Apel Uprave policije: Vozite savjesno i pažljivo

U teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se juče dogodila na magistralnom putnom pravcu Podgorica – Cetinje, u mjestu Jankovića krš, u kojoj su učestvala dva putnička motorna vozila, nažalost, smrtno su stradale tri osobe dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je od početka godine, evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama.

Na crnogorskim putevima u saobraćajnim nezgodama od početka godine smrtno je stradalo 19 osoba.

Ono što posebno zabrinjava je, da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, a zbog kojih su sankcionisani vozači i dalje: neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na „punoj liniji", upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da savjesnom i pažljivom vožnjom doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti