Kazna i zatvor za Ukrajinke i zatvor za Tivćanina

Dana 04.03.2022.godine u hitnom postupku sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović izrekla je okrivljenim Y.K (1993) i R.Y (1984), drzavljankama Ukrajine za po dva prekrsaja iz čl.11.st.1 Zakona o javnom redu i miru novcane kazne u iznosu od po 1300,00 €.

Okrivljene su prethodne večeri ometale više policijskih službenika dok su vršili legitimisanje i privođenje većeg broja lica ispred jednog ugostiteljskog lokala u Budvi. Okrivljena R.Y je platila novcanu kaznu odmah, dok je okrivljena Y.K platila dio novcane kazne. Neplaceni dio novčane kazne u njemom slučaju zamijenjen je kaznom zatvora u trajanju 35 dana, pa je u roku odmah upućena na izdržavanje kazne.

Dana 05.03.2022.godine sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić je  okrivljenom S.D. iz Tivta (1979) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 21 dana zbog toga što je istog dana u  00:40 h u Tivtu u naselju Belani uprvaljao vozilom pod dejstvom akohola u organizmu u koncentaciji od 3,16 g/kg . Uz kaznu mu je izrečena zaštitna mjera zabrane  upravljanja vozilom u trajanju od 4 mjeseca i 3 kaznena boda .

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti