Zatvor zbog nasilja u porodici

Sudija Marko Đukanović je u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom Š.H (1990) državljaninu Kosova sa boravkom u Budvi.

Š.H. je istog dana u ranim jutarnjim časovima u porodičnom stanu u Budvi u prisustvu zajedničke đece prijetio napadom svojoj supruzi Š.A., koji je kod nje prouzrokovao osjećaj lične nesigurnosti. Okrivljeni je istovremeno upotrijebio i fizičku silu prema supruzi  na način što je uhvatio za vrat u tv. "grip", položaj i povukao je ka sebi cijepajuci joj jaknu koju je imala na sebi. 

Shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, izrečene su mu i zaštitne mjere: udaljenje iz stana i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u maksimalnom trajanju. 
Kako je okrivljeni strani državljanin, te kako postoji opasnost da bi ponovio prekršaj ili učijio neko teže kazneno djelo, to je upučen na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti rješenja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti