Za vikend 42 saobraćajke

U danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 42 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, a 20 lica je zadobilo lake tjelesne povrede.

Pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 1.050 prekršajnih prijava, izdali 343 prekršajna naloga, oduzeli 18 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola slobode su lišena 52 vozača.

Mojkovačka policija je lišila slobode P.Č. (28) iz Nikšića koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,34 g/kg i S.R. (45) iz Mojkovca koji je vozio pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,54 g/kg.

Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti