Ukrajinki 2000 eura za vožnju pod dejstvom alkohola Poljak zbog nezakonitog boravka protjeran iz Crne Gode na godinu dana

Državljanka Ukrajine S.K (24) kažnjena je pred Sudim za prekršaje u Budvi novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura jer je prethodne večeri u Budvi upravljala vozilom u visokoj koncentraciji alkohola.

“Osim kazne koja joj je naplaćena odmah po izricanju, zabranjeno joj je da upravlja vozilima na teritoriji Crne Gore u naredna 4 mjeseca”, naveo je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Sutkinja odjeljenja u Ulcinju Anka Kekić je u hitnom postupku izrekla okrivljenom G.M.S. (47) državljaninu Poljske novčanu kaznu u iznosu od 300 eura.

“ On je sankcionisan jer je utvrđeno da nezakonito boravi na teritoriji Crne Gore, jer nije postupio po upravnom rješenju o otkazu boravka koje je Uprava policije donijela dana 02.08.2023.godine.

Nakon što mu je kazna naplaćena, nad istim je Uprava policije sprovela i mjeru protjerivanja stranca sa teritorije Crne Gore koju je izrekla sutkinja, a koja će trajati narednih godinu dana”, saopštio je Đukanović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti