Obuka kandidata za spasioce na vodi

Druga obuka za kandidate za spasioce na vodi biće održana u periodu od 24. do 30. maja u Domu solidarnosti Crvenog krsta Crne Gore u Sutomoru.

Raspored rada ljekara ove sedmice

Morsko dobro: Sanacija parkinga u Sutomoru

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom  je sprovelo akciju uređenja parkinga u Sutomoru, površine oko 2500 kvadrata.

Turistička organizacija opštine Budva i Dečji kulturni centar Beograd organizuju likovni konkurs za djecu osnovnoškolskog uzrasta u Srbiji

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg likovnog konkursa „Plan za letovanje“, na koji je stiglo preko hiljadu likovnih radova djece iz cijele Srbije, a nagrađeno preko dvadeset učenika, Turistička organizacija opštine Budva i Dečji kulturni centar Beograd odlučili su da i ove godine obraduju i nagrade mlade likovne stvaraoce osnovnoškolskog uzrasta.

44. Opštinsko takmičenje recitatora

JU Narodna biblioteka Budve organizuje 44.Opštinsko takmičenje recitatora u srijedu, 25. maja sa početkom u 18h u amfiteatru Akademije znanja.

Završena sanacija pješačke staze do plaže Mogren

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u sklopu sanacija obalne infrastukture rekonstruisalo pješačku stazu do plaže Mogren.

Čišćenje kanala između ugostiteljskih objekata "Vile Manojlović" i "Zelenog Gaja", u opštini Budva

Javno preduzeće “Morsko dobro” je sprovelo akciju čišćenja kanala između ugostiteljskih objekata "Vile Manojlović" i "Zelenog Gaja",u opštini Budva.

Očekuje se nastavak oporavka turizma u 2022. godini, ocijenjeno na sastanku Evropske komisije za putovanja ETC, u Ljubljani

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković, sa saradnicama, učestvovala je u radu 103. sjednice Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja (European Travel Commision - ETC), koja je održana 19. maja o.g. u Ljubljani.

Brojnim akcijama budvanska URA obilježila je Dan nezavisnosti (FOTO)

URA Budva sa svojim članicama i članovima je kao čestitku građanima Budve i Crne Gore povodom proslave 21.maja Dana nezavisnosti Crne Gore organizovala akciju pod nazivom "URA Budva za sve građanke i građane Crne Gore".

Sea Dance festival od 26. do 28. avgusta, prvi izvođači i ulaznice stižu početkom juna

Ovogodišnji Sea Dance festival najavljen je juče sjajnim performansom na platou ispred Starog grada u Budvi. Jedan od rijetkih evropskih festivala koji je zajedno sa Exitom održan prošle godine, priprema novo izdanje koje će oduševiti fanove, kako i priliči osvajaču titule za Najbolji evropski festival.

Page 1 of 642

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti