Državljaninu Turske 12 dana zatvora zbog posjedovanja marihuane

Državljanin Turske T.F. (33 ) oglašen je krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 300 eura zbog toga što je sinoć u apartmanu u Starom gradu Budva utvrđeno da je posjedovao manju količinu opojne droge marihuana namijenjene ličnoj upotrebi.

“Rješenjem je odlučeno i da se predmetna opojna droga trajno oduzme i preda Upravi policije na uništenje. Dežurna sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je odredila da se novčana kazna izvrši odmah po izricanju, ali kako okrivljeni nije imao novčanih sredstava za plaćanje novčane kazne, ista je preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 12 dana. Odmah po donošenju rješenja o zamjeni novčane kazne u kaznu zatvora, okrivljeni je upućen na izdržavanje u UIKS Spuž”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti