Uhapšena osoba osumnjičena za šest krivičnih djela izazivanje panike i nereda, kao i za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

Policijski službenici su 7. novembra na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica kontrolisali lice P.M. (46) koje je ušlo na teritoriju Crne Gore, kada su utvrdili da je za njim raspisana potraga od strane Odjeljenja bezbjednosti Bar u maju 2023. godine, iz razloga što su u ranijem periodu pripadnici barske policije podnijeli krivične prijave protiv ovog lica zbog sumnje da je izvršio šest krivičnih djela izazivanje panike i nereda, dok je zbog istog krivičnog djela protiv njega podnijeta još jedna krivična prijava 7. novembra.

P.M. je, kako se sumnja, ova krivična djela izvršio na način što je u šest navrata u razmaku od više mjeseci, telefonskim putem kontaktirao : AD „Luka Bar“, centralu LJE „Radio Bar“, tri hotela i Opštu Bolnicu Bar; u kojim je razgovorima saopštavao da su na određenim lokacijama u Crnoj Gori postavljene eksplozivne naprave koje će biti aktivirane.

Takođe, protiv P.M. je 9. novembra policija podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. On je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži, bivšem načelniku Centra bezbjednosti Bar, na njegov korisnički profil poslao glasovne poruke prijeteće sadržine.

P.M. je lišen slobode.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti