Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo je da od danas važe sledeće cijene naftnih derivata:

Sačuvajte svoju kožu, može vam trebati”, naziv je edukativne kampanje koju je pokrenulo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR), a podržala Turistička organizacija opštine Budva štampanjem flajera koji će se narednih dana dijeliti po budvanskim plažama.

Danas je u Kabinetu predsjednika Vlade održan sastanak povodom rješavanja stambenog pitanja prosvjetara u Budvi koji su prethodnih dana protestovali ispred zgrade Opštine Budva.

Zbog potreba sanacije mreže, korisnici u Starom gradu u Budvu, danas će imati prekid u snabdjevanju vodom u intervalu od 08 -12 časova. To je saopšteno iz Vodovod Budva.

Nedostatak parking mjesta u jeku sezone jedan je od glavnih problema, pa nerijetko, kaka je slučaj sa Dositejevom ulicom kod Osnovne škole “ Stefan Mitrov Ljubiša” trotoari u noćnim satima postaju parkirališta.

Vlada Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.

Zbog potreba sanacije mreže, korisnici u Starom gradu u Budvu, u ponedeljak  imaće prekid u snabdjevanju vodom u intervalu od 08 -12 časova. To je saopšteno iz Vodovod Budva.

"Blue Kotor Bay Premium Spa Resort" od naredne sezone poslovaće pod novim brendom, tako da će u 2023. ući kao Hyatt Regency Kotor Bay.

Odmor u Budvi najčešće podrazumijeva boravak u dinamičnom jezgru grada, uživanje u kulturnim ili zabavnim sadržajima, toplom pijesku i kristalno čistom moru, ali nekad je potrebno „pobjeći“ od modernog načina života u zelene oaze okolnih brda, pokrenuti svaki mišić i onda osjetiti mir i tišinu koju remeti samo šum vjetra i zvuk ptica.

Slika govori više od hiljadu riječi.

Mjesna zajednica " Stari grad" oglasila se saopštenjem povodom velikog problema nekontrolisanog odlaganja otpada u ovom najstarijem dijelu Budve.

Sekretarijat za komunalno stambene poslove završio je kompletnu rekonstrukciju igrališta u Dubovici.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo ke Upravi inspekcije da zakupac kupališta na istočnoj svetostefanskoj plaži nije ga uredio po pravilniku.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 2. do 6. avgusta ove godine, pokazali su da je na 87,3 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 4,5 odsto lokacija dobrog, dok je na 8,2 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore Damir Šehović zakazao je sjednicu tog skupštinskog tijela za utorak, 16. avgust, sa početkom u 10 časova.

Broj nezaposlenih u Crnoj Gori na dan 31. juli je 45. 116, saopštio je Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije osobe zadobila teške tjelesne povreda, a 19 osoba je lakše povrijeđeno.

JU Narodna biblioteka Budve daje punu moralnu podršku prosvjetnim radnicima u Budvi koji ovih dana štrajkuju sa ciljem da ostvare svoja prava u rješavanju stambenog pitanja koje je pokrenuto prije više od decenije.

Molimo nasavjesne pojedince da nam na ovaj način, nepropisnim parkiranjem automobila, ne blokiraju kontejnerske stanice. Poručili su iz Komunalnog preduzeća

Sindikat prosvjete pozvao je sve da danas u 16 čadova podrže prosvjetne radnike u Budvi. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Uprava policije je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od 1. avgusta 2022. godine počela sa izradom i korišćenjem novih zapisnika o uviđajima saobraćajnih nezgoda.

Javno preduzeće "Morsko dobro" apeluje na sve posjetioce da za odmor i rekreaciju biraju uređena i izgrađena kupališta na kojima se poštoju bezbjednosni uslovi u skladu sa Pravilnikom o bližim uskovima u pogledu uređenosti,opremljenosti, vrstama i korišcenja kupališta na moru. Uslovi za bjezbjednost na uređenom kupalištu podrazumijevaju organizaciju spasilačke sluzbe i obilježavanje vodene strane kupališta.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u okviru redovnih aktivnosti realizuje postupke  koji podrazumijevaju davanje u zakup privremenih lokacija u zoni morskog dobra.

Hotelska grupa Budvanska rivijera ovih dana bilježi stoprocentnu popunjenost smještajnih kapaciteta.

Dobrovoljni davalac krvi iz Nikšića je peti dobitnik vikend aranžmana za dvoje na crnogorskom primorju.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 5 do 10 sati: Svinjišta, Poljice, Servo Mihalj, Lastva Grbaljska, Glavatske kućice, Bratešići, Gorovići, Kovači, Krimovice, Zagora, Glavatičići, Trsteno i Platamuni.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 7. 30 do 14. 30 sati naselje Bačvice.

Na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, i u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlada Crne Gore usvojila je odluku kojom se ograničava prodajna cijena peleta na maksimalno 269 eura po toni kod proizvođača i 320 eura u trgovini na malo.

Prosvjetni radnici, zaposleni u pet obrazovnih ustanova iz Budve nastavili su štrajk ispred zgrade Opštine Budva.

Sekretarijat za urbanizam izdao je kolegama u Sekretarijatu za investicije urbanističko tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije za gradnu saobraćajnice sa pratećim instalacijama u naselju Tudorovići iznad Svetog Stefana.

Sekretarijat za privredu Opštine Budva je na osnovu Odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede i Plana Podsticajnih mjera u Poljoprivredi za 2022. godinu objavio Javni poziv za dodjelu podsticaja u razvoj poljoprivrede za tekuću godinu.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država, Džudi Rajzing Rajnke podsjetila je na odličnu bilateralnu saradnju koja je prošle nedjelje upotpunjena i potpisivanjem memoranduma sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori.

Sekreterijat za privredu raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Budva za 2022. godinu opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu.

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je da od danas važe sledeće cijene naftnih derivata:

Prosvjetni radnici iz Budve, podstanari, zakazali su za utorak štrajk ispred zgrade Skupštine opštine.

Majmunske boginje pripadaju grupi virusnih zoonoza (virus se prenosi sa životinja na čovjeka) sa simptomima veoma sličnim onima koji su se ranije javljali kod pacijenata sa velikim boginjama, iako je bolest klinički manje teška.

Preporuke za rad na otvorenom prostoru pri ekstremno visokim spoljnim temperaturama služe da pomognu poslodavcima i zaposlenima, da se rizik po život i zdravlje na radu pri radu na otvorenom prostoru pri ekstremno visokim spoljnim temperaturama svede na najmanju moguću mjeru.

Svrha postojanja „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje d.o.o.“ je zadovoljenje potreba potrošača na Crnogorskom primorju – kontinuiranim snabdijevanjem kvalitetnom pitkom vodom. To podrazumjeva permanentno održavanje, razvoj i unapređenje sistema snabdijevanja vodom na kvalitetan i ekonomičan način.

Prosječna zarada (bruto) u junu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 873 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 708 eura.

Biološkom minimumu, nekarakterističnom za ovaj period, približavaju se i vodostaji drugih rijeka i jezera u Crnoj Gori.

Promet robe u trgovini na malo u II kvartalu 2022. godine u odnosu na II kvartal 2021. godine veći je za 34,2% u tekućim i 18,5% u stalnim cijenama.

U prostorijama Ministrarstva ekonomskog razvoja i turizma, na poziv ministra  Gorana Đurovića, održan je  sastanak predstavnika Mjesnih zajednica iz Budve, Udruženja ugostelja i hotelijera kao i građana Budve sa Ministrom i njegovim timom.

Odbor povjerenika na današnjoj sjednici imaće pune ruke posla, a svakako jedna od interesantnijih odluka , koja je već izazvala buru u javnosti je predlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju sportskog kluba PVK Budva – Budvanska rivijera .

U cilju unapređenja kvaliteta pružanja usluga u turističko-informativnim biroima na budvanskoj rivijeri, kao i poboljšanja uslova za rad zaposlenih, Turistička organizacija opštine Budve je u prvih šest mjeseci 2022. godine uložila preko 65.000€ u opremanje, održavanje i uređenje biroa.

Tržišna inspekcija je u nedelju, 24.07.2022.godine, vršila inspekcijske nadzor nad primjenom propisane obaveze iz člana 35a Zakona o unutrašnjoj, a koja se odnosi na to da se trgovina ne može obavljati nedjeljom.

Snažna energetska kriza praćena sve većim nedostatkom energije i vrtoglavim rastom cijena na tržištu, koje trenutno dostižu i nevjerovatnih 510 €/MWh dodatno otežavaju ionako složenu energetsku situaciju i u našoj zemlji.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 19. do 22. jula ove godine, pokazali su da je na 94,5% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 3,6% lokacija dobrog, dok je na 1,8% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Za danas u skupštinskoj sali zakazan je sedmi po redu sastnaka predstavnika mjesnih zajednica "Stari grad", "Gospoština", "Babin do", "Podkošljun", "Budva centar", građana , predstavnika turističke privrede , opštinskih službi na rješavanju problema Buke.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma objavilo je Javni poziv za učešće u konsultovanju zainteresovane javnosti povodom izrade Nacrta zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Mjesna zajednica “ Reževići” uputila je apel za pomoć u naporima da se sprjeći devastacija prostora na lokaciji Skočiđevojka, izgradnjom objekata na način kako je to projektovano u Idejnim rješenjima na koje je saglasnost dao Glavni državni arhitekta.

Kontinuirano preduzimajući aktivnosti koje proističu iz nadležnosti MUP-a, u prostorijama Direktorata za zaštitu i spašavanje održan je sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje kojim je predsjedavao rukovodilac Operativnog štaba Miodrag Bešović, a na istom je analizirana trenutna situacija u vezi sa ugroženošću Crne Gore usljed povećanog požarnog rizika, uzrokovanog nepovoljnom meteorološkom situacijom.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je javni poziv naučnoj i stručnoj javnosti, naučno-istraživačkim ustanovama i ustanovama visokog obrazovanja, lokalnim zajednicama, privrednim subjektima, nevladinim organizacijama, udruženjima, građanima i svim zainteresovanim subjektima, za učešće u javnom uvidu o Prijedlogu Plana upravljanja za zaštićeno područje Park prirode “Platamuni”, u periodu  od 21. jula do 04. avgusta 2022. godine.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za jun iznosila je 750,3 eura-  navodi se u saopštenju MONSTAT-a.

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva saopštio je da javna rasprave , koja je bila zakazana za danas u 11 časova, o Elaboratu procjene  uticaja na životnu sredinu projeksta turističkog kompleksa na Skočidjevojci neće biti sodržana.

Prijave za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu u II roku, predalo je ukupno 303 kandidata. Tekstom konkursa predviđeno je 1 013 budžetskih mjesta.

Voda u naselju Markovići iznad Budve može se koristiti isključivo kao tehnička. To je saopšteno iz budvanskog Vodovoda.

Danas počinje predaja elektronskih prijava po osnovu Konkursa za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu u II roku, objavljenog danas na zvaničnom sajtu Univerziteta (www.ucg.ac.me) i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

Povećani promet putnika na graničnim prelazima u Crnoj Gori registruje se od početka ljetnje turističke sezone. Liberalnije covid mjere uslovile su pojačani međunarodni saobraćaj, pa je tokom juna registrovano povećanje od 51% ukupnog prometa putnika na graničnim prelazima u odnosu na 2021. godinu.

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu, u II roku, biće raspisan danas.

Na sastanku , šestom po redu predstavnika mjesnih zajednica " Stari grad" i "Gospoština", Udruženja ugostitelja Budve, izdavaoca privatnog smještaja, hotelijera konsatovano je da je problem buke ponovo kulminirao.

Vlada je juče donijela Odluka o izmjeni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/2023. godinu.

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u junu 2022. godine u odnosu na maj 2022. godine u prosjeku su više za 1,8%. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Podgorice i hotelom The Chedi Lustica Bay, promoviše ponudu destinacije na festivalu hrane “National Geographic Traveller Food Festival” koji se održava 16. i 17. jula 2022. godine, u Londonu.

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva (Društvo) na X sjednici dao je saglasnost da Društvo pokrene proceduru ustupanja potraživanja koje Investiciono-razvojni fond Crne Gore AD ima prema “Euromix Trade” DOO Podgorica (Euromiks), a shodno zaključenom Ugovoru o kreditu i odredbama Zakona o obligacionim odnosima Crne Gore.

U periodu od 08.06.2022. do dana objave ovog saopštenja Uprava za inspekcijske poslove preduzela je sve, zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u slučaju pravnog lica ,,Anton BU-2’’ u okviru kojeg posluje hotel ,,Loza’’ u Budvi, te shodno tome donijela rješenje o zabrani rada ovom subjektu nadzora zbog neposjedovanja odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, nakon čega je objekat zapečaćen.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozep Borelj (Josep Borell) posjetio je danas Crveni krst Budve gdje se sreo sa grupom izbjeglica iz Ukrajine želeći da čuje njihova iskustva.

Za sve one koji žele da ovo ljeto pamte po proslavi života, sunčanim danima, toplini pijeska i balansiranju sopstvene energije, Turistička organizacija opštine Budva i HG „Budvanska rivijera“ organizuju besplatne joga časove!

Humanitarni plivački maraton "Open water", osmi po redu, biće održan danas u Budvi i plivaće se pod sloganom "Keep the ocean clean".

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 05. do 08. jula ove godine, pokazali su da je na 89,1% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 6,4%  lokacija dobrog, dok je na 4,5% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Komunalno preduzeće apelovalo je na gradjane Budve da ne parkiraju automobile pored kontejnerskih stanica.

Radno vrijeme svih info-turističkih biroa, kako je saopšteno iz TO Budve  je od 08:00 - 14:30h, osim dežurnih info-biroa:

I dok grada hotel " Sveti Stefan" je već drugu godinu za redom zatvoren na adresu novog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića stigao je zahtjev nekadašnjih direktora ovog nekada elitnog hotelskog kompleksa  za otvaranje grad-hotela za dnevne posjete uz pristupačnu cijenu ulaznice tokom ljetnje sezone 2022.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je Komunalnoj policiji i inspekciji da ukloni privremni objekat u Petrovcu koji se nalazi u zoni morskog dobra, a koga nema u Planu privremenih objekata za period 2019.- 2023.

Učenici VI2 razdreda Druge osnovne škoke Bogdan Banović i Jana Rašković nagrađeni su za napisane radove/pjesme  po osnovu likovno - literarnog konkursa “Ovako ja štitim medvjeda i vuka, a ti?” realizovanim pod pokroviteljstvom Centra za zaštitu i proučavanje ptica, Fondacije Euro Natur i Bernd Thies (svjetskih lidera iz oblasti zaštite životinja).

Ministarstvo zdravlja odlučno je u nastojanju da ojača zdravstveni sistem u svim segmentima, kako infrastrukturno, tehničko - tehnološki, tako i kadrovski, kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju i stručno usavršavanje ljekara i srednjeg medicinskog kadra. Pored edukacije, akcenat nam je i na poboljšanju životnog standarda zaposlenih u zdravstvu, kroz povećanje zarada i rješavanje stambenih pitanja.

Radnici Komunalnog preduzeća očistili su korito rijeke Grdjevica.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je javni poziv  za javno nadmetanje za zakup pristaništa i privezišta 
Na tenderu su:

Dvodnevno prijavljivanje kandidata za upis u I godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu, završeno je danas sa ukupno 3.039 predatih prijava.

Ni jučerašnji sastnak predstavnika mjesnih zajednica " Stari grad" i " Gospoština" sa predstavnicima Komunalne policije, Opštine Budva  nije donio do rješenja problema buke. satanbak koji je na momente bio žučan, te prekinut zbog incidenta, ipak je završen a donijeti su sljedeći zaključci.

Sekreterijat za privredu raspisao je Javni konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Budva za 2022. godinu opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu.

Javno preduzeće za upravljanjem morskim  dobrom Crne Gore preksinoć je svečano otvorilo novo šetalište u Pržnu. U okviru manifestacije “Budvanske večeri”, upriličen je bogat muzički program u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve.

Rezultati evaluacije projektnih prijedloga nevladinih organizacija (NVO) prijavljenih na ReLOaD Konkursu Klastera "Coastal Mates" koji je bio otvoren od 29. marta 2022. do 27. aprila 2022.

Prosječna zarada (bruto) u maju 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 876 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 710 eura.

Zahvaljujuci donaciji Opštine Budva , Javna predškolska ustanova  “ Ljubica Jovanović - Maše” , vrtićka jedinica "Novi vrtic" - uskoro će imati  igralište sa kvalitetnim mobilijarom.

Donijeta je odluka da model upravljanja Parkom prirode „Ulcinjska solana“ bude društvo sa organičenom odgovornošću koje bi trebalo biti formirano do kraja oktobra ove godine.

Tokom 2021. godine, na visokoškolskim ustanovama u Crnoj Gori na osnovnim studijama, diplomiralo je 2 759 studenata.

Kako je saopšteno iz CEDIS-a zbog planiranih radova na mreži, u petak će u terminu od 7 do 10 časova  bez napajanja električnom energijom će ostati dio naselja Rđenovići

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 21. do 23. juna ove godine, pokazali su da je na 83,6% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10,0%  lokacija dobrog, dok je na 6,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Radnici Komunalnog preduzeća počeli su uredjenje parka ispred Pošte.

Budvanski prosvjetni radnici danas će u 14 časova ispred zgrade Vlade održati protest nakon što Stambena zadruga prosvjetnih radnika "Solidarno" nije prihvatila zahtjev Organizacionog tima za rješavanje stambenih pitanja budvanskih prosvjetara da kvadrat stana u zgradama u budvanskom naselju Dubovica bude 650 eura.

Javno preduzeće regionalni vodovod Crnogorsko primorje isporučiće dovoljne količine vode primorskim opštinama tokom glavne sezone. To je nedavno, gostujući na RTCG kazao izvršni direktor Josip Đurašković.

Radnici radne jedinice Zelenilo , Komunalnog oreduzeća minulog vikenda su ozelenili šetališnu stazu na Trgu slobode.

Od 1. jula do 1. septembra 2022. godine privremeno se zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona.

Opština Budva završila je uredjenje nekada zapuštenog prostora kod Srednje mješovite škole “ Danilo Kiš”. Prostor od 3.000 kvadrata pretvoren je u park u čijem centralnom dijelu je amfiteatar.

Predstavnici mjesnih zajednica, Opštine , Komunalne polciije , ugostitelja trebalo bi da se danas ponovo sastanu, te da se utvrdi da li je u proteklih sedam dana donekle ublažen problem buke , na koji se žale stanovnici Starog grada i Gospoštine, hotelijeri, restorateri, vlasnici privatnog smještaja.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 06. do 08. juna ove godine, pokazali su da je na 88,2% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 6,4%  lokacija dobrog, dok je na 5,4% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović otvorila je Svečanu akademiju povodom obilježavanja 22. juna, Evropskog dana inženjera pod nazivom NOVI EVROPSKI BAUHAUS-uloga inženjera i inženjerki.

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva (Društvo) jednoglasno je protiv prodaje Hotelske grupe “Budvanska rivijera”.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za maj 2022. godine, kako je saopšteno iz MONSTAT-a, iznosila je 738,9 eura.

Agencija za zaštitu životne sredine objavila je da je lavić Simba napustio Crnu Goru.

Predstavnik Kancelarije za EU integracije i saradnju Opštine Budva i koordinator projekta BlueMed PLUS Luka MIhailović boravio je na trodnevnoj završnoj konferenciji projekta koja je održana u Volosu, Grčka.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za javno  nadmetanje za zakup devet ugostiteljskih terasa na području budvanske opštine .
Na tenderu su

U cilju rasterećenja drumskog saobraćaja u periodu ljetnjih mjeseci i efikasnijeg i bržeg prevoza putnika koji borave na Crnogorskoj obali, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore planira da organizuje sezonsko pristajanje i privez plovnih objekata na pristaništu i privezištu Mrčevac (Kukoljina) za potrebe Aerodroma Tivat.

Predstavljanje monografije “Rotari klub Budva – Rotari klubovi Crne Gore” objavljene povodom velikog jubileja, 20 godina od osnivanja Rotari kluba Budva , u organizaciji Narodne biblioteke Budve trebalo je se održi  u ponedjeljak, 20. juna u 20 časova, u holu Akademije znanja.

Na VIII sjednici Vlade Crne Gore održane dana 17.06.2022.godine usvojene su Izmjene i dopune Cjenovnika početnih naknada za zakup i korišćenje morskog dobra.

Da je sezona uveliko počela, te da u gradu odmara više od 15 hiljada gostiju potvrdjuju i gužve u večernjim satima na najprometnijoj promenadi u gradi, glavnom šetalištu.

Radnici Radne jedinice “ Zelenilo” Komunalnog preduzeća oplemenili su petrovački park i šetalište novim sadnicama.

Zbog planiranih radova na mreži,kako je saopšteno iz CEDIS-a, u petak 17. juna, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Kvalitetno obrazovanje pomoraca i kontrola obrazovanja od izuzetne je važnosti za razvoj pomorskog kadra, podizanja nivoa kvaliteta pomorske industrije u cjelini i prepoznavanje crnogorskog pomorca kao kvalitetnog pomorca, rečeno je na okruglom stolu „Obrazovanje pomoraca“, održanom u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor u Rektoratu Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj je u okviru projekta „Unapređenje preduzetništva kroz naprednu savjetodavnu podršku i informacione servise“ 15. juna 2022. godine predstavilo IT platformu namjenjenu mikro, malim i srednjim preduzećima BIZNIS.GOV.ME.

“Molimo nesavjesne pojedince, da ovakvim načinom parkiranja svojih automobila, ne onemogućuju rad nase RJ Čistoća” naveli su Komunalnog preduzeća i dodali:

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju 2022. godine u odnosu na april 2022. godine u prosjeku su više za 0,8%. To se navodi u izvještaju MONSTAT-a.

Kako je saopšteno iz CEDIS-a zbog planiranih radova na mreži,  u četvrtak 16. juna, bez napajanja električnom energijom će ostati:

"Realizovali smo važan infrastukturni projekat za opštinu Budva koji će dodatno unaprijediti turističku ponudu crnogorskog primorja. Kao što ste već upoznati, prilikom dolaska novog rukovodstva Javno preduzeće “Morsko dobro” je kroz umanjenje tekuće potrošnje stvorilo uslove za realizaciju niza kapitalnih projekata tokom 2022. godine koji će unaprijediti stanje duž cijele obale.

Zbog planiranih radova na mreži, u srijedu 15. juna, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma radiće na izmjenama i dopunama Pravilnika o bližim uslovima i načinu prilagođavanja objekata za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom, kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio lakši pristup objektima i otklonile barijere koje ih sprječavaju da samostalno i sa lakoćom ostvaruju svoja prava, zaključak je sa sastanka ministarke Ane Novaković Đurović i izvršnog direktora NVO “Savez slijepih”, Gorana Macanovića.

Vodovod i kanalizacija uputio je apel potrošačima da redovno izmire račune za uteošenu vodu.

Želiš CV i LinkedIn profil koji će ostaviti utisak?

Prijavi se na besplatno online predavanje koje će održati Milo Radulović, osnivač popularne MARLEQ platforme

U susret sezoni pripremni sastanak održan je i sa gradonačelnikom grada koji je tokom ljetnjih mjeseci na udaru turista i pojačanih aktivnosti u svim djelatnostima.

“Ovog ponedeljka naša zelena ekipa počela je sadnju ruža oko nove fontane u Boljačin dolu”, navode iz Komunalnog preduzeća.

Morsko dobro prijavilo je Komunalnoj policiji i inspekciji nelegalno postavljanje privremenog objekta.

Uz kontinuirane aktivnosti na tekućem, redovnom, održavanju regionalnog vodovodnog sistema (RVS), stručne službe Regionalnog vodovoda su u prvoj polovini 2022. godine planiranom dinamikom sprovele sve predviđene aktivnosti na pripremi RVS za maksimalni režim rada u toku ljetnje turističke sezone 2022. godine, a otpočeli smo i nekoliko planiranih projekata na prevazilaženju posljedica pada izdašnosti izvorišta Bolje Sestre i ispitivanju mogućnosti za dobijanje dodatnih količina vode iz neposrednog okruženja vodozahvata, izjavio je Josip Đurašković, izvršni direktor ovog Društva.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je Komunalnoj policiji i inspekciji da je u Bečićima postavljen privremeni objekat za prodaju sladoleda mimo odobrenja.

Svjetski Dan okeana i mora simbolično je odabran za dodjelu ovog prestižnog ekološkog obilježja za 38 plaža i jednu marinu u Crnoj Gori u jubilarnoj 35.godini postojanja.

Kreativna Evropa odobrila projekat „Enabled Theatre“ („Osposobljeno pozorište“).

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva organizovao je Seminar za trenere i sportske pedagoge na temu “Selekcija u sportu” koji je održan u velikoj sali upravne zgrade Opštine.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve, započeo je radove na rekonstrukciji arheološkog lokaliteta Antičke nekropole.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva sve zainteresovane trenere i sportske pedagoge na pohađanje seminara pod nazivom „Nova znanja i vještine u primjeni sportskog treninga“, koji će danas od 10 do 13 časova biti održan u skupštinskoj sali Opštine Budva.

U Drugoj  osnovnoj  školi uručene su diplome Luča za 19 djaka koji su devetogodišnje školovanje završili sa odličnim uspjehom iz svih predmeta. Na svečanosti organizovanoj u holu škole o uspjehu djaka govorila je direktorka Nataša Radonić koja im je poželjela uspjeh u daljem školovanju.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) u sklopu projekta "Endemic pathway – Put endema" skraćeno „ePATH“, koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020, organizovalo je drugi ciklus trodnevnih Radionica za endemske vrste i prirodno nasleđe u posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”, u periodu od 31. maja do 2. juna.

Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode za kupanje na crnogorskom primorju u sezoni 2022. godine, koji realizuje Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, u potpunosti je usklađen sa Pravilnikom o načinu i rokovima za sprovođenje mjera obezbjeđivanja očuvanja, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode za kupanje (“Službeni list Crne Gore”, br. 028/19), kao i sa odredbama EU Direktive o kvalitetu vode za kupanje.

Komunalno preduzeće nastavilo je uredjenje i češćenje djelova budvanske opštine.

Prva Plava zastavica u Crnoj Gori za 2022. godinu biće podignuta simbolično na Dan okeana i mora u srijedu 8. juna, na kupalištu “MCM” na Velikoj ulcinjskoj plaži u 10.30 sati. Tom prilikom biće objavljeni svi dobitnici ovog ekskluzivnog svjetskog eko-obilježja u našoj zemlji u jubilarnoj 35. godini postojanja.

Zbog planiranih radova na mreži, danas će, kako su saopštili iz CEDIS-a  bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 08 do 15 sati: Gradilište hotela "AS" u Perazića dolu.

Dobrovoljni davaoci krvi sa sjevera Crne Gore neprikosnoveni su dobitnici nagradne igre Nacionalne turističke organizacije i Zavoda za transfuziju krvi koja se organizuje jednom mjesečno.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva, poziva sve zainteresovane trenere i sportske pedagoge na pohađanje seminara pod nazivom „Nova znanja i vještine u primjeni sportskog treninga“, koji će se održati u utorak, 7. juna, od 10.00h do 13.00h, u Skupštinskoj sali Opštine Budva.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve, započeo je radove na rekonstrukciji arheološkog lokaliteta Antičke nekropole.

Danas je završena akcija zaprašivanja muva i komaraca na lokaciji Paštrovske gore. To je saopšteno iz Radne jedinice “ Azil” Komunalnog preduzeća Budva.

Hotelska grupa Budvanska rivijera juče je u Turističkom naselju Slovenska plaža ugostila djecu i roditelje škole “1. jun” iz Podgorice.

Obavještavamo sve obveznike Turističke organizacije opštine Budva da prilikom uplate taksi koriste sledeće uplatne račune:

Radovi na izgradnji fontane na novom kružnom toku na gradskoj zaobilaznici privode se kraju. Radnici komunalnog preduzeća juče su nasipali zemlju na kružnom platou, a slijedi i hortikulturno oplemenjavanje.

Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove obavještavaju da sjutra počinju redovne aktivnosti na obilježavanju autobuskih i taksi stajališta na teritoriji opštine Budva.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 02. juna, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Obavještavaju se gradjani da Sekretarijat za komunalno stambene poslove dana 01.06.2022 godine počinje sa redovnim aktivnostima na obilježavanju autobuskih i taksi stajališta na teritoriji opštine.

U susret požarnoj sezoni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović potpisuju Naredbu o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara koja je juče stupila na smagu.

Radnici sadnih jedinica “ Čistoća” i “ Zelenilo” Komunalnog preduzeća imali su pune ruke posla.

Danas se na Sajmu EU projekata koji je održan u Podgorici predstavila i Opština Budva. Sajam je organizovala Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova.

Sa ciljem da se Beograđanima, njihovim gostima i građanima cijele Srbije približi aktuelna turistička ponuda Budve, na Sava promenadi (Beograd na vodi) TO Budva otvorila je svoj turističko-informativni biro.

Na zajedničkom sastanku koji je održan između predstavnika Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Uprave za inspekcijske poslove i Sektora za zaštitu životne sredine Opštine Budva ukazano je na brojne probleme sa kojima se ove institucije susreću na terenu, ali i spremnost da se zajedničkim djelovanjem spriječi devastacija prostora.

„Divno je što ste nas posjetili i donijeli duh Mediterna u naš grad“, jedna je u nizu izjava posjetilaca sa promotivnih događaja koji su proteklih dana održani na Zlatiboru, Kraljevu, Kragujevcu i Nišu, gdje je Turistička organizacija Budva sa kolegama iz drugih primorskih gradova promovisala bogatu turistička ponuda Budve i Crne Gore.

Ispred Uprave za inspekcijske poslove sastancima su prisustvovale v.d. direktorice Ana Vujošević kao i pomoćnica direktora Višnja Orban.

Sinoć je u organizaciji Narodne biblioteke Budve održano 44. Opštinsko takmičenje recitatora na kojem su učestvovala 24 recitatora iz tri osnovne škole OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, “Druge osnovne škole” i OŠ “Mirko Srzentić” iz Petrovca, kao i JU SMŠ “Danilo Kiš”.

Poznata influenserka i bivša Miss Slovenije Sanja Grohar sa svojom porodicom boravi u Crnoj Gori, gdje uživa u prirodnim i kulturnim ljepotama naše destinacije.

U vremenu u kojem većina pojedinaca, organizacija, brendova, komunicira na društvenim mrežama, poznavanje i osmišljavanje dobrog nastupa na ovim platformama postaje jedno novo, veoma traženo zanimanje.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 26. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za april 2022. godine iznosila je 732,5 eura.To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Sekretarijat za društvene djelatnosti u saradnji sa Kancelarijom za EU integracije i saradnju poziva sve zainteresovane građane Budve da se prijave za malu školu kripto valuta i uvoda u pojmove block - chain tehnologija "BUDVA GOES CRYPTO", koja će biti održana u subutu, 28. maja u Akademiji znanja sa početkom u 10 časova.

Druga obuka za kandidate za spasioce na vodi biće održana u periodu od 24. do 30. maja u Domu solidarnosti Crvenog krsta Crne Gore u Sutomoru.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom  je sprovelo akciju uređenja parkinga u Sutomoru, površine oko 2500 kvadrata.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg likovnog konkursa „Plan za letovanje“, na koji je stiglo preko hiljadu likovnih radova djece iz cijele Srbije, a nagrađeno preko dvadeset učenika, Turistička organizacija opštine Budva i Dečji kulturni centar Beograd odlučili su da i ove godine obraduju i nagrade mlade likovne stvaraoce osnovnoškolskog uzrasta.

JU Narodna biblioteka Budve organizuje 44.Opštinsko takmičenje recitatora u srijedu, 25. maja sa početkom u 18h u amfiteatru Akademije znanja.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u sklopu sanacija obalne infrastukture rekonstruisalo pješačku stazu do plaže Mogren.

Javno preduzeće “Morsko dobro” je sprovelo akciju čišćenja kanala između ugostiteljskih objekata "Vile Manojlović" i "Zelenog Gaja",u opštini Budva.

URA Budva sa svojim članicama i članovima je kao čestitku građanima Budve i Crne Gore povodom proslave 21.maja Dana nezavisnosti Crne Gore organizovala akciju pod nazivom "URA Budva za sve građanke i građane Crne Gore".

Podsjećamo sve privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, da u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini ne mogu obavljati djelatnost tokom državnog praznika „21.maj – Dan nezavisnosti“ koji obuhvata subotu, nedelju i ponedeljak, odnosno 21. 22. i 23. maj. To se navodi u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove i dodaje:

Zbog planiranih radova na mreži, danas će, kako je najavljeno iz CEDIS- a, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Gradski Vodovod ponovo je pozvao sve dužnike da u najkraćem roku izmire zaostale račune za vodu da ne bi bili utuženi.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je javni poziv za davanje u zakup plutajućih privremenih objekata u skladu sa Izmjenama i dopunama programa privremenih objekata u zoni morskog dobra u opštini Budva za 2019-2023. godinu na sljedećim lokacijama:

Zbog planiranih radova na mreži bez napajanja električnom energijom će nekoliko djelova opštine, najavljeno je iz CEDIS- a.

Prema metodologiji istraživanja „Cijene stanova u novogradnji“, u obračun prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predsjednik Opštine Marko Carević donio je odluku o neradnim danima u organima lokalne uprave i samouprave povodom državnog praznika Dana nezavisnosti. Neradni dani su subota, nedjelja i ponedjeljak.

Privode se kraju radovi na sanaciji obalnog zida i ponte u Bijeloj

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 19. maja, bez napajanja električnom energijom će nekoliko djelova opštine, najavljeno je iz CEDIS- a.

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u aprilu 2022. godine u odnosu na mart 2022. godine u prosjeku su više za 1,9%. Potrošačke cijene u aprilu 2022. u odnosu na isti mjesec prethodne godine, u prosjeku su više za 11,2%. Ovo se navodi u izvještaju MONSTAT-a.

Akciju Radne jedinice “Čistoća” Komunalnog preduzeća juče je obilježilo detaljno pranje svih betonskih kanti za otpatke, farbanje fasadeksom i postavljanje najlonskih džakova.

Morsko dobro nastavlja sa sanacijama duž crnogorake obale. Iz ovog Javnog preduzeća saopštavaju da su u toku radovi na obalnom zidu u neposrednoj blizini Zavale.

Obavještavaju se gradjani da Sekretarijat za komunalno stambene poslove danas počinje sa redovnim aktivnostima na obilježavanju horizontalne signalizacije na teritoriji opštine.

Obavještavaju se građani da uklone vozila sa saobraćajnice u XX ulici od 17.05 do 24.05.2022. godine radi sanacije klizišta i nesmetanog prolaska mehanizacije, a sve u skladu sa zapisnikom komunalne inspekcije br. 09-714/22-44/ 1 od 18.03.2022. godine.

Kolektiv RK Budvanska Rivijera zajedno sa svojim navijačima i ljudima velikog srca prikupili su na rukometnoj utakmici između RK Budvanska rivijera - RK Mornar 100,60 eura za porodicu Dijane Gojković.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je Komunalnoj inspekciji i policiji Opštine Budva da je došlo do incidenta- more je zamućeno na Slovenskoj plaži ispumpavanhem mulja sa obližnjeg gradilišta u atmosferski kanal nakon čega je završio u kore. Sačinjena je službena zabilješka.

Zbog planiranih radova na mreži, danas će bez  bez napajanja električnom energijom će ostati u terminu od 8 do 15 sati ulica Ive Lole Ribara / Stambene zgrade Ivanovići.

Na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja nagrađena je i Narodna biblioteka Budve Posebnim priznanjem za vizuelno oblikovanje prostora Sajma izložbom "Budva živi istoriju". Ovu izložbu su priredile Gordana Ljubanović i Maja Simonović, zaposlene u JU Narodna biblioteka Budve.

Komunalno preduzeće upozorilo je da je paljenje kontejnera nezakonito i opasno.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar Kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović odobrio je plan interesorne vježbe “Jadran 22” i održao radni sastanak sa predstavnicima resora koji su uključeni u organizaciju događaja, čime je današnji dan zvanično i započet.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je Komunalnoj policiji i inspekciji da je na šetalištu u Budvi i Bečićima postavljeni privremeni objekti za prodaju suvenira , a za koje nisu izdata odobrenja.

Prevoz putnika u prvom kvartalu 2022. ,kako navode iz Uprave za statistiku,  u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi rast u željezničkom za 85,3%, drumskom za 47,1%, lokalnom drumskom za 3,6%, prevozu putnika na aerodromima 159,0%.

U Budvi je danas otvorena trodnevna konferencija IFATSEA ERM koja okuplja predstavnike vazduhoplovno-tehničkog osoblja za bezbjednost vazdušne plovidbe iz cijele Evrope.

Na zahtjev Mjesne zajednice “Stari grad” Komunalno preduzeće je uredilo dio trga na Brijegu od Budve, ispred takozvane plaže Ričardova glava.

U sklopu 21 kola rukometne lige Crne Gore Rukometni klub Budvanska rivijera će se u petak 13 aprila na svom terenu sastati sa ekipom RK Mornar sa početkom u 17 časova.

Saglasno redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrolu na području opštine Tivat, lokacija Krašići i sačinila Službenu zabilješku.

Predstavnici Unije srednjoškolaca Crne Gore uručili su juče zahvalnicu Opštini Budva za učešće u projektu „Akcioni dan 2022“, koji se organizuje uz podršku SHL (Schuler Helfen Leben) fondacije iz Berlina.

8. humanitarni swimming maraton Open water biće održan polovinom jula. To su saopštili organizatori.

”Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine dali učešće i doprinos u projektu ”Akcioni dan“ koju petu godinu za redom sprovodi Unija srednjoškolaca Crne Gore, čijom prilikom smo u prostorijama Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ugostili naše drage srednjoškolce iz Budve”, saopšteno je iz JP “ Morsko dobro”.

Povodom informacije da je vodoizvorište Bolje Sestre, kojim upravlja Regionalni vodovod Crnogorsko primorje doo, ostalo bez nadzora prilikom incidenta sa polomljenom termalnom kamerom Nacionalnih parkova Crne Gore, osjećamo obavezu da, u cilju ispravnog informisanja javnosti, pojasnimo da onesposobljavanje ove kamere ne ugrožava zaštitu i nadzor vodoizvorišta sa koga se snabdijeva vodom pet opština Crnogorskog primorja.

Prekjuče je održano finalno takmičenje na olimpijadi znanja iz ekonomije, biznisa i finansija na Univerzitetu "Mediteran", u Podgorici.

Udruženje ugostitelja Budve i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “ Radivoje Pima” organizuju danas veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti organizovana od 8 do 14 časova na prvom spratu šoping centra TQ Plaza.

Ugroženost vodoizvorišta Bolje Sestre dovodi u pitanje održivost Regionalnog vodovodnog sistema, realizaciju svih započetih i novih razvojnih projekata i predstavlja ozbiljnu prijetnju daljem razvoju turizma kao vodeće privredne grane u Crnoj Gori.

Nakon isteka roka za prijavu na  ReLOaD Konkurs u Klasteru Coastal Mates (opštine Kotor, Tivat, Budva i Herceg Novi) i administrativne provjere izvršene od strane ReLOaD Komisije, koja se sastala 28-29. aprila 2022. godine, sastavljena je lista organizacija i projekata kojima nedostaje dio projektne dokumentacije ili nijesu usaglašeni sa osnovnim ReLOaD principima i pravilima i po mišljenju Komisije.

Promet robe u trgovini na malo u prvom kvartalu 2022. godine u odnosu na prvi kvartal 2021. godine veći je za 30,0% u tekućim i 19,3% u stalnim cijenama- saopšteno je iz Uprave za statistiku.

Nakon dobrovoljnog davaoca krvi iz Plužina koji je prošlog mjeseca osvojio luksuzan aranžman za dvoje na crnogorskom primorju, ovoga mjeseca na put će ići davalac iz Podgorice.

Udruženje ugostitelja Budve i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “ Radivoje Pima” organizuju u subotu 7. maja veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi.

U okviru redovnih aktivnosti, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrola područja opštine Ulcinj, lokacija Borova Šuma i sačinila Službene zabilješke.

Prosječna zarada (bruto) u martu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 868 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 704 eura. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Obavještavamo sve građane da će tokom predstojećih praznika biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa nekim od naših dežurnih tržišnih inspektora kako bi prijavili eventualna kršenja zakonskih propisa. To je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove.

Turistička organizacija opštine Budva i ovogodišnji Dan planete Zemlje obilježava lijepim, ekološkim aktivnostima, sadnjom stabala masline u zoni tvrđave Mogren i Starog grada. Zbog loših vremenskih uslova prethodne nedjelje, aktivnosti su pomjerene i realizovane u petak, 29. aprila.

Delegacija Opštine Kamnik (Slovenija), u sastavu Mateja Slapara, predsjednika Opštine Kamnik i Luke Svetca, direktora Zavoda za turizam i sport Opštine Kamnik, boravila je u neformalnoj posjeti Turističkoj organizaciji opštine Budva u petak, 29. aprila.

Komunalno preduzeće intezivno sprovodi akciju uredjenja grada.

Odbor povjerenika, njih pet, danas će održati drugu sjednicu, na čijem dnevnom redu su predlozi odluka o budžetu, planu investicija i programu uređenja grada za ovu godinu.

Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno – obrazovim ustanova i drugim objektima.

Predsjednica budvanskog Odbora povjerenika Sonja Vukićević zakazala je za petak sjednicu na čijem će dnevnom redu biti ključni dokumenti za deblokadu opštinske administracije.

Odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova, a u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima u susret turističkoj sezoni, predstojećim izborima za odbornike, te usljed povećanog broja zahtjeva, u područnim jedinicama i filijalama za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP-a u primorskim gradovima radno vrijeme će biti produženo.

Eurosuper 98 i Eurosuoer 95 od danas su skuplji za po tri centa, pa cijena za litar iznosi 1,77, odnosno 1, 73 eura, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ministarstvo kapitalnih investicija pokrenulo je ove sedmice novu kampanju pod sloganom: “Prijavi korupciju, nema nedodirljivih”.

Zbog pada izdašnosti izvorišta Bolje sestre, ne može se garantovati zadovoljenje svih potreba za vodom u toku ljetnje sezone 2022. godine, upozorio je predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić.

Opština Budva zaključila je ugovor sa kotorskom firmom “Monte verde” kojoj je povjerila uredjenje novog parka kog Stednje mješovite škole “ Danilo Kiš”.

U skladu sa redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj morskog dobra, izvršila je kontrolu područja opštine Tivat, lokacija Seljanovo i sačinila Službenu zabilješku.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine u odnosu na prvi kvartal 2021. godine bilježe rast od 6,0%. To je saopšteno iz MONSTAT- a.

Zbog planiranih radova na mreži,danas će, kako su saopštili iz CEDIS- a, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Ministartsvo kapitalnih investicija obavještava građane da sve informacije o prohodnosti puteva, meterološkim uslovima značajnim za odvijanje saobraćaja, o obavezi upotrebe zimske opreme, obustave saobraćaja na mjestima gdje se vrši rekonstrukcija ili izvode drugi radovi, cijeni goriva, cijeni putarine, međunarodnim vozačkim dozvolama kao i stanju saobraćaja na graničnim prelazima, mogu dobiti kod Auto-moto saveza Crne Gore, sa kojim Ministrarstvo kapitalnih investicija ima zaključen Ugovor za pružanje predmetnih usluga.

Zbog planiranih radova na mreži, u ponedeljak 25. aprila, kako je saopšteno iz CEDIS-a, bez napajanja električnom energijom će ostati:

U susret Danu planete Zemlje, Hotelska grupa Budvanska rivijera juče je zajedno sa JUSMŠ Danilo Kiš i JP Morsko dobro Crne Gore organizovala izložbu radova srednjoškolaca, predavanje Nemanje Malovrazića na temu zaštićenih područja u  Crnoj Gori uz emitovanje filma „Budvanska Tunja“, nakon čega su učenici sa radnicima zelenila HG Budvanska rivijera zasadili drvo limuna u atrijumu TN Slovenska plaža.

Univerzitet Crne Gore i Opština Budva definisali su saradnju potpisivanjem Memoranduma koji ima za cilj podsticanje zajedničkih aktivnosti i razmjenu informacija u kontekstu BLUEMED Plus projekta koji vrednuje podmorsko kulturno nasljeđe Mediterana.

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika turističko-informativni biroi na teritoriji našeg grada raditi po sledećem rasporedu:

Isplata podrške Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede svim poljoprivrednim proizvođačima kroz vaučere u iznosu od 200 eura kreće od danas.

Turistička organizacija opštine Budva realizovala je projekat označavanja ruralnog područja sredstvima vizuelne komunikacije na teritoriji Maina i Pobora, uz označavanje Velje masline u Ivanovićima.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za mart 2022. godine iznosila je 715,5 eura. To je saopšteno iz Uprave za statistiku.

Radnici Radne jedinice “Čistoća” Komunalnog preduzeća zajedno sa našim sugrađanima, a u susret Danu planete Zemlje (22. aprila), očistili su dio Slovenske plaže.

Crveni krst Crne Gore poziva spasioce na vodi da se prijave za narednu provjeru sposobnosti za ovjeru licenci spasilaca na vodi.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i u ovoj godini nastavio je sa praksom doniranja zarade porodicima i pojedincima koji su u teškoj životnoj situaciji pa je martovsku platu donirao sugrađanki kojoj je novac bio potreban za nastavak liječenja.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je odluku o neradnim danima organa lokalne uprave i samouprave za vrijeme vjerskih praznika.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za izgradnju pristaništa Sveti Toma.

Prvi davalac trombocita uz pomoć separatora krvnih ćelija u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore je dvadesetpetogodišnji Zoran Vujačić iz Podgorice.

“Ja sam dobrovoljni davalac od 18. godine. Ovo mi je petnaesti put da dobrovoljno dajem krv. Radostan sam što sam u prilici od danas da doniram trombocite jer naše malo nekome puno znači. Ova procedura je bezbolna, osjećam se sasvim dobro”, izjavio je Vujačić.

Na poziv Regionalnog predstavništva HOUT, direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Josip Đurašković, je, zajedno sa ostalim članovima delegacije iz Crne Gore, bio gost i učesnik radne posjete fabrici vode HOUT u francuskom gradu Sen-Mijelu, u periodu od 11-14. aprila 2022. godine.

Kontrolori Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom obavijestili su Komunalnu policiju i inspekciju da izadju na lice mjesta i provjere ko je izdao dozvolu za gradnju drvene konstrukcije na šetalištu kod hotela Park. To je Primorskim novinama rečeno u ovom javnom preduzeću.

Na sajtu Vodovod Budva , omogućeno je da pored provjere zaduzenja racuna za vodu, potrošači mogu izvršiti i uplatu platnom karticom a sve u cilju olakšavanja načina plaćanja. To je Primorskim novinama rečeno u gradskom Vodovodu.

U organizaciji Opštine Budva i Evropske komisije 11. i 12. aprila 2022. godine u Budvi je održana TAIEX radionica o upravljanju otpadnom plastikom i smanjenju uticaja na zagađenje mora.

Saglasno redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj zone morskog dobra je izvršila kontrolu terena na području opštine Kotor, lokacija Dobrota i sačinila Službenu zabilješku.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “ Radivoje Pima” i kompanija “ Megapromet” uspješno su u subotu organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “ Prijatelj humanosti”.

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu 2022. godine u odnosu na februar 2022. godine u prosjeku su više za 3,4%. To navode iz MONSTAT-a.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore apeluje na sve zakupce plaža i kupališta u zoni  morskog dobra, ali i na nadležne opštinske komunalne službe da u što kraćem roku pristupe čišćenju i uređenju zone morskog dobra, kako bi spremno dočekali goste koji već u predsezonskom periodu posjećuju našu obalu.

Uprava policije je, u saradnji sa dugogodišnjim partnerima u oblasti prevencije u drumskom saobraćaju Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore i Mašinskim fakultetom, realizovala kampanju pod nazivom „Stop za neregistrovana vozila“.

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj izdao je urbanističko tehničke uslove Sekretarijatu za investicije za izradu tehničke dokumentacije za gradnju dvije pješačke saobraćajnice i pješački most.

Saglasno redovnim aktivnostima, Služba za kontrolu i održivi razvoj morskog dobra izvršila je kontrolu područja opštine Budva, lokacija Jaz i sačinila Službenu zabilješku broj: 0103-261/2 od 22.03.2022. godine.

Povodom vjerskog praznika Uskrsa, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti, Ministarstvo ekonomskog razvoja, daje saopštenje za javnost:

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore poziva sve zakupce/korisnike kupališta i privremenih objekata na teritoriji opštine Budva da u narednih 10 dana pristupe zaključenju Ankesa ugovora za tekuću 2022. godinu, a sve u cilju blagovremene pripreme predstojeće turističke sezone koja zvanično počinje 1. maja.

U cilju spriječavanja širenja i suzbijanja bolesti avijarne influence – ptičjeg gripa, obavezna je prijava svakog slučaja uginuća divljih ptica na prirodnim staništima i vodenim površinama, kao i prijava povećanog uginuća ili znakova bolesti kod živine i ptica na gazdinstvu, najbližoj veterinarskoj ambulanti ili veterinarskom inspektoru.

Od danas u narednih 14 dana biće jeftinije sve vrste goriva. Eurosuper 98 biće jeftiniji za jedan cent i litar će iznositi 1, 74 eura. Eurosuper 95 takođe je jeftiniji jedan cent, pa će u narednih 14 dana biti 1, 70 eura po litru.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani predstavio je godišnje rezultate rada Uprave za inspekcijske poslove. Izvještaj prenosimo u cjelosti:

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva, u čijoj nadležnosti je održavanje spomenika i spomen–obilježja, rekonstruisao je pet najugroženijih spomenika na teritoriji opštine Budva, za šta je izvojeno 7.400,00 EUR.

Opština Budva zaključila je ugovor sa podgoričkom firmom "Aqua engineering", kojoj je povjerila projektovanje, sanaciju vodovodne, fekalne i elektroenergetske infrastrukture u Starom gradu.

Odbor povjerenika danas će zasijedati, a na dnevnom redu je predlog Poslovnika o radu , kao i izbor predsjednika Odbora.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva, Nemanja Kuljača, i direktorka Turističke organizacije grada Banja Luka, Dragana Vukliš, u okviru prvog dana 2. Međunarodnog sajma turizma u Banja Luci, potpisali su Sporazum o saradnji dvije turističke organizacije.

U prvih tri mjeseca ove godine Služba za naplatu naknade za komunalno opremanje gradjevinskog zemljišta zaključila je svega pet ugovora sa gradjevinarima.

Stručni kapaciteti Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija biće na raspolaganju organima lokalne samouprave, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnog i zakonitog rada tih organa u periodu do konstituisanja nove Skupštine Opštine.

Istraživački arheološki tim Polimskog muzeja u četvrtak, 7. aprila, započinje arheološka istraživanja i snimanja na lokalitetu tvrđave Mogren. Radovima rukovodi čuveni crnogorski arheolog, Predrag Lutovac, koji naglašava značaj arheoloških istraživanja ovog lokaliteta gdje je, prema njegovim riječima, moguće očekivati pokretni arheološki materijal.

Dom zdravlja Budva u saradnji sa Odbojkaškim klubom Budva je obilježio Svjetski dan zdravlja 7. April.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prijavilo je budvanskoj Komunalnoj policiji i inspekciji betoniranje u Pržnu, koje se izvodi mimo odobrenja.

Opština Budva raspisala je juče  javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova koji će sanirati odron u XX ulici.

Radnici Radne jedinice “Zelenilo” Komunalnog preduzeća nadtavili su proljećnu rekonstrukciju gradskih parkova.

Prvi dobitnik nagradne igre Nacionalne turističke organizacije koja podrazumijeva vikend aranžman na Primorju za dvije osobe na bazi polupansiona je dobrovoljni davalac krvi iz Plužina. On/a je to osvojila nasumičnim izvlačenjem u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore gdje je u martu dobrovoljno dao/la krv.

Odbor direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera” AD Budva (Društvo) na XIV sjednici, održanoj 06.04.2022. godine, donio je odluku o davanju saglasnosti na tekst Nacrta ugovora o regulisanju pravnih odnosa Društva i „Euromix Trade“ DOO u cilju rješavanja višegodišnjeg poslovnog odnosa.

Opštinsko preduzeće “ Otpadne vode” saopštilo je da je postrojenje za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica tokom prošle godine preradom otoadnih voda obradilo ukupno 2910 tona kanalizacionog mulja, koji je odvezen u Albaniju. Primorske novine objavljuju detaljan godišnji izvještaj.

Radnici Radne jedinice “ Zelenilo” Komunalnog preduzeća juče su uredili travnjak u parku ispred vrtića, malom parku i parku prema Starom gradu.

Ukupan broj nezaposlenih u Crnoj Gori na dan 31. mart iznosi 53. 409, saopštio je Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Fond za inovacije Crne Gore počinje sa aktivnostima finansiranja inovacija kroz dodjelu bespovratnih grantova za inovacione vaučere, vrijednosti do 8.000 EUR. Javni poziv za dodjelu inovacionih vaučera objavljen je na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me) i biće otvoren do utroška opredijeljenih sredstava, a ukupan budžet za ovaj program podrške iznosi 100.000 EUR.

Odbor povjerenika danas će održati prvi sastanak, koji će biti, kako je potvrdjeno Primorskim novinama u prostorijama Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Radovi na rekonstrukciji Solunske ulice intezivirani su. U toku je iskopavanje i postvaljanje instalcija.

Mnistarka zdravlja  Jelena Borovinić Bojović  obišla je juče Dom zdravlja u Budvi da bi se uvjerila kako teku pripreme za predstojeću turističku sezonu.

Postrojenje za tretman otpadnih voda kojim upravlja preduzeće “ Otpadne vode” tokom prošle godine pretafilo je ukupno 4.430.474 kubika vode. To se navodi u godišnjem izvještaju koji detaljno objavljujemo u Primorske novine.

Radna jedinica “Čistoća” Komunalnog preduzeća  obavještava javnost da su dani kojima možete odložiti  kabasti otpad i staro pokućstvo, na kontejnerskim stanicama, utorak i četvrtak.

Na budvanskom zatvorenom bazenu “ Dragan Trifunović” završena je peta provjera spodobnosti spasilaca na vodi koju organizuje Crveni krst Crne Gore.

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 1.aprila, bez napajanja električnom energijom će ostati dio naselja Buljarica (Krš Midžora). Struje neće biti u terminu od 8 do 14 časova, najavio je CEDIS.

Paralelno sa European Maritime Day konferencijom koja će biti održana u Raveni od 19 do 20.maja, u cijeloj Evropi će se obilježiti European maritime day in my country od aprila do oktobra ove godine.

Nevladina organizacija „Građanski glas Crne Gore“ iz Budve realizovala je projekat „Grad beba – Budva, naš grad za bebe i mame“ koji je podržan i finansiran od strane Opštine Budva na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu.

Radnici Radne jedinice “ Zelenilo” Komunalnog preduzeća ozelenili su danas dvorište zgrade u ulici 13. Jul, u centru grada.

Radnici Komunalnog preduzeća jutros su gasili zapaljeni kontejneru pored magistrale u Buljarici.

Postrojenje za tretman otpadnih voda u bečićkom naselju Vještica , kojim gazduje preduzeće Otpadne bode, tokom prethodnih sedam dana preradilo je ukupno 75.800 kubika vode. To je saopšteno Primorskim novinama. Kako je naglašeno u ovom periodu obradjeno je ukupno 585 kubika mulja.

Opština Budva zaključila je ugovor sa podgoričkom kompanijom Ramel koja je prvorangirana na tenderu za izbor najpovoljnijeg ponudjača za postavljanje javne radvjete na budućoj uredjenoj parkovskoj površini ispred JU SMŠ “ Danilo Kiš”.

Ministarstvo kapitalnih investicija objavilo je da od ponoći važe sledeće cijene naftnih derivata:

U organizaciji Udruženja profesora filozofije Crne Gore u subotu je u podgoričkoj gimnaziji "Slobodan Škerović" održano Državno takmičenje iz filozofije, ujedno i kvalifikaciono za Filozofijadu u Portugaliji.

KONKURS NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA U SKLOPU REGIONALNOG PROGRAMA LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU 
(ReLOaD2)

Menadžment budvanskog Komunalnog preduzeća donijelo je odluku da svim domaćim proizvođačima omogući besplatne tezge na tržnici kod Autobuske stanice.

Crveni krat Crne Gore organizovao je na zatvorenom bazenu u Budvi provjeru za ovjeru licence za spasioce na vodi.

Ekipe CEDIS-a, posljednjih dana, suočavaju se sa novim problemom koji im otežava, ionako težak posao u održavanju elektrodistributivne mreže Crne Gore.

Sat za planetu Zemlju je globalni pokret koji organizuje Svjetski fond za prirodu (WWF). Događaj se održava svake posljednje subote marta, podstičući pojedince, zajednice i preduzeća da ugase električnu rasvjetu koja nije neophodna, na jedan sat, kao simbol posvećenosti planeti.

Budvanska kompanija Megapromet , vladnik lanca supermarketa objavila je konkurs za prijem velikog broja radnika u svojim trgovačkim objektima.

Radnici Radne jedinice “ Čistoća” Komunalnog preduzeća reagovali su nakon prijave gradjana i uklonili gomile smeća, šuta i raznog otpada, koje je neko deponovao nedaleko od kompleksa Dukley gardens na Zavali.

Vlada Crne Gore usvojila je dodatno liberalizovane mjere koje će biti na snazi do 8. aprila.

Predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović saopštio je da će to preduzeće ukoliko opštine Herceg Novi i Tivat nijesu u mogućnosti da preuzme trajektnu liniju Kamenari Lepetani.

Projekat 'Budi dobar komšija – pokupi za svojim ljubimcem' koji je finansiran od strane Opštine Budva preko javnog poziva za finansiranje NVO, a o čemu je javnost i ranije bila upoznata, postiže određene rezultate ali još uvijek nedovoljno zadovoljavajuće.

Predstavnici Ministarstva zdravlja prezentovali su međunarodni projekat DigNEST - DIGITALNO PREDUZETNIČKO GNIJEZDO I INDUSTRIJA 4.0 U CRNOJ GORI, menađžmentu i zaposlenima Doma zdravlja Budva, 23.03.2022. godine.

Komunalno preduzeće objavilo je fotografije deponije na brdu iznad Poštanskih zgrada u naselju Babin Do.

Povodom obilježavanja 22. marta, svjetskog Dana voda, izvorište i postrojenje za proizvodnju vode ,,Bolje Sestre“ je posjetila grupa đaka iz osnovnih škola koje gravitiraju ovom području, za koje su zaposleni u Regionalnom vodovodu organizovali edukativni čas.

Radnici Komunalnog preduzeća završili su sedmodnevnu veliku akciju čišćenja korita rječice u Petrovcu (između marketa "Voli" i Pošte).

Zbog planiranih radova na mreži, kako e saopšteno iz CEDIS-a, danas će od 9 do 14 časova bez napajanja električnom energijom ostati dio naselja Markovići u blizini škole.

Proteklog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba smrtno stradala kao pješak, dok je jedna zadobilo teške tjelesne povrede, a sedam osoba je zadobilo lake tjelesne povrede.

Kako navode iz MONSTAT-a ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za februar 2022. godine iznosila je 693,7 eura.

Crna Gora se trenutno nalazi u kategoriji zemalja koje bilježe najmanji broj novooboljelih od korona virusa na dnevnom nivou. Ipak, u zemljama Zapadne Evrope opet se primjećuje porast novih slučajeva,
što je, kako poručuje ministarka zdravlja, dr Jelena Borovinić Bojović još jedan od razloga zbog kojih moramo da budemo dodatno oprezni, da brinemo o svom i o zdravlju svojih najbližih.