ivana Vukasović je u hitnom postupku izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom P.D. (1970) iz Tivta.

Sudija suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je u hitnom postupku okrivljenom K.E. (1988) državljanin Republike Turske, sa privremenim boravkom u Budvi izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1500€.

Policija je u Budvi podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv D.B (40) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Sud za prekršaje u Budvi je u periodu od 01.januara do 30.septembra 2021.godine kroz izrečene novčane kazne naplatio ukupan iznos od 886.179,00 eura.

Sudija suda za prekršaje u Budvi Katatina Vujačić Vuksanović, je dana 21.08.2021.godine u dva hitna postupka okrivljenom A.S. (1987) državljaninu Turske republike izrekla kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, kao i novčane kazne u iznosima od 350€ i 300€.

Sudija suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je u hitnom postupku okrivljenom E.V. (1992) iz Podgorice izrekao novčanu kaznu u iznosu od 900€.

Policijski službenici su u Budvi su sinoć, zbog narušavanja javnog reda i mira, u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva doveli D.O. (26) iz toga grada, saopšteno je iz Uprave policije.

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje.

Sudija suda za prekrsaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je dana 29.06.2021. godine okrivljenom M.Z. iz Podgorice (1980) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 15 dana zbog toga što je dana 28.06.2021. godine oko 23:47h u Tivtu upravljao vozilom  pod dejstvom akohola u organizmu u koncentaciji od 2,80 g/kg. Uz kaznu mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 4 mjeseca, kao i 3 kaznena boda . Okrivljeni je višestruki povratnik u vrsenju prekrsaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobracaja na putevima. 

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović dana 04.06.2021.godine je u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom J.A. (1984) iz Podgorice zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,08 g/kg. Izrečena mu je i zaštitna mjera upravljanjima vozilima u trajanju od 4 mjeseca kao i 4 kaznena boda.

Javno preduzeće prijavilo je Upravi za inspekcijske posove u Podgorici, kao i budvanskoj Komunalnoj policiji i inspekciji slučaj korišćenja kupališta na Svetom Stefanu ,za koje nije zaključen aneks ugovora.

Prethodno je kotorski Osnovni sud prihvatio jemstvo koje je ponudila maloljetnikova porodica, a koje se sastoji od nekretnina vrijednih nešto više od 330.000 eura

Zbog više prekršaja iz oblasti javnog reda i mira (fizički napadi, drsko i bezobzirno ponašanje) učinjenih dana 24.08.2020.godine na štetu turskog državljanina K.H (1984) ispred prostorija Zavoda za izgradnju Budve, nakon sprovedenog dokaznog postupka, Sud za prekršaje u Budvi donio odluku kojom su okrivljeni V.B. (1964) i P.J. (1981), oba iz Budve kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 350,00 €, dok je okrivljena L.V (1967) kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 100,00€.

Dana 25.08.2020.godine u hitnom postupku zamjenik predsjednika suda i sudija portparol Marko Đukanović je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 32 dana okrivljenoj L.Č (1991) jer je noć prije u večernjim časovima upotrijebila fizičku silu prema svom suprugu i istog grubo vrijeđala u prisustvu maloljetne djece.

Boško Perov Bogetić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik " Primorskih novina", preminuo je u 81. godini. Sahrana je juče obavljena u krugu porodice, na groblju kod crkve Sveta Gospođa u selo Gorovići u Kotoru, kako je Boško i želio.

Zbog udesa na Zavali, saobraćaj iz pravca Budve ka Svetom stefanu u prekidu. U udesu je učestvovalo dvoje vozila i motor

U hitnom postupku okrivljenom D.T. (1979) iz Tbilisija, Gruzija, izrečena ja kaznu zatvora u trajanju od 31 dana, zbog toga što je u ranim jutarnjim časovima u u ulici Bjelaštica u Budvi odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je upravljao vozilom bez važeće vozačke i saobraćajne dozvole.

Sudija Suda za prekršaje u Budvi - Odjeljenja u Herceg Novom, Andrija Vojvodić, izrekao je okrivljenom K.D. (46) iz Herceg Novog kaznu zatvora u trajanju od 25 dana, jer je dana 27.07.2020.godine u popodnevnim časovima najprije fizički, a onda i verbalno napao svoju nevjenčanu suprugu.

Na raskrsnici na gradskom bulevaru na sjretanju ka Jadranskim sajmu došlo je do saobraćajne nezgode, kada je iz za sada nepoznatih razloga, vozač motora izgubio kontrolu i pao na kolovoz. Uviđaj je izvršika saobraćajna policija, a motorista je zadobio lakše povrede

Budvanska policija uhapsila osobu kod koje je pronađena opojna droga heroin, vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti.

Budvanska kriminalistička policija oduzela oko 10 kilograma različitih vrsta narkotika i uhapsila Vasilija Pavićevića (25) iz Budve.

Na magistralnom putu Budva Cetinje u mjestu Brajići oko 20 časova došlo je do sabraćajne nesreće, kada je vozilo koje se kretalo iz pravca Budve iz za sada nepoznatih razloga probilo bankinu i sletjelo u provaliju.

Danas se desila nezgoda u Budvanskom akvatoriju, kada je gliser naletio na barku i usmrtio jednu žensku osobu

Povodom četiri godine od nestanka Nemanje Medina, porodica Medin je izadala saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Jeste teško ali moramo da se borimo” ovako počinje priču Dragan Bakić iz Budve, otac malog Andrije (8) koji ima cerebralnu paralizu.

Zbog dešavanja ispred zgrade skupštine opštine Budva, kao i ispred zgrade CB Budva, koja su se desila troje Budvana je kažnjeno jutros u Sudu za prekršaje

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović izrekla je M.D.(39) iz Radanovića, kaznu zatvora u trajanju od 21 dan

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U udesu koji se dogodio na bulevaru u Bečićima , vozač automobila zadobio lakše povrede

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi - Odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić izrekla je Kotoranini M. L. ( 20) kaznu zatvora od 15 dana, kao i novčanu od 150 eura jer se nije zaustavio na znak policijskog službenika.

Pretresom stana policija je kod je kod Budvanina I.Z. (30) pronašla oko 95 grama opojne droge marihuana. To je saopšteno iz Uprave policije.

Broj krađa plovila i motora je 2019. jasno opao. Istovremeno je policija uspjela da pronađe više ukradenih jahti i čamaca nego ikad ranije.

Budvanska policija uhapsila je Beogradjanina D. S(66) koga terete da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Budvanska policija uhapsila je danas M. P. (27) iz Podgorice za koga se sumnja da je iz sefa vile u Buljarici ukrao 500 eura.

Budvanska policija uhapsila je 14 odoba zbog masovne tuče koja se sinoć dogodila u starogradskom lokalu Greco.

Budvanski vatrogasci uspjeli su da ugase vatru koja je izbila u teretani Fitness original. Odmah nakon poziva, vatrogasci su stigli na lice mjesta i spriječili širenje vatre. Kako je potvrđeno nije pričinjena veca materijalna šteta

Nikšićanka K. M. (27) sletjela je automobilom u potok u naselju Čučuci u provaliju duboku 50 metara. Pravim čudom djevojka je ostala živa, zadobila je povrede glave koje nisu opasne po život

Građanska inicijativa Bokobran se obratila komunalnoj policiji zbog iskopavanja na pothodniku u Kotoru, tj djela objekta - Lazareta koji je ucrtan u austrougarskom katastru što se jasno vidi na donjem video linku

Institut za javno zdravlje saopštio je da od jučerašnjeg presjeka stanja pa jutros do 8:30 sati, završene su analizu 48 uzoraka, među kojima je jedan bio pozitivan na prisustvo novog koronavirusa.

"Muškarac (1941.) preminuo je večeras od posljedica infekcije korona visusom u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore.

Muškarac (1946.) preminuo je danas u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike KCCG.

 

Pri uklanjanju stabala palme u Prčnju radnici podgoričke kompanije angažovane po tom pitanju su porušili staru kamenu ogradu crkve Blažene Djevice Marije

"Policija je u Manastiru Reževići zatekla 11 građana za vrijeme služenja jutarnje liturgije. Policija je po nalogu nadležnog tužioca lišila slobode svešteno lice G.B. (47) iz Republike Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i on će biti priveden tom tužiocu na dalje postupanje", saopšteno je iz Uprave policije

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je u protekka dva dana mjere nadzora u odam predmeta koje je procesuiralo Osnovno državno tužilaštvo. 

Institut za javno zdravlje objavio je koliko u kojem gradu ima zaraženih novim koronavirusom.

Budvanska policija je uhapsila tri osobe zbog kršenja naredbe o zabrani prevoza više od dva lica u vozilu

Tivatska policija uhapsila je Ruskinju A.G. (35) zbog sumnje da je počinila krivično djelo širenje panike i nereda u vezi korona virusa.

Kotorski državni tužilacu nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata za četiri osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kotorski tuzilac odredio je zadržavanje do 72 sata za četiri ugostitelja iz Kotora i Budve koji su uprkos zabrani otvorili svoje lokale.

Direkcija za informatičku bezbjednost i odgovor na kompjuterske incidente (CIRT) u Ministarstvu javne uprave, posredstvom međunarodne razmjene informacija došla je do informacija o slučajevima zloupotreba korona virusa u sajber prostoru širom svijeta. Iz ovog razloga, pozivamo građane na dodatni oprez prilikom boravka u sajber prostoru.

Tužilaštvo pažljivo prati objave u javnosti, te ocjenjuje  da li u radnjama bilo koje osobe ima elemenata krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

Uprava policije Crne Gore na tviteru objavila da je uhapšena osoba koja je širila lažne vijesti o prisustvu korona virusa u Crnoj Gori!

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović u hitnom postupku, izrekla je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju 4 mjeseca okrivljenom P.J. (1961) iz Budve zbog toga što je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji 2,31 g/kg.

Trener karate kluba Stefan Vukotić oglasio se danas i ispričao o teškom incidentu koji se sinoć dogodio kada su navijači Partizana demolirali salu za borilačke vještine gdje su trenirala djeca. Njegov post prenosimo u cjelosti:

Iz Službe zaštite i spašavanja pozvali izvođače radova da ne pale svoje smeće. Apel prenosimo u cjelosti:

Stan u potkrovlju zgrade u Mainskoj ulici izgorio je jutros.

Zemljotres potresao Crnu Goru. Seizmološki zavod Crne Gore zabilježio je potres, jačine 4,6 Stepena Rihtera, na dubini 10 kilometara u Albaniji. 

Škoda fabia izgorjela je jutros oko tri sata iza ponoći u Mainskoj ulici.

Izvršna služba Komunalne policije uz asistenciju policije ušla u objekat. Prethodila prava drama. Vlasnik Zoran Kovacevic povrijedjen, policija privela sve koji su bili u lokalu

Stravičan sudar na glavnoj raskrsnici u Budvi, srećom bez povrijeđenih

Vatrogasne ekipe iz  Perrovca su na terenu, dolaze i kolege iz Budve , vatra gori u blizini Skočidjevojke...

U naseljima Kalimanj i Donja Lastva u Tivtu zabilježen je značajan porast nivoa mora pa voda pokriva Kalimanjsku ulicu, Ribarski put i šetalište Filipa Miloševića zbog čega su ove saobraćajnice zatvorene za saobraćaj a veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj.

Policija u Budvi u kratkom roku rasvijetlila ubistvo u pokušaju, identifkovala i lišila slobode osumnjičenog.

Policijski službenici centara bezbjednosti Bar, Budva i Nikšić su u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, realizovali zajedničku akciju „Udica“ koja je usmjerena na otkrivanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Budva.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obišli su danas rijeku Bojanu, u cilju hitnog rješavanja ekološkog problema zbog pojave otpada u vidu uginule živine koja danima pluta donjim tokom ove rijeke.

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 19 časova dogodila na magistralnom putu na Košljunu, Budvanka je prošla bez povreda kada je izgubila kontrolu nad automobilom i udarila u stijenu.

Zemljotres potresao Crnu Goru. Seizmološki zavod Crne Gore zabilježio je dva potresa, jačine 5 i 5,1 Stepena Rihtera, na dubini 10 kilometara. Potresi su trajali nekoliko sekundi

Našem sudrađaninu Admir Skenderi su potrebni novi točkovi za invalidska kolica.

Budvanska Policija je tokom Sea Dance festivala zbog zloupotrebe opojnih droga procesuirala 39 osoba. 

U pucnjavi koja se sinoć dogodila dva sata iza ponoci na terasi lokala Korkovado ispred Staroga grada ranjeni su Budvani Goran Slović i Dragan Marković, dok je Marko Ljubiša zvani Kan izbjegao kišu metaka, koju je za sada nepoznati napadač iz škorpiona sasuo u trojicu drugova koji su sjedjeli za stolom. Povrijedjeni su van zivotne opasnosti i hospitalizovani na odjeljenu hirirgije kotorske Opšte bolnice

Tuksesz Kniecion 1997 godiste iz Poljske preminuo je oko 17 časova, kada mu je pozlilo dok je plivao u moru na javnom dijelu plaże Mogren.

Službenici Uprave policije su do sada, u okviru akcije „Radne dozvole“, nadležnim tužiocima podnijeli devet krivičnih prijava protiv 12 fizičkih i 12 pravnih lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična djela utaja poreza i doprinosa u iznosu od 763.000 eura.

Uprava za inspekcijske poslove, odsjek Tržišne inspekcije, je u okviru kampanje pod nazivom "Dani zajedničke akcije", a u cilju nadzora nad primjenom zakonskih propisa koji regulišu zaštitu prava intelektualne svojine, uspješno sprovela aktivnosti u saradnji sa inspektorima Uprave policije.

Zaštitna ograda na glavnom gradskom bulevaru ponovo je probijena, a nesavjesni pješaci koriste da pretrčavaju na ovom mjestu najprometniju saobraćajnicu u gradu, rizikujući svoj život.

Brzom intervencijom vatrogasaca iz Petrovca ugašen je veliki požar koji je zahvatio borovu šumu između Petrovca i Perazića dola

U saobraćajnoj nezgodi koja se večeras dogodila u naselju Babin do ženska osoba koja je upravljala motorom zadobila je povrede.

Vatra bukti iznad manastira Praskvica ka Čelobrdu.

Pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja ugasili su vatru koja je zahvatila prednji dio automobila marke ford fokus. Njima je dojavljeno da je automobil zapaljen i oni su odmah došli na lice mjesta. Automobil se zapalio u toku vožnje.

Mještani Pržna prijaviće službenika Komunalnog preduzeća i vlasnika kuće na rivi zbog uništenja velika murve, koja je bila zaštitni znak ovog primorskog mjesta. Murva se nalazi uz samu plažu dijelu šetališta ispred kuća. Radnici tog preduzeća potkresali su krošnju, nakon što je to zatražio vlasnik kuće, jer su navodno preko grana murve minulig ljeta u njegovu kuću upadali lopovi.

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operatvinih informacija, a u cilju suzbijanja vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji Podgorice i Budve. 

Službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći aktivnosti u okviru Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovine i krijumčarenje, kao i operativnog plana “Evazija”, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv:

Na području Crne Gore prethodnih dana registrovan je veliki broj požara na otvorenom prostoru koji su pričinili određenu materijalnu štetu. U periodu od 22. do 24. marta 2019.godine došlo je do pojave 130 požara na otvorenom prostoru koji su u najvećem broju slučajeva izazvani od strane građana prilikom čišćenja svojih imanja. Naročito je bilo kritično na području opština Danilovgrad, Kolašin, Budva, Nikšić, kao i Glavnog grada Podgorica, što je dovelo do toga da je nekoliko požara ugrožavalo stambene objekte i druga materijalna dobra.

Požar bjesni na brdu Spas između Mogrena i Jaza.

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti izvukli su tijelo ruskog državljanina koji je sinoć kasno skočio sa litice na stijene nedaleko od Lazareta ka Perazica dolu.

U saobraćajnom udesu na Žutoj gredi iznad Jaza, tri osobe su povrijeđene. Do udesa je došlo kada je golf 2, kojim je upravljao maloljetnik, udario u kamion. U golfu su se nalazile jos dvije maloljetne osobe

Jak vjetar još od sinoć stvara probleme u čitavoj Dalmaciji. Orkanska bura prekinula je katamaranske linije, zatvorila brojne prometnice, a zabilježeno je i niz požara te urušavanja stabala.

Bura koja od sinoć traje u gradu je nanijela veliku štetu.

Policijski službenici Odsjeka su u sadejstvu sa službenicima CB Budva izvršili pretres stana i drugih prostorija koje u Budvi koristi M.D. (43) iz Ruske Federacije sa boravkom u Budvi.

Sedmogodišnje dijete izazvalo je požar u Budvi u kojem je oštećen veći dio stana.

Budvanska policija uhapsila je Cetinjanina S.K. (19) koji se sumnjiči za podmetanje požara na automobilu u Budvi.

U podgoričkom Višem sudu danas će biti iznijeti završne riječi povodom ubistva Petrovčanina Nemanje Medina. Za ovo djelo terete se Vladimir Ulama i Darko Mijović, a optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Nepoznati počinioci izlijepili su kancelarije budvanskih odbora SNP i PZP kukastim krstovima i natpisima fašisti. Iscječcima iz novina na pogrdan navin su predstavljeni lideri ovih partija

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljenja su realizovali policijsku akciju „Zeta“ i podnijeli krivičnu prijavu protiv 13 fizičkih i 12 pravnih lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja putem pomaganja.

Požar koji je sinoć izbio na karting poligonu, ugašen je brzom intervencijom budvanskih vatrogasaca.

Istraživanje o vršnjačkom nasilju koje je nedavno sprovedeno uz podršku Ministarstva prosvjete, pokazalo je da se preko 90% djece osjeća sigurno u školama, ali da je sveko peto dijete imalo iskustvo sa vršnjačkim nasiljem, verbalnim uglavnom. Taj broj je manji nego što je bio 2006. kada se svako drugo dijete susrelo sa nekim oblikom vršnjačkog nasilja, ali, prema riječima ministra Šehovića, napredak mora biti još vidjljiviji, te je upravo zato formirana Komisija za borbu protiv nasilja i vandalizma. U Komisiji će, pored predstavnika Ministarstva prosvjete, biti Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava policije, Zajednica opština, Udruženje „Roditelji“ i Ministarstvo finansija. To je saopšteno na današnjoj konferenciji „Vršnjačko nasilje – kako do efikasnog rješenja i prevencije“.

Nasilje među mladima je u porastu. To stoji u nacrtu Strategije za mlade 2018- 2012. Oštinre Budva u koju su Primorske novine imale uvid.

Park preko puta kompleksa TQ plaze tokom minulog ljeta nerijetko je služio brojnim beskućnicima kao ugodno mjesto za boravak.

Povodom smrti nekadašnje gradonačenice Budve, direktorke SMŠ" Danilo Kiš" Vesne Radunović (54), rođene Boreta, večeras će u 18 časova biti održana komemorativne sjednica u sali Skupštine opštine Budva.

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore spasila je sinoć oko 21 sat dvoje poljskih turista koji su se nalazili na ostrvu Sveti Nikola ispred Budve, piše portal Boka news.

U udesu taxi vozila i golfa 4 dvije osobe zadobile su teške povrede. 

Budvanska policija uhapsila je Igora Namčeskog (28) iz Smedereva kome se na teret stavljuju pet teških kradja. Srpski državljanin, kako je nezvanično rečeno, izvrsio je tri krađe u Budvi i dvije u Tivtu. On je na ulici turistima dok su šetali kidao zlatne lančiće koje su nosili na vratu i potom uspijevao da pobjegne.

Sve raspoložive ekipe vatrogasaca su na terenu, a u pomoć su došle i ekipe iz susjednih opština.

Na Paštrovskoj gori je sinoć buknuo požar velikih razmjera, ekipe vatrogasaca su brzo izašle na terem, ali jak vjetar je otežavao gašenje. Čak je i pumpa u Reževićima bila ugrožena.

Pred jutro požar je lokalizovan, vatrogasci i dalje gase vatru na Rijeci Reževića.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode lice koje je, kako se sumnja, u Petrovcu pištoljem prijetilo gostima kafića, kao i dva lica osumnjičena da su nakon toga preuzela i sakrila pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su juče kontrolom jednog lica na šetalištu u Budvi pronašli i oduzeli devet pvc kesica sa marihuanom koju je ovo lice, kako se sumnja, držalo radi dalje prodaje. Ovo lice je lišeno slobode.

Osnovna državna tužiteljka odredila je 72 časovno zadržavanje Mojkovčaninu Draganu Ćoriću (50), kome se stavlja na teret krivično djelo ugorožavanja bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, u akvatoriji Budve, izveli akciju traganja i spasavanja kojom prilikom su sa jedrilice spasili sedam državljana Ruske Federacije.

Bjelopoljac D.S (45) i EgipćaninM.M (28) poginuli su sinoć oko 20.30 časova prilikom pada paraglajdera u Bečićima. Njih je zahvatilo jako nevrijeme. Policija ispituje cijeli slučaj

Povodom određenog broja pomorskih nezgoda kojesu evidentirane na crnogroskom primorju tokomaktuelne kupališne sezone, Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, u cilju povećane bezbjednosti, podsjeća sve kupače na zabranu plivanja izvan ograđenog prostora uređenihkupališta (bova) ili na udaljenosti većoj od 100metara od obale prirodnog kupališta. 

Novosadjanin koji je upravljao automobilom, zadobio je povrede ruke, kada se iz za sada nepoznatih razloga vozilo prevrnuo na Jadranskij magistrali u mjestu Reževići. Uvidjaj vrši na licu mjesta Budvanska saobraćajna policija, a odmah na mjestu nezgode stigli su budvanski vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Ruskinja Ksenija Korzova (28) teško je povrijeđena u novom incidentu na moru koji se jutros dogodio u blizini palate “Tre Sorele”, kada ju je udario gliser.

U strahovitom udesu dva vozila u mjestu Poljice, u zaleđu Jaza, koji se dogodio oko 9:30 časova, tri odobe su povrijeđene.

Primorskim novinama je rečeno da su van životne opasnosti.

Pripadnici Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetli tri krivična djela koja su počinjena na štetu stanara stambenih zgrada na području Opštine Budva. Policijski službenici su tom prilikom procesuirali četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa, dok je jedno od tih lica osumnjičeno za još dva krivična djela.

Pogibija poljskih turista u sudaru jahte i jedrilice, te nedavna stravična smrt albanskih turista u Ulcinju kada je skuter naletio na takozvanu bananu na kojoj su bili majka i sin, samo opominje - da li je naše more sigurno?

Samo u protekla dva dana u budvanskom Domu zdravlja prijavljena su četiri slučaja napada pasa, u kojima je je troje djece povrijeđeno. Roditelji su doveli troje djece koje su psi napali sa povredama od ujeda. Ljekarsku pomoć je potražila i jedna djevojčica koja je takodje zadobila povrede od ujeda psa lutalice. U dva slučaja je riječ o psima čiji su vlasnici poznati , dok preostala dva slučaja su psi lutalice.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjedosti Budva su juče, preduzmajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontolom lica i vozila pronašli i oduzeli oko 46 grama heroina. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva pronašli su i oduzeli 653 tablete ekstazija, dok su službenici Odsjeka za borbu protiv droge sprovodeći dalje aktivnosti u ovom događaju identifikovali i lišili slobode M.P. (25) iz Užica – Republika Srbija, koji je osumnjičen da je drogu nabavio i držao radi dalje prodaje.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na becčićkom bulevaru kod bivšeg hotela Naftagas, srećom niko nije povrijeđen

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice, a kako prenosi Dan.

Inspektori za subijanje privrednog kriminala budvanske policije podnijeli su krivišnu prijavu osnovnom tužilaštvu protiv bivše službenice u Filijali za građanska stanja i lične isprave MUP-a Budva V.K zbog sumnje da je pronevjerila novac od uplatnica taksi za dozvole za privremeni boravak inostranih državljana.

Inspektori budvanske policije privešće danas kotorskom tužiocu devetnaestogodišnjeg Rožajca D. A. koji je sinoć uhapšen. Inspektori su kod mladića pronašli pištolj sa okvirom punim metaka. Prilikom kontrole na ulici, inspektori su zaustavili mladića i nakon pretresa pronadjen mu je pištolj. 

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obaviješteno je o prisustvu lovaca na području posebnog ,specijalnog rezervata prirode "Tivatska solila".

Granična rampa koja je upozoravala vozače da smanje brzinu , a ujedno onemogućavala velikim teretnim kamionima da prolaze glavnim gradskim bulevarom uništena.

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Radne dozvole“, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog fizičkog i jednog pravnog lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i na taj način pričinili štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 200.000 eura.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana trojici Nikšićanina koju su prije tri noći pretukli, a potom opljačkali dva hrvatska studenta u Budvi. 

Sudar po ko zna koji put na raskrsnici kod Opštine na glavnom bulevaru. Nema povrijedjenih.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 14.45 na glavnom gradskom bulevaru, nema povrijedjenih.

Opština Budva zvanično je upisala hipoteku na osam stanova vlasnitšva Kotoranina Slobodana Kašćelana, koga je Specijalno tužilaštvo označilo vođom kavačkog klana, jer pune tri godine nije plaćao porez.

Budvanska policija uhapsila je jutros nikšićanina B.J. (23) zbog sumnje da je sinoć pokušao da ubije svoga sugradjanina R.K. (29). Incident se dogodio u naselju kod zgrada Budvanske rivijere.

Bežovotno tijelo starije muške osobe pronađeno je na Toplišu. Policija je identifikovala , riječ je o Podgoričaninu(59). Najvjerovatnije je u pitanju samoubistvo.

Nepristojno i bezobzirno ponašanje, fizički napadi, grubo vrijeđanje ,izazivanje posjećaja ugroženosti, najčešći su bili prekršaji narušavanja javnog reda i mira tokom prošle godine. To stoji u izvještaju o radu Centra bezbjendosti Budve za 2017.U toku 2017 godine na području CB Budva počinjeno je ukupno 130 narušavanja iz JRM-a. u kojima je evidentirano 349 prekršaja iz Javnog reda i mira.Prema strukturi prekršaja po mjestu izvršenja, prekršaji su uglavnom počinjeni na trgovima i ulicama (71), odnosno restoranima, noćnim klubovima i diskotekama (20 ), stanovima i porodičnim kućama (1 ), ostalim mjestima (38) .

Stopa kriminaliteta u Budvi tokom prošle godine je smanjena u odnosu na 2016. To stoji u izvještaju o radu Centra bezbjendosti Budve za 2017. u koji su "Primorske novine imale uvid.

Budvanin Jovo Mitrović predao se prekjuče, u prisustvu svog advokata, tužiocu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Crna Gora pokazuje snažno opredjeljenje da u saradnji traži odgovor na problem trgovine ljudima i sve ostale oblike kriminala, saopštio je ministar Nuhodžić na otvaranju seminara o borbi protiv trgovine ljudima koji se održava u Budvi. Osim ministra, u uvodnom dijelu, obratili su se i šef Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav i Peter Van der Auverart, koordinator Međunarodne organizacije za migracije (IOM) za Zapadni Balkan.

Srpska državljanka Milijana M. (31) iz Bora uhapšena je u Budvi zbog sumnje da je posredovala u falsifikovanju pasoškog ovjeravanja produžavanja boravka svojih sunarodnika.

Istražitelji Specijalnog tužilaštva intezivno istražuje kako je iz opštinske kase prije godinu i po, dan prije nego što je Opština raskinula ugovor sa NVO Liga humanista, toj nevladinoj organizaciji isplaćeno 82 hiljade eura. Posebno ih zanima zbog čega nije uložen prigovor na rješenje javnog izvršitelja o prinudnoj naplati sporne sume, već je dozvljeno da novac bude isplaćen. Ispitani su govoto svi glavni akteri ove sporne isplate, a nezvanično saznajemo da se njihovi iskazi potpuno razlikuju, odnosno da su mnogi od njih međusobnu uprli prste jedni u druge.

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Radne dozvole“, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli pet krivičnih prijava u redovnom postupku protiv pet fizičkih i pet pravnih lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i na taj način pričinili štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 477.000 eura.

Bjelopiljac Miloš Delić ranjen je danas oko 14.45 časova na šetalištu kod gradske Pošte. Na njega je pucala, za sada, nepoznata odoba, za kojom se intezivno traga. Delić je hospitalizovan u kotorskoj bolnici i van je životne opasnosti

Budvanska policija uhapsila je Lozničanina S. A (36) kod koga je pronadjen pištolj sa municijom, za koji nije imao dozvolu.

Viši državni tužilac odredio je 72- časovno zadržavanje Budvaninu Marku Banićeviću( 40) koga je preksinoć na Zavali uhapsila policija , kada je kod njega pronađeno 25 grama heroina.

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor srpskom državljaninu Milanu Čakiću, Slovaku Igoru Hilpecu i još dvojici pomagača, koji su prije sedam dana iz kuće u Rafailovićima odnijeli sef u kome je bilo oko 50 hiljada eura te zlatnog nakita , satova i ostalih dragocjenosti. Pritvor je odredjen i Goranu Šuščeviću , koji se nalazi u bjekstvu.

Srpski državljanin Milan Čakić (19) i Slovak Igor Hlipec (23) uhapšeni su sinoć u Podgorici, nakon što su prije nekoliko dana opljačkali kuću u Rafailovićima iz koje su odnijeli 50 hiljada eura i skupocjenosti.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica rano jutros započeli su pretrese nekoliko bezbjednosno interesantnih osoba u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom. Ovim je nastavljena policijska akcija Boka.

"Pozivamo sve građane i građanke, sve institucije sistema, organizacije civilnog društva, da zajedno djelujemo kako bismo spriječili nasilje u porodici, posebno nasilje nad djecom. Samo zajedničkim snagama i ličnim odgovornostima, možemo i moramo uticati na sprečavanje i suzbijanje nasilja",

Nema povrijeđenih u sudaru tri automobila na raskrsnici kod opštine.

Pravom srećom djevojčica koja je krenula u školu prošla je sa lakšim povredama , kada ju je na pješačkom prelazu na bulevaru udarilo vozilo za čijim volanom je bio bosanski državljanin.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor državljninu Kosova Viktoru Neziraju (21) do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.