Zbog tuče u Rafailovićima, osam osoba će prekršajno odgovarati

Budvanska policija identifikovala je sve aktere tuče u Rafailovićima , protiv kojih će biti podnijete prekršajne prijave.

“ pripadnici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenje bezbjednosti Budva su, postupajući po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u mjestu Rafailovići, identifikovala sve aktere događaja i protiv ukupno osam osoba podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako podsjećajubudvanska policija je 18. jula oko 20,20 časova obaviještena da je ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira – prvo verbalnim, a potom i fizičkim konfliktom između više lica.

“Nakon niza preduzetih radnji identifikovani su svi akter događaja i je utvrđeno da je L.E., državljanin Ruske Federacije prvo grubo vrijeđao jedno lice iz Budve, na koji način je počinio prekršaj iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru. Nakon toga je L.E. prišao štandu jedne turistčke agencije gdje je počinio prekršaje iz članova 7 i 8 Zakona o javnom redu i miru na štetu zaposlenog.

Potom je došlo do fizičkog obračuna između sa jedne strane L.E., L.D. i L.D. svi državljani Ruske Federacije, a sa druge strane – dva lica iz Republike Srbije – V.M. i V.M., državljanina Bosne i Hercegovine B.P. i državljanina Crne Gore, i Lj.E. Svi učesnici fizičkog sukoba će prekršajno odgovarati za prekršaj iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru”, saopšteno je iz Uprave.

Nakon ovog događaja, kako se dodaje, došlo je do fizičkog obračuna između L.E. i Lj.D. iz Podgorice, te je protiv njih takođe podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.

“Sa prikupljenim obavještenjima, ljekarskim izvještajima gdje su konstatovane lake tjelesne povrede kod lica L.D. L.D i V.M, izuzetim video nadzorima i javno objavljenim video zapisom detaljno je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji se izjasnio da se u radnjama gore navedenih lica ne stiču elementi krivičnog djela”, ističu iz Uprave policije.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti