„Zadovoljstvo je da Vam predstavimo projekat „Putevima tradicije: studija suhozida na Jegorovom putu“, koji realizuje Opština Budva u saradnji sa manastirom Praskvica iz Svetog Stefana i NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, već tradicionalno ovaj datum obilježava u saradnji sa nevladinim sektorom.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da prisustvuju besplatnoj radionici o motivaciji za dobrovoljno davanje krvi.

Benzin je od ponoći poskupio dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Nizom aktivnosti, učenici i nastavnici JU SMŠ "Danilo Kiš" Budva su započeli Eko nedjelju i obilježavanje Dana planete Zemlje.

Međunarodni dan planete Zemlje simbolilčno je obilježila Turistička organizacija opštine Budva ispred danas novootvorenog objekta u neposrednoj blizini tvrđave Mogren.

U neposrednoj blizini tvrđave Mogren, Turistička organizacija opštine Budva danas će otvoriti novi turističko-informativni biro i obilježiti Dan planete zemlje - 22. april, simboličnom sadnjom trešnji, poznatih kao „voće sreće", ispred novootvorenog info punkta i time podržati globalne ekološke akcije o važnosti zaštite životne sredine.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao upravljač zaštićenim područjima u zoni morskog dobra, objavljuje Javni poziv lokalnim udruženjima i NVO povodom formiranja Savjetodavnog tijela za Park prirode ,,Platamuni”.

JU SMŠ "Danilo Kiš" Budva je osvojila tri pehara na nedavno završenom takmičenju u kategorijama main dish chicken, main dish fish i restaurant dessert u kategoriji juniora (učesnici do 23 godine), što nas je učinilo pobjednicima ovog prestižnog događaja!

U neposrednoj blizini tvrđave Mogren, Turistička organizacija opštine Budva će u ponedjeljak otvoriti novi turističko-informativni biro i obilježiti Dan planete zemlje - 22. april, simboličnom sadnjom trešnji, poznatih kao „voće sreće", ispred novootvorenog info punkta i time podržati globalne ekološke akcije o važnosti zaštite životne sredine.

Delegacija HG Budvanska rivijera A.D. koju je predvodio Jovan Gregović, izvršni direktor, boravila je u Barseloni na poziv gospodina Jose Maria Costoma, predsednika kompanije Cinia.

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva i Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sprovode zajedničku akciju pod nazivom „Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici“. Uvedene su dodatne olakšice u postupku registracije smještaja i umanjen je iznos taksi sa 11 na ukupno 8 eura.

Poreska uprava Crne Gore će u saradnji sa Unijom poslodavaca i Privrednom komorom CG i ove godine, u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni, realizovati kampanju „Poreski karavan“.

Ukupni prihod Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom je u 2023. godini bio rekordan i iznosio 13,5 miliona eura; neto rezultat je u 2023. godini bio 2,34 miliona eura, ali taj profit, prema riječima izvršnog direktora ove državne firme, Mladena Mikijelja, ne odražava tekuće poslovanje, već je odraz konstantnog ulaganja u obalsku infrastrukturu.

Ukoliko imaš između 15 i 30 godina i živiš na području opštine Budva, imaš priliku da daš doprinos procesu izrade Lokalnog akcionog plana za mlade Opštine Budva za period 2025-2026. godine.

Cijene proizvoda i usluga lične potrošnje, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu u odnosu na februar ove godine u prosjeku su više za 0,5%.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva u saradnji sa firmom specijalizovanom za održivi razvoj turizma MariXperience d.o.o organizuje novu besplatnu radionicu iz održivog turizma sa temom Kineski turizam.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ispitni centar su obavili sve stručne, razvojne, organizacione, administrativne i druge poslove u vezi sa organizacijom i pripremom za realizaciju eksternih provjera znanja i ispita za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.

Centar za stručno obrazovanje će, u skladu sa svojim nadležnostima, održati III Državno takmičenje učenika srednjih škola iz Crne Gore iz oblasti Kuvarstva od 17. do 19. marta 2024. godine u hotelu „Slovenska plaža“, bazeni „Rondo II“ u Budvi.

Pogledajte kako izgleda dječje igralište kod Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša”. Otpad na sve strane iako postoji kanta za odlaganje smeća.

Danas su u Herceg Novom počeli radovi na rekonstrukciji dionice šetališta “Pet Danica”, od hotela “Plaža” do Meljina. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore su zajednički učestvovali na realizaciji ovog projekta, Agencija za izgradnju i razvoj je završila projektnu dokumentaciju, Javno preduzeće je raspisalo tende i odabralo najpovoljnijeg izvođača.

Povodom 160 godina postojanja Narodne Biblioteke Budve, juče je realizovan zapažen projekat, a koji je sa zadovoljstvom promotivno podržala i Turistička organizacija opštine Budva.

Platforma FinalFind besplatna za korišćenje do kraja 2025. godine za sve zainteresovane hotelijere, privatne izdavaoce, ugostitelje i one koji žele da usavrše svoju turističku djelatnost, zahvaljujući kompaniji "Amplitudo".

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 10 do 15 sati Bijele Poljane.

Ovogodišnji, XXXVIII festival „Grad teatar“ omeđiće četiri premijerna izvođenja sopstvenih produkcija i koprodukcija u pozorišnom dijelu programa. Njima ćemo zatvoriti širok krug od istraživanja novih pozorišnih formi i pronalaženja novih izraza u prezentovanju tradicije sve do obilježavanja važnog pozorišnog jubileja.

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva i Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sprovode zajedničku akciju pod nazivom „Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici“. Uvedene su dodatne olakšice u postupku registracije smještaja i umanjen je iznos taksi sa 11 na ukupno 8 eura.

Uprava za inspekcijske poslove, konkretno Odsjek za turističku inspekciju bilježi zavidne rezultate od početka 2024. godine.

Nakon novinarke iz Belgije, juče je Budvu posjetio Florian Sanktjohanser, novinar prestižnog i jednog od najstarijih travel magazina u Njemačkoj “Merian”.

Akcija „Limitirane cijene“ u punom je jeku i obuhvata širok spektar proizvoda, a zahvaljujući zajedničkom naporu Vlade i privrede, građanima Crne Gore je u pojedinim lancima na raspolaganju i preko 600 artikala po sniženim cijenama.

Sve vrste goriva od danas su poskupile, saopštilo je Ministarstvo energetike i rudarstva.

Nagrađivana lifestile novinarka Anagela Dansby iz Brisela, posjetila je za vikend Budvu, u organizaciji TO Budva, a u potrazi za luksuznom turističkom pričom fokusiranoj na kulturi, gastronomiji i avanturama sa jedinstvenim iskustvima.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Budva poziva sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke starije dobi koji vole da se kreativno izražavaju, da se pridruže i učestvuju u radionici pisanja ,,MOJ NOVI LIST" koja se od prošlog mjeseca realizuje u saradnji sa diplomiranim dramaturgom Milošem Boretom.

Zbog kvara na cjevovodu u naselju Rezevići korisnici na lokacijama: Rijeka Rezevići Gornji i donji Katun, Krstac i Perazića do trenutno nemaju vodu.

Tokom prethodnog vikenda, od 5. do 8. aprila (petak, subota i nedjelja) na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 16 lica lake tjelesne povrede.

Izvršni direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelja uputio je čestitku povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma.

Dragi naši Budvani i Budvanke, pozivamo vas da se prijavite na najveće muzičko takmičenje namijenjeno za mlade.

Sud za prekršaje u Budvi je u periodu 01.januar - 25 mart 2024.godine imao ukupno u radu 251 predmet formiran po Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, od čega je u 2024-oj zaprimljeno njih 98.

Proteklog vikenda u hotelu Montenegro u Bečićima uspješno je održana prva Rotari Konvencija o mentalnom zdravlju u organizaciji Rotari kluba Budva, u saradnji sa Distriktom 2483. Konvencija je organizovana u skladu sa ciljevima ovogodišnje posvećenosti Rotari internacionala brizi o mentalnom zdravlju.

Zbog planiranih radova na mreži, kako je saopšteno iz CEDIS-a, danas će bez napajanja električnom energijom ostati:

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore podržalo manifestaciju "Prvi sajam promocije sjevera na moru 2024.", koja je organizovana u Budvi.

Turisti iz Albanije su značajni za turističku privredu CG, prevashodno jer su u pitanju cjelogodišnji gosti.

Promocija poljoprivrednih proizvoda, ručnih radinosti, domaće hrane, tradicionalnih zanata i turističkih potencijala sjevera Crne Gore održaće se sjutra, 6. aprila, na trgu ispred Starog grada.

Dom zdravlja Budva saopštio je da Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa domovima zdravlja, uključujući i Dom zdravlja Budva, nastavlja sa kampanjom vakcinacije protiv HPV infekcija. Ova važna kampanja trajat će do 21. aprila, a do sada je u Crnoj Gori dato preko 8.000 doza HPV vakcina.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Nacrt Izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Turistički kompleks Zavala", Opština Budva, s Programom održavanja javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana.

Danas sa početkom u 11 časova u hotelu „Montenegro“ u Bečićima otpočinje dvodnevna Rotari Konvencija o mentalnom zdravlju u organizaciji Rotari kluba Budva, u saradnji sa Distriktom 2483. Konvencija je organizovana u skladu sa ciljevima ovogodišnje posvećenosti Rotari internacionala brizi o mentalnom zdravlju.

Tvorci trenutno najpopularnije aplikacije za putovanja u svijetu GetYourGuide, nakon posjete, uvrstili su Budvu i Crnu Goru, kao destinaciju koju je vrijedno posjetiti i ukazali na atraktivnosti koje su njima privukle pažnju, kao preporuku svjetskim putnicima.

Turistička organizacija opštine Budva napravila je dvojezičnu, elektronsku verziju flajera "Where to go" koji obuhvata sva dešavanja kulturnog i zabavnog karaktera koja se tokom aprila održavaju u Budvi, ali i predloge i mogućnosti za sport i rekreaciju.

Predstava „Svet mogućnosti“, po tekstu i u režiji Harisa Pašovića, koprodukcija JU „Grad teatar“, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „East–West Centra“ iz Sarajeva i Plesnog centra „Tala“ iz Zagreba biće premijerno izvedena na sceni Srpskog narodnog pozorišta u subotu, 6. aprila u 19.30 č.

U Crvenom krstu Budva, u susret Svjetskom danu zdravlja, juče je održano edukutivno predavanje na temu "Moje zdravlje, moje pravo" koja je i slogan ovogodišnjeg obilježavanja ovog za sve nas značajnog datuma.

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju "Biseri" Budva u saradnji sa kompanijom Megapromet organizuje akciju u prodajnim objektima ovog lanca supermarketa.

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva i Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sprovode zajedničku akciju pod nazivom „Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici“. Uvedene su dodatne olakšice u postupku registracije smještaja i umanjen je iznos taksi sa 11 na ukupno 8 eura.

Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru organizuje međunarodnu konferenciju "Kulturna baština za pomirenje na Balkanu" u danima pred nama, 5-7. aprila, u petrovačkom hotelu "Rivijera". Ulaz je slobodan i svi zainteresovani su dobrodošli!

Zavod za školstvo u okviru Sektora za nastavu, Odsjek za utvrđivanje kvaliteta standarda realizacije obrazovno-vaspitnog rada vrši eksterni uvid u rad ustanove, nastavnika, uprave i stručnih službi savjetodavnog karaktera, s akcentom na organizaciju i upravljanje školom i realizaciju nastave, uključujući praćenje rada u domovima učenika i osnovnom muzičkom obrazovanju.

Zbog završnih radova na cjevovodu dio korisnika u Petrovcu, neće imati vodu danas do 13h.

Alkohol je toksična i psihoaktivna supstanca koja ima svojstvo izazivanja zavisnosti.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve mlade da prisustvuju besplatnom predavanju i obuci iz prve pomoći.

Javna tribina i promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” doc. dr Miška Rađenovića, biće održana u petak, 5. aprila, u hotelu „Palas” u Petrovcu sa početkom u 14 sati i 30 minuta.

Dom zdravlja Budva uputio je poziv roditeljima i starateljima da od danas su počeli ljekarski pregledi za upis djece u prvi razred osnovne škole.

“Zbog kvara na cjevovodu naselja Lučice i Prijevorac u Petrovcu danas će biti bez vode do popodnevnih sati...

Direktor JP “ Morsko dobro” Mladen Mikijelj pozdravio je odluku Vlade te poručio da je Luka Budva u sigurnim rukama.

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva i Turistička organizacija opštine Budva i ove godine sprovode zajedničku akciju pod nazivom „Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici“. Uvedene su dodatne olakšice u postupku registracije smještaja i umanjen je iznos taksi sa 11 na ukupno 8 eura.

Tržišna inspekcija je u periodu od 18.03. do 28.03.2024. godine vršila pojačane nadzore poslovnih subjekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice i Zete, Danilograda kao i na teritoriji opština na sjeveru Crne Gore (Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica). U ostalim opštinama nadzori su vršeni po redovnom rasporedu inspektora.

U susret proljeću:

Centar za stručno obrazovanje je 27. i 28. marta 2024. godine, u hotelu „Palas“, u Petrovcu, organizovao III Državno takmičenje učenika srednjih škola iz oblasti Restoraterstva.

“Hitno prespajanje zbog kompletne zamjene starog cjevovoda.

Međunarodno matematičko takmičenje "Kengur bez granica" biće održano u subotu 6. aprila u OŠ ,,Pavle Rovinski” u Podgorici.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore stavljen je van snage Zaključak kojim je data saglasnost da se Luka Budva da na korišćenje Opštini Budva, čime je Luka Budva ponovo vraćena na upravljanje Morskom dobru.

Komunalno preduzeće juče je u saradnji sa Opštinom Budva, ugostilo članove Udruženja policijskih službenica Crne Gore, Evropske mreže žena u policiji i Internacionalne policijske asocijacije i realizovalo akrivnosti ozelenjavanja dvorišta JU "Druga osnovna škola".

Javna tribina i promocija monografije „Manastiri i crkve u Paštrovićima sa osvrtom na turizam” doc. dr Miška Rađenovića, biće održana u petak, 5. aprila, u hotelu „Palas” u Petrovcu sa početkom u 14 sati i 30 minuta.

Sljedeći put kada budete tražili destinaciju za ljetni odmor, možda će vam biti korisno da svoju pretragu bazirate na teoriji boja.

JU „Narodna biblioteka Budve“ i NVO „Dramski studio Budva“ organizuju jedanaesti festival Male morske pjesme i priče koji počinje danas i traje do 2. aprila kada će dodjelom nagrada festivala biti obilježen svjetski Dan knjige za djecu.

U organizaciji Centara za stručno obrazovanje održava se III Državno takmičenje učenika srednjih škola iz Crne Gore iz oblasti Restoraterstva u hotelu „Palas“ u Petrovcu.

Realizacija programa Škole u prirodi „Cetinje-jedna priča“ u drugom polugodištu školske 2023/24. godine nastavlja se danas!

Dom Zdravlja Budva započeće od 1. aprila sa ljekarskim pregledima za upis djece u prvi razred osnovne škole.

Žiri 50. Festivala “Dani komedije” u Jagodini, u sastavu Svetislav Bule Goncić, predsjednik, Đurđa Tešić i Željko Jovanović, na sjednici održanoj 26. marta 2024. godine donio je odluku da se specijalna nagrada za muziku dodjeljuje Robertu Pešutu Manjifiku i Aleksanderu Pešutu Šacu, autorima muzike predstave „Radovan III” u režiji Vita Taufera, koprodukciji “Grada teatra” Budva i Narodnog pozorišta Sombor.

Milena Raičković, direktorica pravnih poslova i ljudskih resursa Hotelske grupe „Budvanska rivijera“ AD Budva dobitnica je nagrade “NAJ menadžerke godine u Crnoj Gori” koju dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore.

Svaka osoba je jedinstvena, posebna, a opet ista kao i svi ostali. Naš vidljivi, spoljašnji izgled je drugačiji od svih ostalih, i naravno sve je to dobro i lijepo, ali u svakom čovjeku postoji nešto što pripada samo njemu – ono što je on sam po sebi. To nešto možemo nazvati njegovim duhom ili njegovom dušom. Ili možemo odlučiti da to uopšte ne imenujemo riječima, već da ostavimo stvar na miru.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva vas da u petak 29. marta u 19 časova prisustvujete radionici iz oblasti održivog turizma, ovog puta sa temom:

Kvalitet u destinaciji.

U organizaciji Narodne biblioteke Budve večeras sa početkom u 19 časova biće upriličeno autorsko, književno-poetsko, veče srpske književnice, novinarke, slikarke i rediteljke Mirjane Bobić Mojsilović.

ЈУ „Народна библиотека Будве“ и НВО „Драмски студио Будва“ организују једанаести фестивал Мале морске пјесме и приче у периоду од 28. марта до 2. априла када ће додјелом награда фестивала бити обиљежен свјетски Дан књиге за дјецу.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rapisao je lokalne izbore u Budvi za 26. maj.

Internacionalna policijska asocijacija Sekcija Crna Gora i Udruženje žena u policiji, u saradnji sa Evropskom mrežom žena u policiji, organizuju Globalnu konferenciju žena u policiji koja će se održati u hotelu Splendid u Budvi u periodu od 25. do 28. marta.

Zbog kvara na cjevovodu dio korisnika u Petrovcu, neće imati vodu danas do 16h.

Ukoliko želiš da se oprobaš u pletenju, heklanju i vezenju pozivamo te da dođeš na radionice pod nazivom "Oživimo ručni rad" koje se održavaju svakog utorka u 18 časova u prostoriji Organizacije žena (TQ Plaza, IV sprat - liftom pored Arome)

Iz Ministarstva energetike i rudarstva saopšteno je da od danas važe slijedeće cijene naftnih derivata:

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu, 27. marta sa početkom u 19 časova biće upriličeno autorsko, književno-poetsko, veče srpske književnice, novinarke, slikarke i rediteljke Mirjane Bobić Mojsilović.

Tokom petka 22. marta turistički inspektori su vršili inspekcijske nadzore u ugostiteljskim objektima na teritori Glavnog grada, sa posebnim akcentom na poštovanje odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. To je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove.

Vodovod: Zbog prespajanju cjevovoda korisnici na dijelu lokaliteta od kotorskih semafora do TQ plaze danas neće imati vodu.

Svjetski dan poezije u Narodnoj biblioteci Budve obilježićemo danas sa početkom u 18 časova u holu Akademije znanja tradicionalnim nastupom budvanskih stvaralaca kao i mnogih prethodnih godina. To se navodi u saopštenju koje potpisuje direktorica Mila Baljević.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “ Radivoje Pima”:

Свјетски дан поезије у Народној библиотеци Будве обиљежићемо у понедјељак, 25.марта са почетком у 18 часова у холу Академије знања традиционалним наступом будванских стваралаца као и многих претходних година.

Centar za stručno obrazovanje će, u skladu sa svojim nadležnostima, održati III Državno takmičenje učenika srednjih škola iz Crne Gore iz oblasti Restoraterstva od 27. do 29. marta 2022. godine u hotelu „Palas“ u Petrovcu.

Prateći ideju posvećenosti tekuće rotarijanske godine brizi o mentalnom zdravlju, Rotari klub Budva, u saradnji sa Distriktom 2483, organizuje dvodnevnu Rotari Konvenciju o mentalnom zdravlju u Budvi 6. i 7. aprila 2024. godine u hotelu „Montenegro“ u Bečićima.

Krajnji cilj ovogodišnje konferencije "Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage" (hrana kao nasljeđe, odnosno hrana – nasljeđe) u organizaciji Društva za kulturni razvoj „Bauo“, jeste da se tradicionalna hrana i lokalna proizvodnja počnu posmatratiti kao razvojni potencijal za kulturne i kreativne industrije i ukupan društveni razvoj.

Na osnovu Odluke Vlade Crne Gore o upozorenju Skupštini opštine Budva, glavna administratorka Opštine Budva Nevenka Božović Jovović utvrdila je program javne rasprave o Nacrtu Strateškog plana Opštine Budva za period od 2024. do 2028. godine.

Tokom prethodne godine, Turistička organizacija opštine Budva je realizovala ili pružila podršku u realizaciji preko 200 događaja i različitih kulturno-zabavnih programa.

JU Muzeji i galerije Budve u saradnji sa NVO „Udruženje Crnogoraca Novog Sada ” i uz pomoć Generalnog konzulata Crne Gore u Srbiji otvorila izložbu Ćemer – nasljeđe i ponos Crnogorke na Međunarodnoj izložbi umetnosti Art Expo na novosadskom sajmu Aula, u Master centru.

Zbog planiranih radova na mreži, kako je saopšteno iz CEDIS-a, danas će bez napajanja električnom energijom ostati:

NAUTIČKI TURIZAM: U 2023. godini u teritorijalno more Crne Gore ušlo je 4 432 stranih plovila za razonodu, sport i rekreaciju. Od toga, 3 743 plovila je doplovilo morem, a 689 su dovezena kopnom. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

U narednih 30 dana mora se iznaći lokacija kao rješenje za privremeno deponovanje kanalizacionog mulja, kao i tehnološki proces koji će dugoročno riješiti problem mulja koji nastaje preradom otpadnih voda u postrojenjima u Budvi i i zajedničkom postrojenju za Tivat i Kotor.

"Ritam Evrope" je najveće regionalno muzičko takmičenje koje okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Budva poziva sve zainteresovane sugrađane i sugrađanke starije dobi koji vole da se kreativno izražavaju, da se pridruže i učestvuju u radionici pisanja ,,Moj novi list" koja se odnedavno realizuje u saradnji sa diplomiranim dramaturgom Milošem Boretom.

Vlada je juče dala saglasnost na Plan korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2024. godinu.

Javna rasprava o Nacrtu Prostornog plana Crne Gore i Izvještaju o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu biće danas od 10 do 13 časova održana u amfiteatru Akademije znanja.

Na predlog Ministarstva javne uprave Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila odluke o upozorenju skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica. Ovim odlukama skupštinama opština dat je rok od 10 dana da izvrše zakonom utvrđene obaveze.

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici donijela je odluku da na predlog Ministarstva zdravlja formira Nacionalnu komisiju za kontrolu privremene spriječenosti za rad.

Opštinske službe, Komunalna policija, Komunalno preduzeće, Služba zaštite i spasavanja u koordinaciji sa Ministarstvom poljoprivrede nastavili su danas akciju uklanjanja lutajuće stoke na području budvanske opštine.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava zainteresovane kandidate da je objavljen poziv za učešće na ljetnjoj školi o održivim gradovima (Sustainable Cities Summer Camp), koji će se održati od 21. jula do 3. avgusta 2024. godine u Frajburgu i Hajlbronu, u organizaciji Fondacije Dieter Schwarz i UWC koledža Robert Bosch.

Zemljotres jačine 5.4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta.

Program transnacionalne saradnje Interreg Euro-MED objavio je Četvrti poziv za dostavljanje predloga tematskih projekata, koji će biti otvoren do 12. juna 2024. godine u 13 časova.

Komunalna inspekcija i Komunalna policija Opštine Budva obavještava javnost da službu može kontaktirati na sledeće brojeve telefona:

Ministarstvo energetike i rudarastva saopštilo je da će od ponoći pojeftiniti eurodizel i lož ulje, dok će cijene obje vrste benzina ostajti nepromijenjene.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati:

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati:

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore zajedno sa resornim ministarstvom učestvuje na Međunarodnoj turističkoj berzi ITB, koja je održavna u periodu od 5. do 7. marta tekuće godine u Berlinu.

Drugi transnacionalni sastanak URBACT mreže „Gradovi kad padne mrak" je uspješno održan u Parizu od 28. februara do 1. marta, a gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika iz deset gradova Evrope uključenih u ovaj projekat su iznijeli svoje vizije o noćnoj ekonomiji i održali prvu javnu raspravu u glavnoj sali Gradske skupštine u Parizu.

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, dokumentarni film Mamula – All inclusive režisera Aleksandra Reljića prikazan je u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović’’.

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu, 6. marta sa početkom u 19 časova predstavićemo neke od brojnih autora izdavačke kuće Ouroboros iz Podgorice među kojima: Nedeljka Simanića, slikara, pjesnika i romanopisca, Valentinu Šuković pjesnikinju i prozaistkinju i pjesnika Srđana Lekovića. Oni će budvanskoj publici u holu Akademije znanja prestaviti svoje stvaralaštvo, dok će izdavačku kuću Ouroboros predstaviti urednica mr Natalija Đaletić. Program će voditi Stanka Stanojević.

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 07. marta, bez napajanja električnom energijom će ostati:

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u sklopu manifestacije Ljubišini dani u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” predstavljana je monografije 50 godina Moderne galerije „Jovo Ivanović”. Učesnici su bili: Snežana Ivović, muzejski savjetnik, akademik Aleksandar Čilikov, Jelena Đakonović - viši kustos i mr Lucija Đurašković.

Dokumentarni film “Mamula All Inclusive” autora Aleksandra Reljića biće prikazan u utorak, 5. marta, u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Starom gradu u Budvi, sa početkom u 19 sati i ulaz je slobodan.

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u srijedu, 6. marta sa početkom u 19 časova predstavićemo neke od brojnih autora izdavačke kuće Ouroboros iz Podgorice među kojima: Nedeljka Simanića, slikara, pjesnika i romanopisca, Valentinu Šuković pjesnikinju i prozaistkinju i pjesnika Srđana Lekovića. To se navodi u saopštenju koje potpisuje direktorica Mila Baljević.

U Samostanskom kompleksu Sv. Nikole na Prčanju, održana besplatna dvodnevna radionica „Kako pronaći sredstva za realizaciju projektne ideje“. Sa polaznicima/cama su radili treneri Miloš Marković i Dušan Medin, dok su organizatori bili udruženja Caritas Kotorske biskupije i Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

“Interesovanja ima najviše za proljećne aranžmane i akcijske cijene smještaja za rani buking za predsezonu i sezonu u svim naseljima Budve", prenose utiske predstavnici TO Budva sa Međunarodnog sajma turizma u Banja Luci, koji se danas završava.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uspješno je pripremilo i dostavilo Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Prijedlog Odluke o davanju u zakup/na korišćenje djelova morskog dobra, dana 07.02.2024. godine i Cjenovnik početnih naknada za korišćenje/zakup morskog dobra, dana 20.02.2024. godine. Danas, 01.03.2024. godine je dostavljen nacrt posljednjeg dokumenta i to Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period 2024-2028. godine.

Druga osnovna škola: U školi podstičemo rad talentovanih učenika, a talente za likovno izražavanje učenika starijih razreda prepoznaje i podstiče profesorica Ana Bastać Martinović.

Razmišljanja Vlade Crne Gore u ovom mandatu ne idu u pravcu privatizacije Hotelske grupe Budvanska rivijera, kazao je u intervju za Portal RTCG predsjednik Odbora direktora "Budvanske rivijere" Mijomir Pejović.

Program su priredili Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru i izdavačka kuća HeraEdu iz Beograda, a povod je bio obilježavanje datuma rođenja Stefana Mitrova Ljubiše (1822-1878), istaknutog književnika i narodnog tribuna iz Paštrova, kao i odavanje počasti i sjećanja na nedavno preminulu doc. dr Zlatu Marjanović, etnomuzikološkinju iz Pančeva (1966-2023), višegodišnju istraživačicu muzičke tradicije Crne Gore, naročito Primorja.

U Crnoj Gori u 2023. godini ostvareno je 2 613 306 dolazaka turista i 16 389 279 noćenja. Od ukupnog broja noćenja 96,3% ostvarili su strani, a 3,7% noćenja ostvarili su domaći turisti. To se navodi u analizi MONSTAST-a.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Budva, u saradnji sa dramaturgom Milošem Boretom, započela je ciklus radionica kreativnog pisanja "Moj novi list".

BRAVO: Danas se Đački parlament Druge osnovne škole okupio sa Savjetom roditelja kako bi poslali snažnu poruku - ne želimo nasilje. Vršnjačko nasilje nije samo fizičko, već može biti i emocionalno, verbalno ili čak digitalno!

Najnovija u nizu besplatnih radionica koje Javna ustanova Narodna biblioteka Budve organizuje za svoje mlade sugrađane jeste radionica MALI BIBLIOTEKARI - istraživači kulturnog blaga Budve, namijenjena uzrastu od 10 do 15 godina, koju će jednom sedmično, subotom od 11 do 13 časova, u prostorijama Narodne biblioteke voditi diplomirani dramaturg Miloš Boreta iz Budve. To se navodi u saopštenju koje potpisuje direktorica Narodne biblioteke Mila Baljević.

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u sklopu programa povodom manifestacije Ljubišini dani sinoć je u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” organizovan muzički program Škole za osnovno muzičko obrazovanje, recital i prikazan je filma o Stefanu M. Ljubiši.

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, gospodin Blažo Rađenović je na danas sazvanoj Press konferenciji pozvao Tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje da reaguju povodom slučaja Luke Budva.

Ambasador Austrije g-din Karl Miler posjetio je Muzej grada Budve.

Realizovana dvodnevna obuka „Poslovna komunikacija“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (24. i 25. februar), a koju je organizovalo Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

I trećeg dana 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu bilo je zanimljivo i veselo na štandu Budve.

Od mnogobrojnih dosadašnjih tribina, održanih pod okriljem NVO "Sačuvajmo život ", tribina “ Borba protiv bolesti zavisnosti”, održana u petak u sali SO, izazvala je posebnu pažnju i neočekivano dobre povratne informacije.

Zbog zamućenosti na vodoizvorištu Rezevići, voda sa slavina na području Budve ne preporučuje se za konzumaciju.

U petak, 23. februara, od 18 do 21 h u sali Skupštine Opštine Budva održaće sedma psihološka tribina u organiciji NVO “Sačuvajmo život”, pod nazivom “Borba protiv bolesti zavisnosti.

XXI Međunarodni karneval u Budvi, koji će ove godine biti održan od 27. aprila do 2. maja, pod sloganom „Zajedno”, danas će tokom drugog sajamskog dana u Beogradu, promovisati kostimirani članovi NVO „Feštađuni“ i bubnjarska grupa "Mystic” - podmladak jedinstvenog učitelja bubnjarske škole Dragoljuba Đuričića.

Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica – Peć, dionica Andrijevica - Čakor. Auto-put, se pruža od veze sa autoputem Bar – Boljare u Andrijevici preko granice sa Kosovom do Peći i ima važnu ulogu u unapređenju regionalne povezanosti, ekonomske saradnje i razvoja.

Ukoliko imaš 15-35 godina, iz Budve, Kotora ili Herceg Novog si, zanima te kultura ili se njome baviš i želiš da stekneš znanja i naučiš korisne vještine koje se tiču poslovne komunikacije i emocionalne inteligencije – prijavi se za dvodnevnu besplatnu obuku u Budvi (Omladinski klub Budva, TQ Plaza, 24–25. februar od 10h do 18h), koju vodi trenerica Sonja Radović, psihološkinja.

Opšte je poznato da se savremena borba protiv raznoraznih oblika kriminalne djelatnosti mora voditi uz pomoć struke i nauke.

Opštinsko preduzeće “Parking servis“ obavještava korisnike da se mogu parkirati na novih 150 parking mjesta, u okviru novoizgradjenog parkiranga ,,Novi kružni tok".

Obavještenje o stavu Savjeta roditelja vezano za štrajk prosvjetnih radnika:

Od kada je djelovanjem Vlade Crne Gore spriječena nelegalna eksploatacija šljunka iz korita rijeke Morače, imovina Regionalnog vodovoda na tom području je meta vandala.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati:

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama.

Opštini upućeno upozorenje:

Saopštenje kolektiva Stednje mješovote škole “ Danilo Kiš” povodom štrajka prosvjetara. Prenosimo ga u cjelosti:

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao je da će danas početi štrajk prosvjetnih radnika.

Kroz projekat Evropske mreže preduzetništva, Enterprise Europe Network - EEN, Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao nacionalni koordinator, promoviše prvi webinar pod nazivom “Doing business in the United States: what you need to know about entering the US market”, koji se organizuje u okviru serije webinara “Embracing global markets”.

Sud za prekršaje u Budvi je u 2023. godini imao ukupno u radu 22.022 predmeta od čega 15.991 ili 72,61% prvostepenih prekršajnih predmeta i 6.031 ili 27,39% predmeta u izvršnom postupku.

U subotu, 17. februara, od 18 do 21 h u sali Skupštine Opštine Budva održaće se psihološka tribina “Uticaj ranog razvoja na život”, šesta po redu u organiciji NVO “Sačuvajmo život”.

Ukoliko želiš da se oprobaš u pletenju, heklanju i vezenju pozivamo te da dođeš na prvu radionicu pod nazivom "Oživimo ručni rad".

“Ispit humanosti”: Počela akcija dobrovoljnog davanja krvi koju povodom Dana Srednje mješovite škole “ Danilo Kiš” organizuje ta školska ustanova i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “ Radivoje Pima”.

Crna Gora privukla je veliku pažnju javnosti putem popularne španske emisije “Planeta Calleja”, koja se emituje na nacionalnom televizijskom kanalu Cuatro koji broji oko 1,36 miliona gledalaca u večernjem terminu.

Ukoliko imaš 15-35 godina, iz Budve, Kotora ili Herceg Novog si, zanima te kultura ili se njome baviš i želiš da stekneš znanja i naučiš korisne vještine koje se tiču poslovne komunikacije i emocionalne inteligencije – prijavi se za dvodnevnu besplatnu obuku u Budvi (Omladinski klub Budva, TQ Plaza, 24–25. februar od 10h do 18h), koju vodi trenerica Sonja Radović, psihološkinja.

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u četvrtom kvartalu 2023. godine manja je za 3,1% u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine, dok je za 10,8% veća u odnosu na treći kvartal 2023. godine. To se navodi u saopštenju MONSTAT-a.

Pripadnici budvanske policije sprovodeći planske aktivnosti usmjerene na kontrolu operativno interesantnih lica i pripadnika visokorizičnih kriminalnih grupa, sinoć su izvršili ciljane kontrole pet ugostiteljskih objekta.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je sa zadovoljstvom dalo učešće i doprinos u projektu "Dan mobilnosti mladih" koji sprovodi Đački parlament SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve.

Uspješno je završena još jedna akcija, koja je za cilj imala podizanje svijesti o važnosti očuvanja životne sredine.

Tokom proteklih godinu dana, od kada je ovaj ključni resurs vraćen u državno vlasništvo, a na inicijativu Javnog preduzeća, postignuti su značajni rezultati. Ovaj uspjeh nije samo doprinio budžetu Crne Gore, već je takođe donio značajne benefite za njene građane.

Nova mikrobiološka laboratorija u Domu zdravlja (DZ) u Budvi, u koju je uloženo 300 hiljada eura, unaprijediće kontrolu i prevenciju infekcija i njegu pacijenata, kazao je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su sinoć na području Budve, sproveli pojačane aktivnosti usmjerene na kontrolu članova organizovanih kriminalnih grupa, operativno interesantnih i njima bliskih lica.

Aleksandra Lalević, direktorica JU Centar za stručno obrazovanje i Jovan Gregović, izvršni direktor HG Budvanska rivijera, potpisali su u Budvi 14.02.2024. godine, Memorandum o saradnji između ove dvije institucije.

NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura!

Tradicionalni kotorski maskenbal, u okviru zimskih karnevalskih fešti , održaće se u petak,  23.februara 2024.g. od 21 sat u Poslovnom centru „Vukšić“. Goste će zabavljati i ANSAMBL TOĆ i KLAPA „ASA VOCE“.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve studente i srednjoškolce da prisustvuju besplatnoj edukativnoj radionici, pod nazivom "(Po)stigni sve što želiš", koja se organizuje u okviru saradnje opštine i NVO Centar za omladinsku edukaciju na projektu Evropske omladinske kartice (EYCA).

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve mlade entuzijaste i entuzijastkinje Budve da učestvuju u edukativnoj radionici "Životna sredina i mladi” koju organizuje Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) u petak, 16. februara 2024. godine sa početkom u 17 časova u Omladinskom klubu Budva.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva su u kratkom roku, a preduzimajući intenzivne aktivnosti iz svoje nadleznosti, rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Podgorička kompanija “ Bemax” intezivirala je danas radove u Mediteranskoj i ukici 22. novembra.

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u četvrtak, 15. februara u holu Akademije znanja biće otvorena izložba radova polaznica Škole slikanja za treću dob koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Realizovana dvodnevna obuka „Od CV-a do posla“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (10. i 11. februar), a koju je organizovalo Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Naime, posljednjih mjeseci primijećen je porast ClickBait reklama koje šire lažne vijesti i dezinformacije.

Ulica i parking u naselju Boljači do završeni:

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 10 do 12 sati potrošači ADOC naselja Ulaz 1 B.

NVO "Sport 24/7" uspješno je realizovala prvu u nizu tribina predviđenih programom za 2024. godinu.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da prisustvuju radionici pod nazivom „Proćakulajmo na japanskom”.

Mensa Crne Gore u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva organizuje besplatno testiranje bazične inteligencije u Budvi u subotu 17.02.2024. godine sa početkom u 12 sati u JU "Druga osnovna škola".

Svaka primorska opština će u kontinuitetu imati jedno ili dva gradilišta koja će se finansirati iz budžeta Morskog dobra, kazao je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore direktor tog Javnog preduzeća Mladen Mikijelj, a prenosi portal RTCG. me. Kazao je i da su u odnosu na 2021. prihodi Morskog dobra šest puta veći.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da prisustvuju u četvrtak 8. februara sa početkom u 17 časova radionici iz oblasti održivog turizma pod nazivom "Cities After Dark projekat".

Suđenje karnevalu, koje je dio nekada omiljene fešte poklade, je tradicija koja je dugo bila zanemarena. Na Trgu pjesnika je priređen scenski igrokaz i suđenje karnevalu, a na Brijegu od Budve spaljena lutka koja simbolizuje sve loše što se dogodilo u prethodnoj godini. To se navodi u saopštenju NVO “ Feral”.

Direktor kompanije Megapromet, Balša Mitrović, danas je uručio nagrade dobitnicima velike nagradne igre.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da u utorak 6. februara sa početkom u 17 časova prisustvuju radionici posvećenu psihoaktivnim supstancama koje danas predstavljaju sveučestaliju pojavu i problem među mladima.

Najprije, ističemo da su primjedbe na nacrt Predloga Odluke o ustupanju djelova morskog dobra u javnosti mahom okarakterisane kao primjedbe zakupaca.

Prva prezentacija konzervatorskog projekta za rekonstrukciju i adaptaciju potencijala tvrđave Mogren i njene kontakt zone održana je u petak za predstavnike TO Budve, a koja je i naručilac ovog kompleksnog konzervatorsko-istraživačkog posla.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da danas u 17 časova prisustvuju radionici posvećenu mentalnom zdravlju.

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 06. februara, bez napajanja električnom energijom će ostati u terminu od 10 do 13: sati REGIONALNI VODOVOD – CS BUDVA. TOPLIŠKI PUT BB.

Druga osnovna škola sinoć je u kongresnoj sali hotela “ Budva” svečano obilježila jubilej, 15 godina postojanja.

Od ponedjeljka sa radom počinje Savjetovalište za HIV u Turističkoj ambulanti.

Poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na devetu besplatnu dvodnevnu obuku „Od CV-a do posla“.

Crveni krst Budva saopštio je da je na današnjem sastanku sa volonterima, a u skladu sa zahtjevima korisnika odlučeno je da, u cilju obezbjeđivanja dovoljnih količina humanitarne pomoći za stanovništvo u stanju socijalne potrebe, sjutra - 03. februara organizuju akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Danas je u Crvenom krstu Budve održano vaspitno-motivaciono predavanje iz oblasti dobrovoljnog davanja krvi.

U organizaciji Narodne biblioteke Budve nastavljaju besplatne radionice u Budvi i Petrovcu koje se realizuju u čitaoničkom prostoru Biblioteke u Budvi i u OŠ Mirko Srzentić u Petrovcu ud februara do juna ove godine.

Svečano otvaranje Tradicionalnih zimskih  kotorskih karnevalskih fešti 2024.g. biće na Prčanju, u subotu 3.februara  sa početkom u 15 sati. Fešte će otvoriti kapo kotorskog karnevala Branko Knezović koji će proglasiti kraljicu karnevala i uz podizanje karnevalske zastave, dati  riječ  Ilku Maroviću, kapu Prčanjskog karnevala.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru formiralo je predmet povodom postupanja pripadnika Vojske Crne Gore koji nisu pružili pomoć povrijeđenima nakon što su naišli na saobraćajnu nesreću u Radanovićima kod Kotora, 23. novembra prošle godine.

Crnogorski kongresni biro NTOCG na sastanku Strateške Alijanse nacionalnih kongresnih biroa Evrope u Barseloni .

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da prisustvuju radionici pod nazivom „Proćakulajmo na japanskom”.

Komunalno preduzeće: zajednička akcija sa eko projektom “Zeleni talas” koja se odnosila na prikupljanje PET ambalaže i limenki, uspješno je završena.

Poznat kao Sajam putovanja i avanture, ovo je jedan od najvećih sajmova te vrste u SAD-u, koji je tokom 19 godina postojanja povezao milione posjetilaca sa hiljadama izlagača iz cijelog svijeta.

Prosječna zarada (bruto) u decembru 2023. godine u Crnoj Gori iznosila je 1 018 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 814 eura. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da u utorak 6. februara sa početkom u 17 časova prisustvuju radionici posvećenu psihoaktivnim supstancama koje danas predstavljaju sveučestaliju pojavu i problem među mladima.

Promet robe u trgovini na malo u IV kvartalu 2023. godine u odnosu na IV kvartal 2022. godine veći je za 6,8% u tekućim i 2,5% u stalnim cijenama. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Sve vrste goriva poskupjele su tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da u ponedeljak 5. februara sa početkom u 17 časova prisustvuju radionici posvećenu mentalnom zdravlju.

Saobraćajna policija je tokom vikenda na crnogorskim putevima registrovala 34 saobraćajne nezgode u kojima je pet lica zadobilo teške tjelesne povrede, dok je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Omladinski klub Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva poziva sve zainteresovane da u četvrtak 1. februara sa početkom u 16 časova prisustvuju radionici o anticiganizmu.

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 30. januara, bez napajanja električnom energijom će ostati u terminu od 8.30 do 14 sati Stanišići, Lapčići, Di Bar.Brajići, Duletići, Jelen Do, Gornji Pobori, Pobori, Stanjevići.

Sindikalna organizacija zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove oglasila se saopštenjem:

Ukoliko se opredjelite da dan provedete u prirodi TO Budva je poslednjih nekoliko godina očistila, uredila i markirala više od 100 kilometara staza u budvanskom zaleđu, izgrađena su tri odmorišta na planinarsko-pješačkoj transverzali Brajići-Paštrovska gora – „Lipa“, „Kikova strana“ i „Ograđenica“, sadržajima prilagođena izletnicima.

Zaposleni u Opštini Budva pokrenuli su novu akciju prikupljanja novca za operaciju njihove koleginice Bojane Mandrape.

Obavještavamo vas da će Centar za građanske slobode (CEGAS) u Budvi 02.02. organizovati panel diskusiju pod nazivom ’’Kreativni aktivizam i udruženi građani’’ u sklopu istoimenog projekta, podržanog od strane Fonda za aktivno građanstvo fAKT u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice ’’Slagalica’’ iz Hrvatske, koji finansira Evropska unija.

Svjetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) otvorila je konkurs za Globalnu nagradu WIPO za 2024. godinu.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom ostati u terminu od 9 do 14 sati Stanišići.

Savjet Mjesne zajednice “ Stari grad” upozorio je Upravu policije da je ovaj najstariji dio Budve na meti razbojnika, te nerijetko se dešavaju krađe i obijanja.

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 26. januara, bez napajanja električnom energijom će ostati u terminu od 9 do 14 časova Stanišići.

Danas bez struje do 14 časova: Stanišići, Lapčići, Di Bar.Brajići, Duletići, Jelen Do, Gornji Pobori, Pobori, Stanjevići...

Ukoliko imaš 15-35 godina, iz Budve, Kotora ili Herceg Novog si, zanima te kultura ili se njome baviš i želiš da učiš o odnosima s javnošću (PR), marketingu i promociji projekata i događaja iz kulture - prijavi se za dvodnevnu besplatnu obuku u Budvi (Omladinski klub Budva, TQ Plaza, 27-28. Januara od 10h do 18h).

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za oktobar 2023. godine iznosila je 824,5 eura, za novembar 825,6 eura, a za decembar 830,0 eura. To je saopšteno iz MONSTAT-a.

Svim školarcima, osnovcima i srednjoškolcima, želimo srećan početak drugog polugodišta. Neka vam školski dani prolaze u sticanju znanja, uz odlične rezultate - poručuju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Realizovana dvodnevna obuka „Organizacija događaja“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (20. i 21. januar), a koju je organizovalo Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Dragi mladi, u sklopu projekta " RODNA DISKRIMINACIJA" Budva 180 u saradnji sa NVO Primom u petak,26.01. sa početkom u 16h, se održava radionica o FEMINIZMU.

“Upućujemo javni poziv građanima Opštine Budva, mjesnim zajednicama, stručnoj javnosti, omladinskim organizacijama, pravnim licima i svim drugim zainteresovanim licima da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Budva za 2024. godinu.

Danas je započela II faza izvođenja radova uređenja šetališta i trga u Sutomoru. U partnerstvu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Upravom za kapitalne projekte i Opštinom Bar, ovom fazom će se preurediti 5.300,00 m2 prostora u središtu Sutomora.

Tržišna inspekcija je tokom akcijskih kontrola u Kotoru, Tivtu, Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Rožajama, Kolašinu i Žabljaku 16. i 17. januara kontrolisala 48 maloprodajnih trgovinskih objekata iz oblasti unutrašnjeg tržišta i zaštite potrošača.

Deponije građevinskog materijala i šuta nikle su pored puta od Budve do Lastve Grbaljske preko Topliša.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u nastavku nacionalne akcije „Browing“, u ranim jutrarnjim časovima izvršili pretrese na više lokacija na Cetinju i drugim gradovima Crne Gore kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 13 komada vatrenog oružja i municije. Od toga osam komada dugocijevnog vatrenog oružja, četiri komada kratkocijevnog vatrenog oružja, jedna cijev i 804 komada municije.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u prethodnom periodu predstavila je turističku ponudu destinacije putem različitih kanala promocije na tržištu Njemačke.

Vatrogasci-spasioci budvanske Službe zaštite i spasavanja dobili su nove uniforme,vatrogasne čizme, disajne aparate, šlemove, rukavice.

Za čitavu teritoriju Crne Gore za sutra, četvrtak 18. januar, izdat je narandžasti meteo-alarm kao upozorenje na jake udare vjetra i obilne padavine, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Proizvođač BlendJet Inc., 535 Getty Court, Suite A, Benicia, CA, je obavijestio Tržišnu inspekciju da povlači prenosne blendere robne marke BlendJet 2 zbog opasnosti od povreda i požara. Proizvod može da se pregrije ili zapali, a oštrice blendera mogu da se odlome tokom upotrebe.

Predstava “Upotreba čoveka” po romanu Aleksandra Tišme u režiji Borisa Liješevića, koprodukcija JU „Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház i East West centra iz Sarajeva biće odigrana povodom stogodišnjice rođenja Aleksandra Tišme 25. januara 2024. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, na sceni “Pera Dobrinović”.

Opština Budva raspisala je tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za ustupanje izvođenja radova na opremanju i uređenju sportske hale u osnovnoj školi. Kako je rečeno Primorskim novinama za ovu investiciju iz gradske kase opredijeljeno je 95 hiljada eura, bez uračunatog PDV od 19.950 eura.

„Opština Budva i Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), objavili su javni poziv za prijavu mladih svršenih srednjoškolaca i visokoškolaca, starosti od 18 – 30 godina, iz Budve, za učešće u programu sticanja profesionalnih znanja i vještina u oblasti njihovog poslovanja.

Hotelska grupa Budvanska rivijera je prethodnih dana preduzela akciju uređenja zelenila u sklopu redovnog održavanja zelenih površina, a u skladu sa elaboratom Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Program je u potpunosti besplatan! Rok za prijave je 21. januar. Odabrani roditelji će biti pozvani na uvodni intervju do kraja mjeseca.

Sve vrste goriva od ponoći su jeftinije jedan do dva centa, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su raspisani tenderi za zdravstvo vrijedni preko pet miliona eura.

Prisustvo virusa afričke kuge svinja, po prvi put u Crnoj Gori, potvrđeno je kod dvije uginule divlje svinje, pronađene na teritoriji opštine Nikšić, u graničnom području sa Bosnom i Hercegovinom.

Problem lutajuće stoke nikako da bude riješen i pored višegodišnjih apela mjesnih zajednica Sveti Stefan, Bečići, Petrovac, Brajići. Juče je lutajuća stoka ugrozila saobraćaj Jadranskom magistralim na Svetom Stefanu nesmetano “šetajući” kolovozom.

Tokom vikenda, u petak 12. i subotu 13.1.2023. godine, Uprava za inspekcijske poslove je organizovala pojačan nadzor ugostiteljskih objekata na teritoriji Glavnog grada, Plava i Rožaja, sa posebnim akcentom na poštovanje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

Poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na sedmu besplatnu dvodnevnu obuku „Organizacija događaja“.

U periodu od 20. do 27. marta 2024. godine na 50., jubilarnom festivalu, „Dani komedije“ u Jagodini biće izvedena predstava “Radovan III”, nastala po istoimenom tekstu Dušana Kovačevića, u dramatizaciji Vesne Radovanović, a u režiji Vita Taufera, koprodukcija JU „Grad teatra” Budva i Narodnog pozorišta Sombor, premijerno izvedena tokom XXXVII festivalskog izdanja.

Kroz projekat Evropske mreže preduzetništva, Enterprise Europe Network - EEN, Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao nacionalni koordinator, promoviše seminar “IP protection in India” za kompanije zainteresovane za širenje poslovanja na indijskom tržištu, na temu zaštite intelektualne svojine, koji organizuje Gospodarska zbornica Slovenije, naši EEN partneri iz Slovenije.

Očekuje se povećanje cijena zakupa kupališta u 2024. godini kako bi se postigla pravična tržišna utakmica, omogućivši novim zakupcima priliku. Cilj je maksimizirati prihode države od ustupanja morskog dobra.

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija poziva sve osnovne škole da uzmu učešća na predstojećem likovnom konkursu "Mali likovni susreti", koji se održavaju po trinaesti put za redom u Srednjoj likovnoj školi "Petar Lubarda" sa Cetinja.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ostvarilo rekordne finansijske rezultate u 2023.godini: Prihod od ustupanja morskog dobra premašio 8 miliona eura, trajektna linija Kamenari-Lepetane doprinijela prometu od preko 6 miliona eura.

TO Budva: Desetine hiljada posjetilaca uživalo je prethodnih dana u sjajnom novogodišnjem programu na trgu ispred Starog grada, u lijepom vremenu i dobrom raspoloženju u Budvi!

Koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja” i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu – 1. januara u 14 sati.

Budvanska policija su postupajući po naredbi Osnovog suda u Kotoru izvršili pretres marketa koji se nalazi u ulici "Dositejeva" u Budvi (u blizini osnovne škole “ Stefan Mitrov Ljubiša) vlasništvo L.M. (59) iz Budve, kao i stana koje on koristi, te kako Vijesti saznaju pronašli je 13.745 komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava.

Neradni dani povodom predstojećih novogodišnjih praznika: ponedjeljak 01. januar, utorak 02. januar 2024. godine.

Neardni dani radi svetkovanja vjerskih praznika Badnji dan i Božić su subota 06. januar, nedjelja 07. januar i ponedeljak 08. januar 2024. godine.

Prosječna zarada (bruto) u novembru 2023. godine u Crnoj Gori iznosila je 1007 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 807 eura. Prosječna (neto) zarada u novembru 2023. godine u odnosu na oktobar 2023. godine zabilježila je rast od 0,5%, dok je prosječna (neto) zarada u novembru 2023. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 11,9%.

Turistička organizacija opštine Budva i nadležne opštinske službe obavještavaju sve građane Budve i posjetioce da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje motornih vozila na dionici od stare autobuske stanice do Starog grada zbog održavanja tradicionalnog dočeka Nove godine na trgu.

Budva, (Media Biro) Redovna godišnja press konferencija Hotelske grupe Budvanska rivijera koja je danas održana u budvanskom hotelu Mogren bila je prilika da se javnosti predoče rezultati rada i najvažnije aktivnosti u poslovanju HG Budvanska rivijera za 2023. godinu.

Velika bina na kojoj će tokom trodnevnog novogodišnjeg programa koji organizuje Turistička organizacija Budva, montirana je na trgu ispred Starog grada.

Iz Turističke organizacije opštine Budva i nadležnih opštinskih službi obavještavaju sve građane Budve i posjetioce da je od danas, 27. decembra do 2. januara zabranjeno parkiranje i zaustavljanje motornih vozila na dionici od stare autobuske stanice do Starog grada zbog održavanja tradicionalnog dočeka Nove godine na trgu.

Početak zimske sezone u Upravi za inspekcijske poslove znači i početak sprovođenja plana pojačanog inspekcijskog nadzora tokom iste.

Turistička organizacija opštine Budva će i ove godine obradovati budvanske mališane i uljepšati im praznike akcijom pod nazivom "Djed bijeli sreću dijeli" koja podrazumijeva podjelu paketića svima onima koji se nađu na putu Djeda Mrazu 29. odnosno 31. decembra!