Radionica: Pravna pismenost

Pozivamo te da se prijaviš na besplatnu edukativnu radionicu pod nazivom "Pravna pismenost", koja će se održati u petak, 30. septembra u Omladinskom klubu Budva u 19h.

Obilježavanje nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine će obilježiti Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE koji će se održati u sedamnaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori.

U susret ljetnjoj sezoni 2023. godine održan satanak u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 26.09.2022. godine, održan je sastanak između predstavnika ovog Ministarstva, Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za vode i DOO ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“.

“Budvanska školjka“ simbol promjene vizuelnog identiteta Opštine Budva

Danas je u velikoj Sali skupštine Opštine Budva održana konferencija povodom raspisivanja međunarodnog konkursa za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog rešenja šetališta „Budvanska školjka“ Budva-Bečići I faza.

Počeli razgovori o realizaciji uličnog festivala hrane tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Budvi

O mogućnostima realizacije Street food festivala tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Budvi, predstavnici Turističke organizacije opštine Budva razgovarali su sa direktorom beogradske event agencije, Beofest, Milošem Vukšićem, koji je tim povodom boravio u Budvi.

Poziv za aktiviste i aktivistkinje Omladinskog kluba

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade, Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva mlade koji imaju navršenih 15 do navršenih 30 godina života i žive na teritoriji opštine Budva, da se prijave za članstvo u tim dobrovoljnih aktivista/aktivistkinja Omladinskog kluba Opštine Budva.

Dodatnih 14 miliona za rekonstrukciju puta Budva - Aerodrom Tivat

Vlada je juče usvojila Informaciju o obezbjeđenju nedostajućih finansijskih sredstava za projekat rekonstrukcije magistralnog puta M-1 Tivat Budva dionica: Aerodrom Tivat – Jaz.

Premašen milion noćenja u avgustu

Prema podacima Uprave za statistiku u Crnoj Gori u avgustu u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 226 577 dolazaka i 1 043 762 noćenja turista.

Dom zdravlja: Počela vakcinacija protiv HPV virusa

Obavještavamo roditelje da otpočela, vakcinacija djece protiv HPV virusa dana 26.septbra , saopšteno je iz Doma zdravlja.

U Budvi održan seminar na temu “Planiranja sportskog treninga”

U organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva danas je u velikoj skupštinskoj sali u prisustvu velikog broja sportskih radnika održan seminar pod nazivom „Planiranje sportskog treninga“.

Page 1 of 687

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti