Nišlija protjeran, Tivćaninu zatvor od 18 dana

Tivćanin R.B (46 )osuđen je pred Sudom za prekršaje u Budvi na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od 18 dana, jer je prethodne večeri nakon 21 čas upravljao teretnim motornim vozilom u koncentraciji od 2,35 g/kg alkohola u organizmu.

“Osim kazne izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilima u trajanju od 4 mjeseca kao i 4 kaznena boda”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

U odvojenom postupku pred Sudom za prekršaje M.Đ. (38 ) iz Niša, državljanin Srbije kažnjen je novčanim kaznom u iznosu od 550 eura zbog posjedovanja manje količine opojne droge marihuana, kao i zbog nezakonitog boravka na teritoriji Crne Gore u trajanju dužem od 120 dana.

“Osim kazne, izrečena mu je zaštitna mjera protjerivanja stranaca sa teritorije Crne Gore u trajanju od 6 mjeseci, koju će izvršiti Uprava policije u roku od 8 dana. Kazna mu je kao stranom državljaninu naplaćena odmah po izricanju odluke”, saopštio je Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti