NE PROPUSTITE NASTUP SVJETSKI POZNATE ZVIJEZDE CHARLOTTE DE WITTE SA TVRĐAVE MOGREN U BUDVI 24. Septembra U 20 SATI I 20 MINUTA

Jedno od najvećih imena svjetske elektronske muzičke scene – belgijska producentkinja i DJ Charlotte de Wite, snimila je specijalan nastup na jedinstvenoj lokaciji budvanske tvrđave Mogren.

Repertoar bioskopa Cadmus Cineplex 24.09. - 30.09.

Divac uživao u Budvi

Proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš, NBA zvijezda , Vlade Dovac uživao je sinoć u provodu u Budvi.

Podsjećajući se na 20. septembar 1991. kada je na svečanom zasijedanju na Žabljaku, Skupština Republike Crne Gore donijela odluku da zaštita životne sredine bude jedan od stubova u trasiranju puta budućeg razvoja, sa podjednakim i nespornim uvjerenjem nakon 29 godina ukazujemo da naš dalji pravac održivog razvoja nema alternativu. 

S tim u vezi, a kao rezultat uloženih napora da se očuva raznolikost našeg biodiverziteta, trenutno je oko 13,6% teritorije zaštićeno, od čega se najveći dio (7,7%) sastoji od pet nacionalnih parkova („Biogradska gora“, „Durmitor“, „Lovćen“, „Skadarsko jezero“ i „Prokletije“). Uspostavljeno je čak šest Parkova prirode: „Piva“, „Dragišnica i Komarnica“, „Orjen“, „Rijeka Zeta“, „Komovi“ i „Ulcinjska solana“. Preostali dio zaštićene teritorije čine ostala zaštićena područja (spomenici prirode, područja posebnih prirodnih karakteristika, rezervati prirode). Kada se uzme u obzir zaštita prema međunarodnim sporazumima, ukupna površina stavljena pod zaštitu u Crnoj Gori iznosi oko 20% teritorije. Na međunarodnom nivou, proglašena su tri Ramsar područja, NP „Skadarsko jezero“, rezervat „Tivatska solila“ i „Ulcinjska solana“. Pod UNESCO zaštitom nalaze se NP „Durmitor“ i sliv rijeke Tare. 

Cijene “ porasle” u avgustu

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u avgustu 2020. godine u odnosu na jul 2020. godine u prosjeku su više za 0,1%. To je saopšteno iz Uprave za statistiku- MONSTAT.

Druga osnovna škola: Plan organizacije nastave

Savjet roditelja Druge osnovne škole razmotrio je Plan organizacije nastave za školsku 2020/2021. godinu.

Obavezno pridržavanje mjera do kraja kupališne sezone

Imajući u vidu da kupališna sezona traje do 1. oktobra, te da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji u odnosu na COVID 19 od strane nadležnih zdravstvenih organa procjenjena kao veoma nepovoljna,

Turizam po mjeri nove generacije

UPRAVLJANJE doživljajem u turizmu jedinstven je i kompleksan proces upravljanja doživljajem i iskustvom turista u destinaciji, a stručnjaci iz turističke industrije nazivaju ga i turizmom druge generacije.

Bez karantina i maski, uz 6.000 mrtvih, Švedska nadomak pobjede nad koronom

Najmanji udio pozitivnih u rekordnom broju testiranih osoba od početka pandemije zabilježen je u Švedskoj prošle sedmice, kada je koronavirus potvrđen kod samo 1,2 posto testiranih, objavio je u utorak švedski Zavod za javno zdravstvo, dok u drugim zemljama širom Europe raste broj dnevno zaraženih. Kako prenosi HINA Švedska je prošle sedmice sprovela više od 120 hiljada testiranja na koronavirus, a samo je nešto više od 1300 testova bilo pozitivno

Dio đaka se vraća u klupe, dio uči online uz konsultacije u školi, provjera znanja isključivo u školi

Ministarstvo prosvjete pripremilo je za škole detaljnu informaciju o organizaciji nastave od prvog oktobra, koja bazu ima u jasnim preporukama Instituta za javno zdravlje, složenoj epidemiološkoj situaciji i potrebi da se zaštite djeca, ali i da im se obezbijedi znanje.

Page 1 of 459

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti