Naplata novčanih kazni veća za trećinu u odnosu na period januar-mart 2021.godine

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Nivom je za prva tri mjeseca 2022.godine imao je u radu preko 8000 predmeta, od kojih je oko 3000 predmeta riješeno.

Priliv predmeta u odnosu na 2021.godinu veći je za 1.563 predmeta ili 230%. Izvršenje novčanih kazni u odnosu na 2021.godinu je povećano za skoro 90.000 eura, pa je sud na dan 31.mart 2022.godine realizovao oko 350.000€, što predstavlja povećanje od čak 35% u odnosu na 2021.godinu. Radi se o izuzetnom rastu u naplati novčanih kazni, kada se ima u vidu da su rezultati ostvareni u kriznim vremenima, u kojima je veliki broj fizičkih i pravnih lica zbog krize na globalnom nivou redukovao svoje poslovanje, odnosno prihode. Tendencija povećanja broja predmeta nastavljena je i u aprilu mjesecu, a rekordan rast se očekuje tokom tri mjeseca ljetnje turističke setone. Sud će i pored ogromnog povećanja broja predmeta, te sa jednim upražnjenim sudijskim mjestom (ostalo upražnjeno dana 19.aprila 2022.godine prestankom funkcije sutkinji Jasni Vrbici) i u narednom periodu nastaviti trend uspješnih rezultata o čemu će javnost blagovremeno obavještavati. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti