Zatvor i kazna za migrante

Dana 13.12.2021.godine sudija Marko Đukanović je u hitnom postupku prema sedmoro državljana Indije izrekao jedinstvene novčane kazne u iznosima od po 400€.

Okrivljeni su kažnjeni jer je istog dana oko 12.30h prilikom rutinske kontrole od strane policijskih službenika utvrđeno da su na teritoriju Crne Gore ušli mimo zvaničnog graničnog prijelaza, te da su boravili i kretali se u našoj državi bez putnih isprava. Kako odmah po izricanju odluke nijesu platili novčane kazne, to su im po automatizmu novčane kazne preinačene u kazne zatvora u trajanju od po 16 dana, nakon čega su bez odlaganja upućeni u UIKS. U odvojenom postupku, jednom kubanskom državljaninu je izrečena novčana kazna u iznosu od 200€, zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore, koju je okrivljeni platio nakon čega je u posebnom postupku procesuiran od strane inspektora za strance. Svi okrivljeni su u odbranama naveli da su u Crnoj Gori boravili u tranzitu, te da im je krajnje odredište bila neka od zemalja Zapadne Evrope.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti